THOMAS stofzuigers Aqua+ Pet & Family stofzuiger
Lifestyle Reviews

Review Aqua+ stofzuiger van THOMAS stofzuigers

Met een kind in huis en 2 katten merk ik toch wel dat stofzuigen een dagelijkse bezigheid is geworden. Vooral onze bank heeft te lijden gehad onder limonade en andere dingen die eroverheen zijn gegaan, veelal door onze dochter. Daar komt dan ook nog de rommel bij van het knutselen, (buiten) spelen en ga zo maar door. Ik was dus dolgelukkig toen de Aqua+ Pet & Family van THOMAS stofzuigers binnenkwam. Deze stofzuiger kan namelijk ook nat reinigen!

Stofzuiger én nat reinigen in 1

Inmiddels gebruik ik de stofzuiger zo’n twee maanden en er is een wereld voor me opengegaan. Vooral een wereld van iewl en jakkie want na het stofzuigen gooi ik iedere keer weer een bak met zwart water leeg. Dat is toch wel een confronterend moment maar geeft ook een goed gevoel want dat vuil is in ieder geval weer weg.

Over de Aqua+ Pet & Family stofzuiger

Deze stofzuiger is enorm uitgebreid! Dankzij het filter én de mogelijkheid om stof, pollen en mijten direct in de watercontainer te laten komen maak je de lucht schoner maar ook aangenamer voor diegenen met hooikoorts. De pollen en allergenen worden opgevangen in de container met water en kunnen daardoor niet weer in de lucht komen. Ik merk het zelf het verschil ook nu met mijn hooikoorts, na het stofzuigen heb ik beduidend minder last van mijn ogen en andere hooikoortsklachten. Alle bijzonderheden van de Aqua+ Pet & Family stofzuiger van THOMAS stofzuigers vind je in onderstaand lijstje:

  • AQUA-filtersysteem – fijnstof, pollen, mijten en vuil worden
    in het water opgenomen en afgevoerd met het afvalwater
  • Stofzuigen zonder zak
  • Wasbaar HEPA 13 filter
  • Effectief vochtzuigsysteem voor het verwijderen van vlekken
  • Zuigen en nat reinigen in één handeling dankzij het sproei-extractiesysteem
  • Uitgebreide accessoires met speciale mondstukken
  • Made in Germany

Onze bank nat reinigen met de stofzuiger

Het grote voordeel van deze stofzuiger naast het AQUA-filtersysteem vind ik de mogelijkheid om nat te reinigen. De bank was aan een flinke schoonmaakbeurt toe en dankzij de Aqua+ Pet & Family stofzuiger kon dat. Bij de stofzuiger ontvang je ook het THOMAS protex schoonmaakmiddel. Dit extra sterke schoonmaakmiddel helpt bij het schoonmaken van de bank maar ook tapijt of een vloerkleed. Dankzij het speciale sproeistuk wordt de natte reiniging met het schoonmaakmiddel onder hoge druk diep in de stof gespoten. Hierna kun je dankzij het opzetstuk voor natte reiniging veel van het vocht weer opzuigen, de stof blijft nog licht vochtig.

De bank heb ik hierna nog twee keer met de reiniging ingespoten en het daarna afgerond met een paar rondes water om het schoonmaakmiddel goed te verwijderen. Een groot deel van de vlekken was weg en de 2 vlekken die nog te zien waren, kon ik alleen zien omdat ik wist waar ze waren. Die vlekken waren beduidend minder. Het is een arbeidsintensieve klus maar ik was enorm blij met het resultaat!

Mijn ervaring met de Aqua+ Pet & Family stofzuiger van THOMAS stofzuigers

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik echt enorm blij ben met deze stofzuiger! De stang kan goed plat waardoor ik met gemak onder de bank en onder ons bed kan stofzuigen. De dagen waarop ik de stofzuiger heb gebruikt merkt ik dat ik minder last heb van mijn hooikoorts en ook de kattenharen worden goed opgezogen van bijvoorbeeld de bank. De stofzuiger heeft verschillende standen waardoor je de zuigkracht per klus kan instellen. Het snoer is verrassend lang waardoor ik de hele benedenverdieping of bovenverdieping in 1 keer kan bereiken. Tussendoor hoef ik dus niet het snoer te verplaatsen naar een ander stopcontact.

Wanneer ik heb gedweild ga ik er met de stofzuiger overheen waardoor de vloer sneller droog is maar ook omdat er dan extra vuil verwijderd wordt. Dat ik ook de bank goed diep kan reinigen vind ik erg fijn. Zo weet ik zeker dat de limonade van mijn dochter of de haarbal van de kat echt weg is. Het zwarte water na een stofzuigsessie vind ik vies maar ook erg bevredigend omdat ik weet dat het huis weer een stuk schoner is.

THOMAS stofzuigers Aqua+ Pet & Family stofzuiger

Nadelen

Ook zijn er een paar nadelen aan de Aqua+ Pet & Family. Zo is de stofzuiger zwaar, zeker wanneer de watercontainer is gevuld samen met de opvangbak. Dat zorgt ervoor dat je moet opletten wanneer je de stofzuiger de trap optilt. Het installeren van het Aqua gedeelte aan de stofzuiger is even een klusje de eerste keer en het spraystuk schiet tijdens het zuigen soms los, dat is dus opletten en een andere manier vinden voor het gebruik. In online reviews las ik dat wanneer je wel met stofzuigerzak wilt stofzuigen, dat de juiste stofzuigerzakken dan duur zijn. Zelf gebruik ik sowieso geen stofzuigerzakken, dus zelf heb ik daar geen last van. Daarnaast is de stofzuiger groot, hij neemt veel ruimte in in de kast en hij dient vanwege de mogelijkheid op lekken plat blijven staan. Ik vind de voordelen opwegen tegenover die paar nadelen waar ik redelijk omheen kan werken.

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»