Een bril of lenzen wat is nu eigenlijk fijner
Beauty en mode Lifestyle

Een bril of lenzen: wat is nu eigenlijk fijner?

Dat voor veel mensen het zicht door de jaren heen achteruit gaat, is algemeen bekend. Helaas maakt dat het niet makkelijker om te accepteren dat je uiteindelijk een bril of lenzen moet gaan dragen. Je staat dan ook direct voor de eerste keuze: gaat je voorkeur uit naar een bril of contactlenzen? Grote kans dat je wel even na moet denken over deze beslissing. Daarom vertellen we je in dit artikel over de voordelen van een bril én de voordelen van lenzen in verschillende situaties.

Met een bril ga je voor gemak

Wil je ook wel eens nét dat beetje extra toevoegen aan je look, maar weet je niet zo goed hoe? Dan is een bril het perfecte item voor jou. Een bril maakt je gezicht compleet én is goed te stylen in combinatie met verschillende kledingstukken. Bovendien kun je een bril flexibel dragen. Heb je vooral last van wazig zicht tijdens het autorijden? Een bril zet je gemakkelijk op en af op de momenten wanneer jij het nodig vindt. Een ander, niet onbelangrijk voordeel: een bril is goedkoper op de lange termijn. Je kunt een goede bril dus zien als een slimme investering!

Met lenzen ben je multifunctioneel

Verbaas je je er wel eens over dat zoveel mensen lenzen dragen? Niet verrassend, het dragen van lenzen wordt namelijk steeds populairder. Dit komt onder andere doordat lenzen erg praktisch zijn in het dagelijks leven. Lenzen sluiten namelijk perfect aan op jouw ogen. Hierdoor wordt je zicht optimaal gecorrigeerd, op een onzichtbare manier. Ook best belangrijk, want zeg nu zelf: soms wil je toch ook wel even laten zien hoe mooi jouw ogen zijn? Bovendien heb je met lenzen veel bewegingsvrijheid. Of je nu gaat dansen, volleyballen of schilderen: je kunt vanuit verschillende hoeken alles waarnemen.

Tip: voor sommige activiteiten kun je het beste een speciaal type lenzen kiezen. Zo kun je tijdens het zwemmen beter daglenzen dragen dan maandlenzen. Deze verwissel je gemakkelijk voor een nieuw setje zodra je het water uitgaat.

Ons oordeel

Of je nu kiest voor lenzen of een bril, onthoud dan: er is geen juiste keuze. Het hangt namelijk geheel af van je eigen voorkeur. Bedenk dus voor jezelf hoe vaak, in welke situaties en waarom je een bril of lenzen wilt gaan dragen. Daarnaast is het verstandig om eerst langs een opticien te gaan voor een oogmeting. Een opticien geeft je deskundig advies over jouw zicht. Daarbij kun je overleggen met de opticien over de kijkoplossingen die jou weer scherp laten zien!

«

»