Persoonlijk School

Het 10-minuten gesprek

Van de week had ik een 10-minuten gesprek op de PSZ over de Beeb. Toen ze 3 werd hebben we ook een gesprek gehad maar dat was  veel langer. Wat er deze keer allemaal besproken werd? In deze blog schrijf ik erover.

Beoordeling

Laten we voorop zetten dat ik volledig vertrouwen heb in de ontwikkeling die Evi maakt. Volgens mij loopt ze prima “op schema” en zijn er niet echt hele bijzondere dingen. De PSZ-leidster (juffie) heeft een overzicht op de computer gemaakt met een beoordeling en een schema. Hieruit bleek dat Evi prima op schema loopt en dat ze haar eigen ding doet.

Stokpoppetjes

Evi heeft altijd haar eigen ding gedaan. Soms wat frustrerend maar wel echt ook bewonderenswaardig. Als er geen goede reden zit achter hetgeen dat ze eigenlijk niet wilt doen, dan doet ze dat gewoon niet. Zo hadden de juffies het idee dat ze nog geen stokpoppetjes tekent. Geen probleem maar het punt is dat ze die ook nooit echt getekend heeft. Ze maakte direct een lijfje erbij, zo’n bol lijfje zeg maar. Op de psz tekent ze dus alleen nooit, op wat kraswerk na, is ze vooral gericht op spelen. Klopt, want ze heeft daar gewoon zin in. Het tekenen en knutselen doet ze dus omdat het “moet” en de andere kindjes het doen maar ze doet dit niet vol overgave zeg maar. Evi vind de psz echt voor het spelen.

Tekenvaardigheid

Alles loopt dus prima maar omdat Evi weinig tekent vroegen de juffies zich af hoe haar tekenvaardigheid is, dat zien ze te weinig omdat ze dus met andere dingen bezig is. Maar toen ik vertelde dat zij haar naam al een tijdje schrijft, was juffie oprecht verbaasd. Ik heb een foto opgezocht die staafde wat ik beweerde en inmiddels heeft Evi haar naam in het grote Sinterklaasboek op school geschreven. Dat is namelijk iets dat ze echt ontzettend leuk vind. Haar naam schrijven. Eerst deed ze dat op de douchedeur waardoor wij enorm verbaasd waren. Inmiddels dus ook met pen/ stift/ papier en dat doet ze fantastisch.

Sociaal

Evi vinden ze sociaal naar andere kindjes, ze begeeft zich vooral wat aan de rand van de groep. Ze speelt heerlijk met de rustigere kindjes en de drukke kindjes heeft ze niet zoveel mee. En dat herken ik enorm van haar. Eerlijk gezegd hebben de man en ik dat ook, prima dus. Ze deelt, is niet bezitterig en geniet van de contacten met kindjes. Evi speelt vooral met de kleine poppetjes en heeft een enorme fantasie. En weer was dat heel herkenbaar. Hele toneelstukken worden er hier thuis bedacht en gespeeld volgens mij. Ze kan zichzelf flink bezig houden met haar eigen wereldje.

Trots

Zoals jullie misschien wel merken ben ik hartstikke trots op mijn beeb, daar heb ik geen 10-minuten gesprek voor nodig. Het bevestigd alleen maar dat ik een geweldig kind heb waar ik enorm van hou en trots op ben. Ze doet het goed en op haar manier. Iets dat ik blijf hopen voor de toekomst. Er komt een tijd dat ze meer in de pas zal “moeten” gaan lopen, laat het haar dan maar heerlijk op haar manier doen. Als dat haar goed laat voelen, top. Daar gaat het me om. Ik besef dat straks als ze naar school  gaat dat de 10-minuten gesprekken toch meer beladen zullen gaan worden, ze zal meer “moeten”. Maar ook daar heb ik volledig vertrouwen in, want ik heb volledig vertrouwen in mijn beeb.

Hoe ervaren jullie de 10-minutengesprekken? Vind je ze nuttig? Of heb je nog tips voor me voor de toekomst?

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *