Speelparadijs Play-In Utrecht
Reizen en uitjes Reviews

Een dag naar Play-In Utrecht | Review

Een paar weekjes geleden kreeg ik van Kimberly de vraag of ik een dagje uit wilde met mijn gezin naar Play-In Utrecht. Daar hoefde ik niet lang over na te denken en de kinderen al helemaal niet. Ze waren zo blij dat we weer eens een dagje uit konden met zijn allen in deze periode van corona.

Play-In Utrecht review

We waren uitgenodigd door Play-In Utrecht om een dagje te komen spelen, jumpen en klimmen. Faylin had op YouTube een filmpje van de familie La Kap voorbij zien komen. Hierin was te zien dat zij een paar weken geleden ook bij Play-In Utrecht waren geweest. De kinderen voelden zich dus extra speciaal dat we hierheen mochten.

Alle actuele informatie over Play-In vind je hier

Parkeren Play-In, The Wall

Vorige week woensdag was het dan zover! Voor ons is Utrecht vanuit Almere nog geen 40 minuutjes rijden, dus dat viel reuze mee. Het indoor attractiepark bevind zich in een deel van het lange gebouw The Wall. Dit gebouw ligt langs de A2 en dient tevens als geluidswal. We parkeerden in de parkeergarage en met de lift of roltrap kom je dan zo bij de ingang van Play-In Utrecht. Het parkeertarief is erg voordelig. De eerste twee uur zijn gratis en daarna betaal je 1 euro per uur. De vriendelijke medewerkster stond al bij de deur op ons te wachten en we voelden ons direct erg welkom.

Privé speelparadijs

Bij binnenkomst werden we direct goed verzorgd en kregen we wat te drinken. Daarna gaf de medewerkster ons een rondleiding door de grote hallen. Het werd ons al snel duidelijk dat we echt de enigen waren hier vandaag. Uiteraard was er wel personeel aanwezig, maar verder niemand. Dit vonden we wel heel bijzonder: een heel speelparadijs voor onszelf!! Het viel me bij binnenkomst meteen op dat de uitstraling en de inrichting hier heel anders is dan bij andere speelparadijzen. Geen plastic kuipstoeltjes, maar mooie en sfeervol ingerichte zithoekjes. Alles doorgetrokken in het strand en onderwater thema. 

Indoor attractiepark voor alle leeftijden

Play-In speelparadijs voor kinderen

Het indoor attractiepark is opgedeeld in drie gedeeltes. Het Play-In gedeelte is een kinder speelparadijs met een onderwater thema. Dit is goed voor uren speelplezier. Je kunt er glijden door de haaienbek, spelen tussen de vissen, een onderwatervulkaan beklimmen en nog veel meer. De kinderen kunnen zich hier makkelijk de hele dag vermaken. Aan de kleinsten is ook gedacht, met een overzichtelijke peuterhoek. Marley vond dit heel leuk. Er was ook zoveel te ontdekken. Er was een kleine ballenbak, een klein glijbaantje en nog veel meer. De ouders of verzorgers kunnen relaxen in één van de gezellige zithoekjes. Bij de beachbar kan wat te drinken of eten worden gehaald.

Jump-In trampolinepark in Utrecht

Jump-In is één van de grootste trampolineparken van Europa. Je kunt hier naar hartelust springen op de geschakelde trampolinevelden. Daley vond dit echt superleuk! Maar ook de oudere kinderen vonden dit gedeelte heel erg leuk. Er is hier heel veel te beleven. De kinderen kunnen niet alleen hun tricks en stunts op de trampolines doen. Er is nog veel meer: dodgeball, highperformance trampolines, walltrampolines, slackline en evenwichtsbalken, air bag, foampits, jumptower en een tumblinglane. Ze hebben het allemaal!

