Tags

De Wat als je moet kiezen- tag

Wat als je moet kiezen? Het is soms best wel lastig als je voor verschillende keuzes wordt gezet. Maar beslisvaardig als ik soms kan zijn heb ik jullie mijn keuzes uitgelegd. Ben je benieuwd naar mijn antwoorden en wat we gemeen hebben? Lees dan snel verder.

Wat als je moet kiezen?

Dreumes of baby, kroket of frikandel? De ene beslissing is sneller gemaakt dan de ander. Deze tag (vragenlijst voor bloggers) is bedacht door Niels van tipsvoorpapas.nl en leuk om in te vullen. Neem je de tag over? Denk er dan aan om Niels de eer te geven.

Wat zou ik kiezen?

Op de fiets: wind tegen op de heenweg of terugweg?

Ik vind zelf de fiets heerlijk, met mooi weer, als ik er zin in heb en ik fiets eigenlijk alleen met Evi. Maar volgens mij heb ik standaard wind tegen, zoals iedereen in Nederland. Als ik dan echt moet kiezen, dan kies ik voor wind tegen op de heenweg, dan heb ik tenminste nog een missie. Op de terugweg wens ik snel thuis te zijn, zonder al te veel moeite zeg maar.

Zomer of winter?

Zeker weten zomer, ik vind de winter maar koud en alles wat je aantrekt is het gewoon niet. Afgezien van de gezelligheid met lichtjes, kaarsjes en leuke feestdagen vind ik de winter echt ruk. De zomer vind ik veel leuker, er zijn veel meer dingen te doen zonder dat je 4 setjes schone (droge) kleding mee hoeft te nemen. Ik heb in de zomer ook altijd veel meer zin om dingen te doen. En laten we de BBQ’s met gezelligheid niet vergeten. Tsja in de zomer vind ik het zelfs leuk om gewoon doelloos te fietsen met Evi, gewoon puur omdat zij het leuk vind om samen te fietsen.

Frikandel of kroket?

#teamkroket all the way hoor. Een frikandel vind ik ook erg lekker maar met een kroket maak je me echt intens gelukkig. Uithollen met een patatje en daarna dippen in de mayo of geprakt met wat mayo op een broodje. Ik doet er allemaal niet zo flauw over. Maar wel altijd met mayo, met mosterd heb ik niet zo veel. Sowieso hou ik er wel van om te snacken eerlijk gezegd.

Fiets of auto?

In het verleden werkte ik in de regio Amstelland. Dat was nogal een stuk geweest op de fiets. Mijn auto gebruik ik sinds ik zzp’er ben een stuk minder aangezien ik vanuit huis veel werkzaamheden kan doen. Maar het openbaar vervoer vind ik de hel op aarde dus dan kies ik toch liever voor de auto 😉

Apple of Android?

Ik ben dus echt voor Android. En dan vooral omdat ik deze in combinatie met andere merken en laptop gewoon fijn vind. Ik hou er niet van om vast te zitten aan 1 specifiek merk en met Apple heb ik dat idee toch wel. De enige problemen vind ik dat Apple er gewoon mooi uitziet, er veel styling-keuzes zijn voor Apple en dat de foto’s vaak zo mooi zijn van Apple. Nou ben ik ook zelf wel toe aan een nieuwe telefoon dus dat zal ook meespelen in mijn wensen.

Ochtend of avond?

Het liefste start ik een beetje rustig op en tegenwoordig ga ik niet al te laat meer naar bed. Welkom bij het moederschap. De ochtenden staan hier vaak in het teken van de schoolrun maar de avonden zijn gewoon rustig met elkaar. Ik denk dat ik dan toch voor de avonden ga, ook al lig ik vaak al rond half 11 voor pampus.

Vroeg beginnen met werken of laat thuis?

In het verleden werkte ik wisseldiensten. Die waren altijd goed te combineren met Evi toen zij nog niet naar school ging. Ik had veel tijd met haar samen en we hadden weinig opvang nodig. Maar zodra Evi naar school ging werd het toch wel duidelijk dat we elkaar weinig zagen. Evi vroeg me of ik haar vaker naar bed wilde brengen en zei me te missen. Niet zo gek want ik miste haar ook enorm. Ik start inmiddels liever vroeg zodat ik na school bij haar kan zijn dan dat ik haar steeds zou missen. Het was zelfs 1 van de redenen om als ZZP’er te gaan werken.

Speelgoed met of zonder geluid?

Het maakt me niet zo veel uit, die geluidjes hoor je toch meestal op een gegeven moment niet meer. Al hebben sommige speeltjes wel enorm irritante geluidjes. Die minder aardige vrienden komen op de één of andere manier altijd bij oma vandaan en moet ik dan wel wegwerken. Dank je wel oma 🙂

Vlees of vis?

Vlees, vlees, vlees, vlees, vleeeeeeheeeeees!!! Zeker aboluut vlees. Ik ben een echte carnivoor (sorry vegetarische vrienden en volgers). Een maaltijd zonder vlees vind ik toch vaak minder. Al probeer ik het wel steeds meer in te voeren hier en over het algemeen gaat dat prima. Wel probeer ik erop te letten dat vlees niet geploft is en dat de dieren een vriendelijkere behandeling hebben gehad.

Baby of dreumes?

Poeh nou, ik vond die allebei gewoon ontzettend leuk! Dat kroelen en later ontdekken, heerlijk. Van 2 tot 3 vond ik erg lastig en vervelend. Al was de beeb nog zo ontzettend leuk en lief, haar frustraties vond ik lastig. Ik vond het wel prettiger dat zij op een gegeven moment haar eigen wensen bij mij kon aangeven. Het was minder zoeken naar wat er nou eigenlijk was. Ook vond ik het leuk dat we meer samen konden doen. Het had beide zo zijn voordelen en nadelen, ik kan oprecht niet kiezen en zou het zo weer over doen.

Zoon of dochter?

Toen ik zwanger was dacht iedereen dat het een jongen zou gaan worden. Ik heb altijd gezegd de mama van meisjes te worden en dat gevoel had ik ook tijdens mijn zwangerschap. Met de 20-weken echo kwam toen het verlossende woord en inderdaad, het was een meisje. En stiekem hoopte ik dat ook, ondanks alle: “Als het kindje maar gezond is”. De man hoopte op een jongen want lekker herkenbaar maar ging direct overstag na die echo en geniet ten top. Maar toen bij mijn tweede zwangerschap bleek dat ik zwanger was van een jongen was het ook gelijk helemaal top. Maar ik ken in de praktijk alleen een dochter, ik ga dus voor dochters. Ik ben ook gewoon minder van dat raggen, springen, klauteren in de modder en spelen met vieze beestjes.

Zou jij dezelfde dingen kiezen als ik?
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *