Mini Donuts uit de oven
Food Recente berichten

How To | Mini donuts uit de oven en overheerlijke Carrot Cake

Met mijn verjaardag op komst was het tijd om weer te gaan bakken. Ik vroeg mijn familieleden wat zij vonden dat er gebakken moest worden. Eigenlijk had ik het wel kunnen weten: Carrot cake en Donuts was hun antwoord! Ik laat je zien wat ik voor hen gemaakt heb.

Verjaardag

Aan mijn verjaardag heb ik dus altijd wel een milde hekel. In het verleden bakte ik veel en dus zijn de verwachtingen soms hoog gespannen. Zelf heb ik nooit echt een idee wat ik nou echt zou willen bakken en daarom vraag ik het mijn familieleden. Patrick wilde een Carrot Cake en Evi uiteraard Donuts. Die laatste had ik nog nooit gebakken dus dat was wel een missie. Ik koos ervoor om mini donuts te maken omdat die me wel gezellig leken maar of het me gelukt is?

Carrot Cake

Ik bak dus graag taarten of cupcakes. De buurvrouw van ons vorige huis had jaren in Amerika gewoond en zij introduceerde de Carrot cake met Creamcheese-frosting bij ons. Dit was een instant hit en Patrick vroeg geregeld of ik deze voor hem wilde maken. Heel eerlijk gezegd was het alweer een tijdje terug dat ik een Carrot Cake voor hem maakte en dus verbaasde het me niet dat hij er nu weer om vroeg. Wel maakte ik me er makkelijk vanaf door niet alle losse ingrediënten te kopen maar te bakken met een bakmix. Ook voor de Creamcheese-frosting gebruikte ik deze keer als basis de botercrème-mix van DeLeuksteTaartenshop waar ik een bakje met Mascarpone aan toevoegde. De taart zelf vulde en smeerde ik af met de Creamcheese-frosting en decoreerde ik met wat fruithagelslag.

Carrot Cake Carrot CakeCarrot Cake Carrot Cake

Lees ook: Bakken met de kleuter met DeLeuksteTaartenshop

Mini Donuts

Ok shame on me, ik wist dus niet dat donuts gefrituurd worden. Ik dacht dat deze gewoon in de oven gemaakt worden standaard. Oeps. Maar ik bestelde een mini-donutvorm, een donutmix en ging aan het bakken. Het kan namelijk wel in de oven maar dan worden ze natuurlijk wel wat anders dan in de frituurpan. Aangezien ik laatst onze frituurpan op zijn laatste reis naar de vuilstort heb gestuurd was er weinig keuze voor me. Ik gebruikte voor 26 donuts de helft van de donutmix en smeerde de vorm lichtjes in met zonnebloemolie.

Mini Donuts uit de oven Mini Donuts uit de oven

Mini Donuts uit de oven

Zoals je op de foto’s kunt zien zijn de donuts wat verder gerezen dan dat ik dacht. Maar de smaak was prima, een beetje zoals koekjes. Met het roze glazuur en de blauwe spikkels zien ze er toch wel heel gezellig uit vind ik. Gelukkig was het bakken met de bakmixen nogal faalproof al moet ik de volgende keer de bakvorm dus minder vol maken zodat de mini donuts meer donutsvorm zijn.

 

En heb jij weleens een Carrot Cake of (Mini-)Donuts gemaakt?Liefs Kimberly

 

 

Dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb.

Mini Donuts uit de oven

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *