Doe deze 5 dingen in de tuin in de lente
Home en interieur Tips

Doe deze 5 dingen in de tuin in de lente

Wanneer je een tuin hebt wil je er ook het hele jaar van kunnen genieten. Er is al veel te doen in de lente in de tuin zodat je tuin optimaal zal gaan bloeien en jij volop de ruimte hebt om tijdens de rest van het jaar met plezier gebruik kunt gaan maken van de extra ruimte bij je huis. Als je de volgende 5 dingen doet in de lente zijn je tuin én jij klaar voor de zomer.

Grote klussen

Heb je grote klussen op je to do lijstje staan voor de tuin? Dan kun je het beste deze in het voorjaar doen. Begin dus ruim van te voren met het plannen van de klussen die je in de tuin gedaan wil hebben, zeker wanneer je er een vakman bij nodig hebt. Het bestellen en plaatsen van bijvoorbeeld terrasoverkappingen vergt tijd en het is belangrijk je goed te laten adviseren. Via Lorangerie.nl kun je meer informatie hierover opvragen.

Ook het plaatsen van schuttingen, nieuwe tegels, een veranda, het schilderen van de schutting of schuur en andere grote klussen zijn het prettigste om in de lente te doen. Zo kun je er de rest van het jaar volop gebruik van maken en het scheelt aanzienlijk in de temperaturen tijdens het klussen.

Snoeien van de tuinplanten

Voor veel bloeiende planten is de lente het ideale moment om te snoeien, zodra de vorst voorbij is. Snoei eerst de oude bloemen weg en dood hout weg, kijk goed naar de vorm van de plant tijdens het snoeien en snoei eventueel de plant terug. Controleer bij twijfel wel eerst altijd het juiste snoeimoment van de plant die je gaat snoeien, dat voorkomt problemen bij de plant.

Voed eventueel de tuinplanten bij voor een optimale groei.

Verwijderen van onkruid en groene aanslag

Sinds de zomer heb je waarschijnlijk weinig gebruik gemaakt van de tuin. Op de tegels en misschien ook wel op de schuttingen zal groene aanslag zijn gekomen terwijl tijdens de eerste warmere dagen het onkruid omhoog is geschoten. Verwijderen van onkruid doe je gemakkelijk met een onkruidborstel en voegenkrabber. Kokend water gieten helpt om lastig onkruid de volgende dag gemakkelijk te verwijderen. Voegenmortel tussen de voegen van je tegels helpt het hele jaar door om onkruid te voorkomen en laat wel water door.

Met een emmer water, een borstel/ bezem en schoonmaakazijn kun je de groene aanslag verwijderen. Let er wel op dat je na het schoonmaken de tegels schoonspuit met water zonder azijn. Je huisdieren kunnen er namelijk behoorlijk ziek van worden wanneer zij door het mengsel met schoonmaakazijn lopen en daarna hun pootjes schoonmaken. Je kunt uiteraard ook een hogedrukspuit gebruiken.

Klaarmaken tuinmeubelen

Heb je de tuinmeubelen opgeborgen voor de winter? Haal deze dan weer de tuin in wanneer de vorst voorbij is en de vogeltjes in de tuin beginnen te fluiten. Met een sopje met mild schoonmaakmiddel of wat schoonmaakazijn kun je de tuinmeubelen schoonmaken, van te voren kun je met een zachte schoonmaakborstel stof en zand verwijderen.

Kleur aanbrengen

Wanneer alle klussen verder gedaan zijn, is het tijd voor meer kleur in de tuin. Vele lentebloeiers hebben nog een bloei later in de zomer of blijven van maart tot aan september mooi. Dan moet je ze wel bijhouden door uitgebloeide bloemetjes te verwijderen en regelmatig water te geven.

Alles gedaan? Lenteklaar!

Wanneer je deze 5 klussen gedaan hebt, zijn je tuin en jij klaar voor de zon. Veel plezier van je tuin!

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»