Climb-In, diverse klimmuren voor het gezin

In dit gedeelte staat klimmen centraal. Er zijn onder andere diverse klimmuren. Een klimsessie duurt een uur. Klimervaring is niet nodig, dankzij een innovatief en automatisch  zekeringssysteem. De klimmers krijgen hier uitleg over vantevoren en er blijft altijd professionele begeleiding aanwezig in het klimgedeelte. Een begeleider hielp ons. Okee, ik moet zeggen: de begeleider hielp Johan, Jamie, Owen en Faylin, want ik heb hoogtevrees. Daley heeft ook hoogtevrees en Marley was uiteraard nog te klein. Johan en de vier oudsten zijn echte durfals. Ze hebben alle klimattracties gedaan. Wat een ervaring voor ze! Het leukste en spannendste vonden ze “de Vertical Drop Slide”. Hier krijg je een pak aan en word je door een medewerker omhoog gehesen en als je loslaat dan glijd je naar beneden. Hoe hoger je komt, des te steiler het wordt. 

Beachbar en Skybar

We hebben nog even boven in de skybar een kijkje genomen. Dit zie er ook heel gezellig uit. In deze bar heb je uitzicht over het hele jumppark en klimpark, waardoor je tijdens het wachten naar de kinderen zou kunnen kijken. In de bar zijn normaliter diverse lekkere dingen verkrijgbaar. Wij mochten vandaag lunchen in de beachbar bij de Kids-In. We kregen een heel leuk tafeltje met bankjes en twee schommels als stoeltjes toegewezen. Superleuk voor de kinderen! We kregen patat, een snack en drinken. We werden goed verzorgd, heerlijk zo’n dag.

Hygiëne en veiligheid in tijden van corona

Vooral nu, tijdens corona, vind ik het extra belangrijk dat er goed aan de hygiëne wordt gedacht. Ik vond het dan ook fijn om te zien dat alles schoon was en dat er de hele tijd wordt schoongemaakt. Heel fijn! Ook de veiligheid staat voorop. Bij de Climb-In en de Jump-In is altijd begeleiding aanwezig. Verder word alles voortdurend nagelopen op de veiligheidseisen. Dit vind ik erg belangrijk!

Kinderfeestje in Utrecht

Tijdens de lunch viel ons oog op vier gesloten deuren. De eigenaresse legde ons uit dat deze kamers te huur zijn voor kinderfeestjes. De jarige job kan hier met hun vriendjes hun taart eten, cadeautjes uitpakken etc. We werden toch wel erg nieuwsgierig naar deze kamers. De eigenaresse liet ze ons van binnen zien. Superleuk! Iedere kamer heeft een ander thema: prinsessen, piraten, disco en tropical beach. Naar beschikbaarheid kan de jarige job zijn eigen thema kiezen. Daley zou het erg leuk vinden om zijn feestje hier te vieren en dan met zijn vriendjes taart eten in de piratenkamer. Hij is op 28 april jarig, dus even duimen dat dit dan allemaal weer mag!

Lees hier alles over de partijtjes bij Play-In Utrecht

Nog meer leuks binnenkort

Binnenkort gaat Play-In Utrecht uitbreiden met activiteiten voor oudere kinderen en volwassenen. Er wordt onder andere een VR room en een Escape room gerealiseerd. 

Onze ervaring met Play-In Utrecht

Wij hebben een hele leuke dag gehad met uren speelplezier. Play-In Utrecht is voor ons gezin heel aantrekkelijk, omdat er voor alle leeftijden genoeg te doen is. Voor ieder wat wils! Bij een bezoek aan Play-In Utrecht bepaal je zelf welke activiteiten je met elkaar combineert. De uitgebreide informatie en tarieven kun je vinden op de website van Play-In.

We willen de eigenaren van Play-In Utrecht bedanken voor de leuke dag. Zodra alles weer “normaal” is, komen we zeker nog eens terug met het hele gezin. We kijken er nu al naar uit!

Liefs Tamara

Meer over uitjes met kinderen? Je vind ze hier!

Tamara

Ik ben Tamara en ik ben moeder van 5 kinderen: van dreumes tot puber. Samen met mijn verloofde Johan wonen wij in Almere. Ik ben gek op: uitjes, kletsen met vriendinnen, wandelen, podcasts luisteren, lezen en schrijven. Ik schrijf graag over alles wat ik meemaak in mijn drukke leventje met mijn grote gezin.

«

»