De beste kraamcadeaus
Tips Zwangerschap

De beste kraamcadeaus: 10 tips

Ben je zelf in verwachting en een lijstje aan maken met cadeau-ideeën voor na geboorte? Of krijgt binnenkort een vriend of vriendin een kindje, en ben je alvast aan het nadenken over een leuk kraamcadeau? Het vinden van een leuk kraamcadeau kan nog best een uitdaging zijn. Om je hierbij te helpen, vind je hieronder tien handige tips met leuke kraamcadeaus. Bij vijf tips gaat het om dingen voor de kersverse mama en / of papa, bij de andere vijf om zaken voor de kleine spruit.

5 x cadeautje voor papa en mama

De eerste weken na de geboorte kunnen voor kersverse ouders behoorlijk intensief zijn. Om ook even op zijn tijd lekker te ontspannen, is een verzorgingsproduct zoals een fijne handcrème of douchegel ook altijd een schot in de roos.

Boodschappen doen, koken en eten staan vaak daarnaast niet erg hoog op de prioriteitenlijst. En dat terwijl het juist voor de moeder in deze periode wel zo belangrijk is om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Wil je de ouders toch even de gelegenheid geven om lekker te eten, zonder dat ze daar al te veel moeite voor hoeven te doen? Denk dan aan de volgende kraamcadeaus:

  • Een fruitmand voor de o zo nodige vitamines en mineralen;
  • Een verse avondmaaltijd;
  • Een cadeaukaart voor bezorging van kant-en-klare-maaltijden; of
  • De mogelijkheid een aantal keer gebruik te maken van een ontbijtservice.

5 x cadeautje voor de baby

Naast cadeaus voor de papa en mama om hen even te ontzorgen of te laten ontspannen, zijn er ook allerlei leuke presentjes voor de kleine.

Het lijkt cliché, maar het is zeker altijd welkom: kleding zoals sokjes of rompers. Hoewel veel aanstaande ouders (en dan vooral moeders) zich nogal eens te buiten kunnen gaan aan het kopen van babykleertjes, is wat extra’s nooit weg. Ook erg welkom zijn spullen die te maken hebben met het badderen van de kleine. Denk hierbij aan een handige douchehandschoen om de baby goed vast te kunnen houden onder de douche, een schattige badcape of een setje met verzorgingsproducten zoals badolie.

Veel mensen geven een kraamcadeau dat gelijk tijdens de eerste weken gebruikt zal worden. Wil je iets unieks geven, kijk dan naar zaken die pas iets later worden gebruikt. Goede voorbeelden zijn schattige voel- en voorleesboekjes of een groeimeter. Ook vinden veel ouders het leuk om een gepersonaliseerd kraamcadeau te krijgen, zoals bijvoorbeeld een speenkoord, bijtring, knuffel of zacht speelgoed met de naam van de kleine erop.

«

»