De ideale fotowand maken
Home en interieur

De ideale fotowand maak je gemakkelijk zo!

Een verzameling van je lievelingsfoto’s aan de muur en dat zonder te boren? De ideale fotowand in jouw interieur maak je gemakkelijk zelf!

Een fotocollage aan je muur

Al tijden is het een echte trend: een fotowand in huis. Je moet deze fotowand zien als een fotocollage aan je muur en juist door verschillende foto’s te gebruiken maak jij jouw muur zeer persoonlijk. Er zijn verschillende manieren om zo’n fotowand in jouw huis te creëren. Ik laat je wat ideeën zien en geef je tips voor jouw eigen fotowand.

Een fotowand zonder boren

Bij BesteCanvas.nl bestelde ik voor mijn moeder 12 verschillende foto’s geprint als fototegels (MIXPIX). Deze fototegels zijn 20 x 20 cm groot. Doordat de fototegels licht van gewicht zijn kan je door middel van kleefband ze op bijna alle soorten ondergrond ophangen. Zo creëer jij je eigen fotowand zonder te hoeven boren! Hang de fototegels op zoals jij wilt, netjes geordend of juist wild door elkaar. Juist op de manier die het beste bij jou en jouw interieur past. De fototegels vervang je gemakkelijk wanneer je een andere foto op jouw fotowand wilt hebben.

BesteCanvas.nl PIXMIX

Kies een stijl fotowand bij jouw interieur

Wanneer jij jouw nieuwe fotowand een echte eye-catcher in jouw interieur wilt maken kun je een aantal stappen nemen. Kies ervoor om de fotowand in een bepaalde stijl te krijgen zodat het niet chaotisch wordt. Zo kun je kiezen voor één bepaalde stijl foto’s, een bepaalde kleur die terugkomt in de foto’s (bijvoorbeeld een kleur uit jouw interieur), alle foto’s in zwart-wit geprint of alle foto’s in dezelfde fotolijst. Op deze manier creeër je eenheid en daarmee weer rust in de fotowand waardoor de fotowand een echte aanwinst zal worden.

Een fotowand maken thuis

Zo maak je jouw ideale fotowand

Wil je graag de foto’s van jouw fotowand allemaal in dezelfde kleur of in een bepaalde lay-out maar heb je geen (gratis) bewerkingsprogramma? Dan kun je bijvoorbeeld Canva gebruiken. Met dit programma kun je ontzettend veel maar dus ook de foto’s uploaden die je in jouw collage wilt hebben en aanpassen in kleur of formaat. Dit werkt heel gemakkelijk en je hoeft geen programma te downloaden als je die niet hebt op jouw pc of laptop. Canva kan je ook op je telefoon gebruiken via de app, deze app synchroniseert met de online versie.

Inspiratie opdoen voor een fotowand op Pinterest

Canvas print

Kortingscode voor BesteCanvas.nl

Van BesteCanvas.nl mag ik aan mijn volgers ook een kortingscode geven voor 15 % korting op alle canvas prints! Wil jij gebruik maken van deze korting, voeg dan BEEBSANDCANVAS15 toe als kortingscode.

Liefs, Kimberly
De ideale fotowand maak je zo!

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

4 COMMENTS

  • nicole orriens

    Wat een briljante oplossing dat je als het ware aan de muur kunt plakken zeg. Dat scheelt weer een boel gehamer en gedoe.

  • Ik ben verzot op foto’s en vind een foto wand er altijd heel origineel en stijlvol uitzien!

  • Dee

    Erg mooi! Ik zou wel zo’n instawand willen maken!

  • Lodi

    Wat makkelijk dat je het met kleefband op kan hangen, dat is wel zo mooi bij een collage van meer foto’s. Wij hebben meerdere foto’s naast elkaar in sepia kleur, dit past helemaal bij ons interieur, ik hou echt van foto’s in huis.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *