nieuwe hobby's - kalligrafie leren kaartjes maken
DIY Persoonlijk Recente berichten

Nieuwe hobby’s ontdekken? #creatiefmetviking

Bloggen is al jaren mijn hobby en inmiddels heb ik daar mijn beroep van kunnen maken. Netflix en kroketten eten doe ik ook graag maar of dat nou echt hobby’s zijn? Tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe hobby dus eigenlijk. Ik werd op het juiste moment uitgenodigd voor het #creatiefmetviking event waar ik kennis maakte met 2 potentiële hobby’s. Hoe het me afging? Dat lees je in deze blog én ik laat je zien hoe het event was.

Een nieuwe hobby zoeken?

Mensen vragen het geregeld als ze je leren kennen: Wat heb je voor hobby? Elke keer vraag ik me af of ik Netflix als een hobby kan opgeven maar ergens houdt het op. Op zolder liggen de restanten van verschillende probeersels een berg stof te vangen, ik doe er niks meer mee. Bollen wol (want haken), bakken met spullen om sieraden te maken (op een gegeven moment ben je B.A.) en tekenspullen (want ik kan eigenlijk helemaal niet zo goed tekenen).

Ik ben dus op zoek naar een nieuwe hobby en dankzij Viking kon ik een aantal dingen uitproberen. Met foto’s laat ik je de dag zien en uiteraard vertel ik je wat de bedoeling was van het #creatiefmetviking event.

Klaar voor het event!

#creatiefmetviking event

Samen met Kirsten van La Vie de Mama– die mij heel luxe thuis ophaalde – reden we op de zaterdagochtend naar Amsterdam waar het #creatiefmetviking event was. De locatie was mooi versierd met ballonnen en daar moest ik uiteraard mee op de foto 🙂 Wat voor blogger zou ik anders zijn toch?! Samen met een x aantal andere bloggers gingen we aan de bak en maakten we kennis met nieuwe hobby’s. Kijk je mee?

Beebs and Moms #creatiefmetviking

Flaylay Fotografie

Als blogger maak ik vaak flatlay foto’s. Producten die ik ontvangen heb voor een review of juist iets lekkers dat ik heb gegeten, ik zet het allemaal op de foto. Alleen merk ik dat ik vaak toch moeilijker denk over die foto’s en dat ik daarom vaak “simpele” flatlays maak. Tijdens het #creatiefmetviking event kregen we allemaal een snelcursus hierin en ik leerde toch vooral dat ik wat meer los moet laten. Ook moet ik ervoor zorgen dat ik een groter oppervlak heb om foto’s op te kunnen maken. Mijn lightbox is dan toch te klein.

Toevallig had ik de middag ervoor al 2 houten platen bij de Gamma gehaald en deze beplakt met plakfolie zodat ik een mooie achtergrond/ ondergrond heb voor foto’s. Ik moet dan toch vaker mijn daglamp erbij pakken en heb zo in ieder geval genoeg ruimte voor een foto. Daarnaast ga ik een bord op Pinterest maken met mooie flatlay foto’s zodat ik inspiratie op kan doen voor mijn eigen foto’s.

Lekker lunchen

Eten is altijd erg fijn en de lunch op het event was super geregeld. Er stonden al heerlijke croissants klaar toen we binnen kwamen en later werden er heerlijke broodjes maar ook salades en wraps geserveerd. Alle bloggers moesten er eerst foto’s van maken natuurlijk dus ik stond een tijdje te wachten met mijn bordje voordat ik kon toeslaan 😉

Croissants belegd en met jam

Kalligrafie is toch lastig?

Ik vind het altijd mooi om te zien wanneer mensen hun eigen kaarten kunnen maken en in sierletters kunnen schrijven. Kalligrafie is schrijven met inkt en een speciale pen. Het was erg wennen en ik merkte aan mijn hand eigenlijk al best snel dat ik dit niet meer gewend was. Het meeste typ ik tegenwoordig en nu was ik best geconcentreerd bezig met het schrijven.

Omdat ik alles het liefste allemaal hetzelfde schrijf denk ik dat ik kalligrafie voor mij te frustrerend gaat zijn. Ik ben er te perfectionistisch voor vermoed ik.

Kalligrafie workshop Oh Pretty Paper
kalligrafie leren kaartjes maken

Oefenen met houtbranden

Voor mij was het jaren geleden dat ik voor mijn werk hout brandde. Dat vond ik altijd erg leuk om te doen en vooral ook zo lekker ruiken. Door de geur kwamen er herinneringen naar boven en ik vond het echt heel leuk om weer eens te doen. We mochten op een klein doosje – te gebruiken als theedoosje of voor de sier – een eigen tekening maken en deze daarna inbranden. Door de nerven in het hout was het wat lastig om rechte lijnen te maken. Ik tekende een cactus omdat ik het leuk vond om het doosje ook bijvoorbeeld bij fotografie te kunnen gebruiken.

Het doosje werd niet helemaal zoals ik wilde maar ik vind hem toch heel erg leuk geworden. Of houtbranden 1 van mijn nieuwe hobby’s is weet ik niet. Ik vind het erg leuk maar het vergt best wat producten en een brander. Eerlijk gezegd zou ik ook niet zo goed weten wat ik allemaal zou moeten maken en ik denk dat de spullen uiteindelijk weer op zolder zouden eindigen.

Workshop-houtbranden-creatiefmetviking nieuwe hobby's
Wat is jouw hobby of ben je net zoals ik op zoek naar een nieuwe hobby?
Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 1 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.