Tamara Mamavriendin zelfzorg #zelfzorgvrijdag
Blogs voor bloggers

Hoe kom ik aan inspiratie voor mijn blogs?

Deze vraag kreeg ik laatst van een volger op Instagram. Dit vond ik een hele goede vraag en ben daarover na gaan denken. Ik kwam tot een wel heel opmerkelijk antwoord. Niet het antwoord dat ik zelf had verwacht. Lees je mee?

Overal en altijd inspiratie voor blogonderwerpen

Ik ging over deze vraag nadenken. En kwam tot de ontdekking dat ik eigenlijk de hele dag door overal inspiratie uithaal. Ik haal inspiratie uit wat ik meemaak, uit wat ik voel, uit wat ik lees, uit wat ik voorbij zie komen op instagram, uit mijn omgeving. Overal en altijd genoeg inspiratie!

Tip, lees ook: Inspiratieloos? Wat kun je doen tegen een schrijfdip.

Lijsten vol inspiratie

Ik ging eens opschrijven over welke onderwerpen ik een blog zou kunnen schrijven. Ik bleef schrijven. Het ene na het andere blogonderwerp knalde ik op papier. Ik was echt niet te stoppen. Ik heb echt zoveel om over te schrijven. Over mijn ervaringen in het moederschap, over mijn zoektocht naar mezelf, over mijn eeuwige strijd tegen de kilootjes (ondanks een maagverkleining) en over alles wat ik meemaak en mee heb gemaakt in mijn leven. Echt genoeg om over te schrijven.

Waarom lukt het schrijven niet?

Als ik iedere dag zoveel inspiratie opdoe en zoveel heb om over te schrijven, waarom lukt het schrijven me dan niet?? Ik kwam tot een verrassende conclusie. Het grootste obstakel zijn mijn beperkende overtuigingen. Ik denk dus nog steeds vaak dat niemand op mijn blogs zit te wachten. Of ik denk dat niemand op dat ene onderwerp zit te wachten.

Ik vind het heel spannend om zichtbaar te zijn

Buiten dat vind ik het heeeeel spannend om steeds meer zichtbaar te worden en te zijn. Wie ben ik?? Worden de mensen niet gek van me als ze weer mijn hoofd zien?? Maar ik weet ook dat ik wel zichtbaar moet zijn, als ik wil dat de mensen mijn blogs gaan lezen.

Buiten mijn comfortzone

Dus heb ik besloten dat ik iedere dag een klein stapje zet buiten mijn comfortzone. Schrijven is het allerliefste wat ik doe. En als ik hier echt iets mee wil bereiken, dan is het echt nodig om hiermee aan de slag te gaan. Alleen op die manier kan ik bereiken wat ik wil: een leven waarin ik heel veel mag schrijven.

Herkenbaar?? Als er iemand nog tips heeft, dan hoor ik ze graag!

Lees hier alle blogs van Tamara!

Tamara

Ik ben Tamara en ik ben moeder van 5 kinderen: van dreumes tot puber. Samen met mijn verloofde Johan wonen wij in Almere. Ik ben gek op: uitjes, kletsen met vriendinnen, wandelen, podcasts luisteren, lezen en schrijven. Ik schrijf graag over alles wat ik meemaak in mijn drukke leventje met mijn grote gezin.

«

»