Outfit Kimberly Bodypositivity Tag
Recente berichten Tags

Bodypositivity | Zelfacceptatie of eeuwige onzekerheid?

Door lieve Cassandra werd ik getagd om de bodypositivity tag in te vullen. Deze tag staat vol met vragen over hoe ik naar mijn uiterlijk kijk en wat ik denk dat anderen over mijn uiterlijk denken. Het is iets van de laatste jaren waar ik steeds meer mee bezig ben maar die ik wel erg moeilijk vind. Omdat ik uit mijn kader moet ga ik zelfs zowat met mijn billen bloot en dat vind ik doodeng!

Wat versta jij onder Bodypositivity en wat betekent het voor jou?

Bodypositivity is voor mij vooral zelfacceptatie. Ieder mens ziet er anders uit en is mooi op zijn of haar eigen manier. Het is vooral voor mij een stuk uit de veroordeling stappen. Te snel had ik een mening gevormd over iemand z’n uiterlijk en dan vooral mijn eigen lijf. Ik wil dit anders en ben hier dus nu ruim een jaar wel echt mee bezig. Klinkt misschien een beetje gek omdat ik ook bezig ben met Newborn Fit Mama. Dit doe ik vooral omdat ik graag aan Evi het goede gezonde voorbeeld wil laten zien. Ik wil aan haar laten zien dat sporten en gezonde voeding belangrijk is. Dat je daarbij best lekker mag genieten van een pizza of patatjes maar dat de afwisseling goed is. Sowieso wil ik haar meegeven dat ik mijzelf accepteer, ik denk dat ik haar daarmee een goed voorbeeld geef.

Kijk eens naar een foto van jezelf, wat valt jou het eerste op? Hoe voel je je daarbij? (deel ook deze foto)

Dit vind ik dus echt verschrikkelijk! Eerlijk gezegd maak ik zelf eigenlijk geen foto’s van mijzelf fullbody en als iemand anders ze maakt verwijder ik ze meestal snel weer van mijn telefoon omdat ik te veel dingen zie waarmee ik niet tevreden ben. Ik heb dus echt flink moeten zoeken om foto’s te vinden waar ik volledig opsta.

De foto hieronder maakte ik speciaal voor deze tag. En ik draag weinig jeans nog maar Patrick vond dit een hele leuke set. Ik heb me er daarom aan overgegeven maar wilde me eigenlijk omkleden en voelde me erg in de picture met mijn buik en billen. Patrick zei dat hij me er heel leuk uit vond zien en dat ik me niet “mocht’ omkleden. Het resultaat was dat ik met een blij hoofd op de foto sta maar eigenlijk alleen maar zie dat ik een mamabuikje heb en dat mijn dij zo uitsteekt. Verschrikkelijk.

Kimberly outfit bodypositivity

Noem nu twee mooie dingen aan je body waar je gelukkig mee bent!

Oeps, dit vind ik dus erg lastig. Ook over mijn persoonlijkheid vind ik dat erg lastig. Maar ik vind mijn ogen erg mooi, deze vallen gelijk op en worden ook vaak door anderen benoemd. Daarnaast stop ik ze vaak een beetje weg – omdat er anders standaard opmerkingen over komen – maar ben ik wel trots op mijn borsten. Ze zijn niet meer zoals ze ooit waren maar nog steeds heb ik volle borsten en vind ik ze mooi. Met mijn cup F zijn ze altijd aanwezig maar ik zie ook steeds meer in dat ze er gewoon mogen zijn, ook al komen er opmerkingen over de grootte en aanwezigheid. En als ik dan toch bezig ben vind ik mijn vormen ook vrouwelijk. Wanneer ik afval blijven deze gelukkig ook altijd aanwezig.

Zelfacceptatie in de zomer: bikini of badpak?

Ik heb eigenlijk altijd wel een bikini aan. Alleen in CenterParcs of bij het binnen zwemmen in een zwembad heb ik wel een badpak aan. Dat ligt een stukje aan mijn onzekerheid maar vooral eraan dat Evi tijdens het zwemmen in het verleden mijn bikini bij mijn borsten wegtrok of dat ik mijn bikini half kwijt raakte tijdens de wildwaterbaan o.i.d. Wel ben ik me in een bikini vaak erg bewust van mijn buik of mijn billen en moet ik opletten dat mijn borsten nog een beetje in het gareel blijven. Maar ik wil ook graag bruin worden en vind een bikini dan wel erg fijn. Maar zoals ik op mijn 16e topless en met een stringbikini vol (zogenaamd) zelfvertrouwen op het strand lag, nee dat allang niet meer.

De foto hieronder maakte Patrick 3 jaar – en min 5 kilo – terug tijdens onze huwelijksreis omdat ik mijn moeder wilde laten zien hoe bruin ik was. En in het kader van de bodypositivity moet ik maar letterlijk en figuurlijk met mijn billen bloot. De foto is wel wazig en vond ik in de krochten van mijn automatische opslag.

Kimberly bikini bodypositivity

Maar zo vond ik ook deze foto met Evi. Een hele leuke foto maar het enige dat ik zie is mijn buikje en dat ik mijn kont samenspan – omdat ik mijn kind door de lucht zwiep. Maar op dat moment voelde ik me echt mama en waren we enorm aan het genieten. Ik vind het heel erg dat ik daarna dan die foto’s met bergen moeite in een fotoboek verwerk. En eerlijk gezegd dan ook alleen maar omdat Patrick aangeeft dat die foto’s mooi zijn en in het boek horen.

Kimberly en Evi Italië

In deze outfit voel ik me mooi

Met mijn kleding ben ik blij en het is mij.  Ik denk dat ik ook steeds meer een eigen stijl heb ontwikkeld, vrouwelijk, comfortabel en stoer. Jarenlang heb ik corrigerend ondergoed aangehad, elke dag dus. Dit doe ik niet meer, waardoor mijn lijf en kleding veel beter aanvoelt. Jeans draag ik bijna niet meer of het moeten zachte stoffen zijn, of heel comfortabel. In een jurk/ rok met panty en een sneaker of boots met hak voel ik me erg vrouwelijk maar ook in mijn favoriete broeken van Only voel ik me erg fijn met een sneaker of boots. Het fijne aan deze broeken is dat je ze heel casual kunt dragen maar ook met een blouse netter kunt maken.

De foto met mijn rok heb ik gemaakt voor Cas, de andere zijn gemaakt door mijn moeder en Patrick. Die met mijn broek is eerder gemaakt voor een outfit of the day. Wat ik allemaal aanheb kun je in dit artikel lezen.

Kimberly in leren rok bodypositivity

Kimberly Outfit bodypositivity met Evi Outfit Kimberly

 

Hoe denk jij dat anderen jou zien? En hoe zie jij jezelf? Is dit in het verleden ook anders geweest? Zo ja, wat is hiervan de oorzaak?

Eerlijk gezegd denk ik niet heel positief over mijn uiterlijk. Ik heb het idee dat mensen mij dik of stevig vinden en voel me vaak de dikste van een gezelschap. Met mijn maat 42 helemaal niet zo aan de orde. Ik ben jaren bezig geweest om met mijn kleding niet zo op te vallen en het laatste jaar heb ik mijn stijl meer gevonden. Daardoor merk ik dat ik mij beter voel en krijg ik vaker te horen dat ik er gelukkig uit zie. Ik ben ook gelukkiger maar voel me ook zekerder dan ik me dat misschien ooit daadwerkelijk heb gevoeld. Maar ik heb er echt nog een flinke weg in te gaan.

Als puber heb ik een aantal jaren weinig gegeten en zelfs ook herhaaldelijk overgegeven na het eten door schuldgevoelens. Ik wilde slank zijn, mooi zijn en voelde me intens ongelukkig met mijzelf. Dit stukje van eten kon ik in de hand houden. Later ben ik de andere kant opgegaan en juist doordat ik ongelukkig was ging ik eten. Dat is het tot aan de dag van vandaag nog steeds, bij stress eet ik en heb ik mijzelf niet meer in de hand.

Een echte jojo ben ik al sinds dat ik op mijzelf ging met 18 jaar. Zo viel ik af, zo kwam ik weer flink aan. Ik merk wel dat ik zekerder ben als ik slanker ben maar ik heb dan ook het idee dat anderen me aantrekkelijker vinden. Het is een lastig iets waar ik nog steeds mee worstel. Ik merk dat het zo diep in me zit dat ik om mooi te zijn slank moet zijn, dat dit altijd een rol bij mijn zelfwaardering speelt.

Noem een overwinning van wat jouw lijf je heeft laten doen?

Mijn lijf heeft me een kind gegeven! En ondanks de fibromyalgie met scoliose doet mijn lijf het toch best wel allemaal. Het beperkt me op sommige gebieden maar brengt me meestal ook waar ik moet zijn. Ik voelde me ook het mooiste toen ik zwanger was.

Kimberly 37 weken zwanger

Vind jij dat er meer size diversiteit in de media mag komen? (denk bijvoorbeeld aan curve model) en waarom?

Ja absoluut! De vrouw valt niet in een bepaalde maat te drukken en door een bepaalde maat uit te lichten denk ik dat de mode een vertekenend beeld geeft aan vele vrouwen over de wereld. Het is nog te vaak dat zodra een vrouw misschien bij de all-you-can-eat los is gegaan en daardoor een opgezette buik heeft dat de media daarop springt en dat de vrouw dan zwanger zou zijn. Ik vind dat echt gelul! Ooit gaf een docente aan tijdens college waarbij het over uiterlijk ging dat veel modeontwerpers man zijn. Homoseksuele mannen dus en dat daardoor ook de modellen meer androgyn zijn. Dat was voor mij wel een momentje die me bij is gebleven.

Vrouwen met een maat 38 worden als plus modellen gezien terwijl de gemiddelde maat van de vrouw maat 40 is. Dat vind ik echt bizar! Daarom vind ik het echt belangrijk dat de wereld meer inziet dat vrouwen in alle vormen en maten komen, dat de druk om af te vallen niet goed is.

Je favoriete bodypositivity Instagram account:

Ik volg met veel liefde 2 hele mooie dames op Instagram die all about curves zijn. Maar zij laten mij ook anders kijken naar mijzelf en naar de vrouwen om me heen. Mayra liet me inzien dat #happyisnotadresssize en Josine laat me inzien dat je er gewoon weergaloos uit kan zien als je de kleren koopt die bij je passen. Beide vrouwen vind ik prachtig en hoe zij de bodypositivity uitdragen vind ik echt geweldig. Het zorgt ervoor dat ik ook wat liever naar mijzelf kijk.

Je beste zelfacceptatie tip:

Altijd vergelijk ik mijn voorkomen met die van een ander en meestal ten nadele van mijn eigen persoontje. Doordat ik dit echt niet meer op deze manier wilde doen probeer ik dus mij niet meer te kleden naar wat ik denk dat anderen zouden willen maar waar ik me goed in voel. Dat straalt van mij af en daarnaast probeer ik de positieve geluiden harder te laten klinken dan de negatieve geluiden die ik ooit hoorde. Geluiden over mijn dikke kont of over “die dikke” van valse mensen die niets anders te zeggen hadden hoor ik jaren later nog steeds doorklinken. Ik probeer de positieve geluiden te herhalen en de negatieve weg te drukken.

Daarnaast besef ik me steeds beter dat ik een vrouw ben, een mens met haar onvolkomenheden maar dat ik op mijn manier mooi ben. Dat ik de wereld een hoop liefde en humor te brengen heb. Ik kan onderdeel zijn van een positieve beweging en probeer minstens 1 compliment aan iemand te geven over zijn/haar uiterlijk per dag. Dit zorgt ervoor dat ik ook aan mijzelf elke dag een compliment probeer te geven. Dat mijn make-up mooi zit, mijn kleding leuk of dat ik iets tof heb gecombineerd. Het zijn kleine dingen en misschien nog steeds niet vol over mijn uiterlijk maar ik ben onderweg.

Bodypositivity

Hoe denk jij over bodypositivity? Ik ben erg benieuwd naar of jij jezelf herkend in het bezig zijn met zekerder worden over je uiterlijk of ben je daar helemaal nog niet? Ik zou graag van Kimberley van Momontop,  Bregje van Bregblogt  en Josine van The Bigger Blog willen weten hoe zij met bodypositivity omgaan. Wil je de tag ook overnemen dan is het wel heel fijn als je Cassandra vermeld aangezien zij de tag heeft bedacht. Hieronder de vragen nog een keer op een rijtje.

 • Wat versta jij onder Bodypositivity en wat betekent het voor jou?
 • Kijk eens naar een foto van jezelf, wat valt jou het eerste op? Hoe voel je je daarbij? (deel ook deze foto)
 • Noem nu twee mooie dingen aan je body waar je gelukkig mee bent!
 • Zelfacceptatie in de zomer: bikini of badpak?
 • In deze outfit voel ik me mooi
 • Hoe denk jij dat anderen jou zien? En hoe zie jij jezelf? Is dit in het verleden ook anders geweest? Zo ja, wat is hiervan de oorzaak?
 • Noem een overwinning van wat jouw lijf je heeft laten doen?
 • Vind jij dat er meer size diversiteit in de media mag komen? (denk bijvoorbeeld aan curve model) en waarom?
 • Je favoriete bodypositivity instagram account:
 • Je beste zelfacceptatie tip:

Liefs Kimberly

Vond je het artikel leuk? Pin it op Pinterest!

Bodypositivity tag Pinterest

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

23 COMMENTS

 • Kaat krabbelt

  Ik vind je heel mooi en je hebt echt (in mijn ogen) een prachtig figuur!

  Ik ben de afgelopen jaren 30 kilo aangekomen en hieraan kan ik moeilijk wennen.
  Voel me niet comfortabel met mijn lichaam. Toch accepteer ik het voor nu even aangezien mijn reuma en bergen stress mij behoorlijk in de weg zitten.
  Ik hoop (ooit) weer de kracht te vinden om wat kilo’s te lozen.

  Vind kleding in grote maten nog wel een dingetje. Weinig winkels met dit aanbod en voor je het weet lopen we allemaal in het zelfde.

  Leuke blog!
  Heb je toch maar even mooi plaatst!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Dank je wel lieve Kaat! Ik vind het zo spannend! Kleding shoppen blijft een ding, ik zit nu al vaak bij winkels in de grootste maat en dat is heel confronterend. Jij bent ook zeker mooi zoals je bent❤

 • cindy

  Wat een leuke tag! En lekker gewoon die bikini aan! Je hebt toch een bikinilijf? Je hebt je lijf en een bikini aan tadaaaa 😉 perfect bikinilijf

  • Kimberly
   AUTHOR

   Hahahaha thanks!

 • Kirsten

  Ik vind je prachtig!!! En heel stoer dat je deze tag hebt overgenomen!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Lief! Dank je wel !

 • Tineke

  Ik vind jou er juist altijd erg mooi uitzien!

  Wat een fijn artikel, net wat ik nu nodig had. Ik ben 8 weken geleden bevallen en nu weer ontzettend onzeker over mijn lichaam. Ik ben nog een paar kilo boven mijn oude gewicht, maar eigenlijk ook helemaal geen zin om veel energie in diëten te steken. Wel om goed voor mijzelf te zorgen en gezonder te gaan eten. Als ik daar iets mee afval is dat mooi meegenomen en anders is het jammer. Ik ben gezond en heb twee prachtige gezonde kinderen. Ik vind het belangrijk om er verzorgd uit te zien en dat ik niet de allerknapste ben is dan bijzaak.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Wat lief van je, dank je! En zeker na 8 weken moet je nog helemaal niet bezig zijn met afvallen maar lekker in je roze bubbel zitten. Gefeliciteerd nog in ieder geval!

