5 musthaves voor de pasgeboren baby
Baby Zwangerschap

5 must haves voor de pasgeboren baby

Wanneer je zwanger bent heeft iedereen advies voor je: over wat je het beste kunt doen wanneer je moet bevallen, over extra grote onderbroeken en over de dingen die je nodig hebt voor je pasgeboren baby. In de praktijk blijkt dat meerdere van deze tips niet bij jou en je baby passen, dat het voor jou helemaal niet zo handig werkt en dat het uiteindelijk na 1 keer gebruikt te zijn in de kast beland. Zonde! Daarom heb ik voor jou een lijstje met 5 dingen die echte must haves zijn voor jouw pasgeboren baby. Zo voorkom je dat je, in een al dure periode, onnodig geld uitgeeft.

Wat heb je nodig voor een newborn?

Voor een newborn baby is vooral veel liefde, aandacht en tijd nodig. Gelukkig zijn er meerdere dingen die je hierbij kunnen helpen om het je ook nog eens gemakkelijker te maken. Zeker in die drukke periode waarin jij al zo enorm moet wennen aan het zorgen voor een kleintje, en jezelf dan nog niet te vergeten. Met deze 5 must haves voor jouw pasgeboren baby doe je zeker geen miskoop én maak je het jezelf een stuk aangenamer:

1: Een voedingskussen

Tijdens de eerste maanden maar zeker het eerst jaar zal jij je baby geregeld voeden. Een stukje comfort is dan wel erg belangrijk want je zal de eerste niet zijn die met een lamme arm haar baby aan het voeden is. Het voordeel van een voedingskussen is dat deze multi-inzetbaar is: tijdens je zwangerschap kun je ermee slapen en zal het je extra steun geven. Na de bevalling kun je het voedingskussen gebruiken als basis voor een babynestje en doordat je geur er al aan zit omdat je ermee hebt geslapen zal je baby zich al snel op zijn of haar gemak voelen. Je eigen voedingskussen bestellen doe je gemakkelijk online, samen met de leukste hoezen zodat het kussen goed bij de rest van je interieur of bij de babyspullen past.

2: Badcapes en hydrofielen

Van badcapes en hydrofiele doeken had ik de basis + wat extra zoals dat werd aangeraden op alle lijstjes. Nooit had ik kunnen weten dat beide, maar zeker de hydrofiele doeken keihard zouden gaan! Voor mijn babyshower kreeg ik een xxl hydrofiele doek, aanvankelijk wist ik niet zo goed wat ik ermee moest maar zodra ik dat doorhad heb ik er velen bijgekocht. Hydrofiele doeken gebruik je namelijk na het douchen, bij het voeden, om eventueel in te zwachtelen, in de kinderwagen, op het aankleedkussen, voor jezelf, in het bedje en ga zo maar door. Nooit genoeg dus! Zelfs bijna 10 jaar na de bevalling gebruiken we nog geregeld hydrofiele doeken, ideaal dus.

3: Een aankleedkussen

Bij een baby lijkt er geen einde te komen aan de berg luiers die verschoond moeten worden. Ondertussen was je de baby, kleed je jouw kleintje om en ga zo maar door. Iets zachts voor je baby om op te liggen is dus wel echt een noodzaak. Je hebt er speciale hoezen voor die erg leuk en zacht zijn waardoor het kussen een echte aanvulling is in je babykamer.

4: Babyspeelgoed

De eerste maanden is het nog niet nodig maar voor je het weet is het zover: de noodzaak voor babyspeelgoed. In je interieur staat dat pastelkleurige setje heel leuk, maar voor de ontwikkeling van je baby zijn juist die felle kleuren heel fijn. Je baby zal de eerste periode namelijk alleen die felle kleuren kunnen onderscheiden. Extra fijn is het wanneer het speelgoed (een beetje) geluid maakt, verschillende structuren heeft en veilig in het mondje kan worden gestopt. Bij VidaXL is er een ruime keuze aan veilig kinderspeelgoed.

5: Hoezen voor je autostoeltje

Een baby heeft doorlekkende luiers en wil nog weleens wat melk teruggeven. Op een gegeven moment komen daar nog koekkruimeltjes bij en stukjes krentenbol, of een berg zand nadat je baby aan het kruipen is geweest buiten. Wel zo prettig dus wanneer je de hoes snel uit de autostoel kunt halen, wassen en weer erin kunt doen. Die wasbare bekleding klinkt heel fijn maar is toch vaak lastiger te bevestigen en droogt langzaam. Maak het jezelf dus vooral gemakkelijk.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»