Kleding van bamboe redenen voor populariteit
Beauty en mode

Bamboe kleding steeds populairder om deze redenen

Bamboe kleding wint aan populariteit de laatste jaren en dat is logisch wanneer je naar de prijs en kwaliteit kijkt van bamboe kleding. Maar er zijn meer voordelen, ik zet de 5 grootste voordelen van kleding van bamboe voor je op een rij.

De 5 grootste voordelen van kleding van bamboe

Bamboekleding is populair en dat is logisch want deze kleding heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van katoenen kleding.

1. Draaggemak bamboe kleding

Het grootste voordeel van kleding die gemaakt is van bamboe is dat het draaggemak heel groot is. De kleding is ademend maar toch ook warm. Daarnaast is de kleding hypoallergeen, ideaal dus wanneer jij een gevoelige huid hebt en wanneer je huid snel irriteert. Bamboe is van zichzelf hyperallergeen waar kleding van andere stoffen alleen hyperallergeen kan worden dankzij een chemische toevoeging.

Voor groot comfort draag je hipster ondergoed en/ of heren boxershorts die gemaakt zijn van bamboe. De stof voelt heel zacht aan door de ronde vezel van de bamboe, dat draagt dus zacht en fijn. In de zomer werkt bamboe verkoelend en in de winter is het warmer dan katoen. De open structuur van de vezels zorgt hiervoor.

2. Perfecte fit

In de meeste bamboe kleding wordt ook elastaan verwerkt, hierdoor rekt de zachte stof goed mee maar doet dat zonder de rek te verliezen. Door de micro gaatjes in de bamboevezel zorgen ervoor dat vocht sneller absorbeert
en verdampt. Bamboe neemt tot wel 70% meer vocht op dan katoen. Naast dat de kleding dus perfect zit heb je ook nog eens minder last van zweten. Dat maakt de kleding erg prettig om te dragen tijdens de zomer.

3. Betaalbare kleding

Dankzij de hoge kwaliteit van bamboe doe je lang met de kleding. De kleding zelf is betaalbaar, waardoor je zonder je zorgen om je portemonnee je kledingkast kan aanvullen met kleding van bamboe. Doordat de kleding lang meegaat haal jij ruim jouw investering eruit.

4. Duurzaamheid van bamboe

Bij de productie van bamboeviscose wordt minder water gebruikt dan bij de productie van katoen maar ook zijn er geen pesticiden nodig. Hierdoor is de productie van bamboe een stuk minder belastend en is bamboekleding veel milieuvriendelijker dan katoen.

Bamboe produceert 20x meer textielvezels per hectare in vergelijking met
katoen maar produceert ook 35% meer zuurstof en bamboe verwerkt 2x
meer CO² dan een normale boom. Behoorlijk grote voordelen dus voor het milieu!

5. Wassen en (bijna) klaar

Voor het drogen van de bamboekleding is geen droger nodig maar ook geen strijkbout. Doordat deze kleding relatief snel droogt maar ook nog een kreukvrij scheelt dat je drogen en strijken. Naast alle andere voordelen van deze kleding vind ik dit toch wel een hele belangrijke. Zo hou je meer tijd over voor de leuke dingen in het leven 🙂

Bamboe kleding populair

Panda’s eten toch bamboe?

Jazeker! Panda’s eten laaghangende bamboe. Kleding van bamboe wordt gemaakt van lange en grote bamboesoorten, de panda’s hebben dus niet minder te eten als jij kleding van bamboe draagt. Daarbij is bamboe een snelgroeiend gewas, plant maar eens een stukje bamboe in je achtertuin. Je zal zien dat het ontzettend snel groeit en er zal niet snel tekort van ontstaan.

Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»