 • Roelina

  Wauw, bijzonder openhartig. Ik vind het jammer dat vrouwen onzeker zijn. Hoewel ik door ‘veel’ als slank word beschouwd heb ook ik mij onzekerheden. Maar eigenlijk slaat het nergens op. Wij mama’s vergelijken onszelf met graatmagere tieners die nog nooit een kind hebben vastgehouden. Alleen al om het feit dat we de werekd kinderen schonken zouden onze lijfen geadoreerd moeten worden. Betet nog: zouden wij ons adoreerd moeten voelen!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Je hebt groot gelijk! Hopelijk kom ik er, maar anderen ook ❤

 • Yvette

  Oef wat een heftige tag. Desondanks overweeg ik hem zelf ook in te vullen, puur vanwege de zelfreflectie. Ik wil je graag nog even zeggen dat ik je prachtig vind en je echt een mooi figuur hebt. Zelf ben ik (ontzettende) peer en ben altijd jaloers op dames met een figuur dat meer in proportie is, zoals bij jou. Wees lief voor jezelf, je bent prachtig!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Nou wat lief zeg! Ik heb hem inderdaad ook overgenomen ter reflectie, heftig maar wel echt heel goed voor me.

 • Jeanine

  Ik vind je zo ontzettend mooi, Kimberly. Wat openhartig hoe je hier over je lichaam schrijft en stoer dat je je bikinifoto deelt. Ik zou zelf wat meer curvy willen zijn en vind mezelf soms té mager, tegelijkertijd soms jaloers op vrouwen die nog geen kinderen gebaard hebben en een perfect fitgirl lichaam hebben ook al weet ik dat dit super onrealistisch is.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Wat lief van je! Gek ook eigenlijk dat we nooit tevreden zijn onszelf hè, het is zeker onrealistisch maar toch blijven we bepaalde beelden nastreven.

 • Cynthia

  Ik wil even zeggen dat ik je heel mooi vind. En de kledingstijl met het rokje staat je hot!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Thanks! Dat is ook echt mijn favoriete rok aller tijden ❤

 • Josine

  ❤️

 • Melanie

  Super stoer van je dat je dit hebt gedaan. Je bent een knappe meid. Enne die spijkerbroek staat je hardstikke goed. Ik vind mijn armen te dun. Altijd zwarte randen om mijn ogen. Dat vind ik minder aan mezelf. Na drie kinderen is mijn lichaam echt niet meer zoals het ooit was. Ik heb het geaccepteerd.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Heel goed van je! En dank je wel 🙂

 • Ahh wat zonde dat je onzeker bent, je ziet er super leuk uit! 🙂 Ik herken me wel in je verhaal hoor! Ik denk dat iedereen wel minimaal 1 ding heeft waar hij/zij onzeker van wordt. Wat vooral belangrijk is is om te realiseren dat alle foto’s in magazines super bewerkt zijn een een speciale pose ook een wereld van verschil kan maken. Daar zijn heel veel instagrammers nou ook mee bezig, om dat verschil duidelijk te maken. Van mij mag er zeker meer diversiteit in de modellenwereld komen! En wat ik ook erg goed vind is dat bepaalde online shops zijn gestopt met het airbrushen van de huid van de modellen, en zo zie je ineens dat het heel normaal is om striae en oneffenheden te hebben 😀

 • Macblogster

  Het is jammer dat er zoveel vrouwen, waaronder ikzelf ook, zo naar hun lichaam kijken. Als ik naar jouw foto’s kijk denk ik: wat zie je er mooi uit. Ik zie helemaal geen buik in je jeans.”
  Desondanks herken ik je gevoel. Ik ben erg blij met meiden zoals Mayra & Josien. Zij laten zien dat de wereld niet alleen bestaat uit skinny people of fit moms. En dat is oké.

 • nicole orriens

  Dat zelfgemaakte rokje vind ik ook erg leuk! Het staat je heel goed!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Dank je maar welk zelfgemaakte rokje?

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *