Moederdag maar geen moeder
Moederschap Zwangerschapsverlies

Moederdag maar geen moeder

De tweede zondag van mei is het altijd Moederdag. Een dag die heel mooi kan zijn maar die ook heel confronterend kan zijn. Want wat nou als je zo graag Moederdag had willen vieren maar geen kindje hebt om in je armen te houden?

Moederdag een vreselijke dag?

Juist als je Moederdag niet (meer) kunt vieren is de dag enorm confronterend. Social Media wordt overspoeld met foto’s van knutselwerkjes, de weken voor Moederdag ontkom je er eigenlijk niet meer aan. Overal is reclame te horen, krijg je aanbiedingen in je mail en ga zo maar door. Enorm confronterend wanneer jij juist heel graag Moederdag zou vieren of niet compleet bent die dag.

Geen kindje in je armen

Elke Moederdag geniet ik van de mooie dingen die mijn dochter maakt. Maar dat kindje die ik niet in mijn armen kan houden speelt altijd een rol. Ik heb mijn verlies verweven in mijn leven maar juist op Moederdag ( en de uitgerekende datum ) komen die emoties toch weer naar boven. Ik had graag mijn gezin fysiek compleet gehad.

Wat als je geen moeder bent op Moederdag?

Wees vooral heel lief voor jezelf. Volg je hart, volg je eigen behoefte en als je weet dat Social Media verdriet zal triggeren, laat het dan vooral even een dag opzij liggen. De dag is al confronterend genoeg zonder dat je het opzoekt. Plan een leuke date met je partner of met vriendinnen die weten wat je meemaakt. En wil je juist de hele dag onder de deken liggen? Geef er vooral aan toe.

Altijd een kindje tekort

Zodra je jouw kinderwens ontwikkelt en daar bewust mee bezig bent ben je in mijn ogen een moeder. Of je nou een kindje in je buik hebt gehad of meerdere kindjes of één. Jouw liefde voor dat o zo gewenste kindje is heel bijzonder. En daarom zal het gemis van dat ene kindje of van meerdere kindjes een pijnlijke plek zijn op dit soort dagen. Dat verdriet en gemis mag er gewoon zijn. En hetzelfde als met een plantje: Geef het aandacht en het neemt ruimte in. Zo gaat dat ook met verlies: Geef het aandacht en het krijgt een plek in jouw leven. Dat is niet erg, dat is wat het nodig heeft.

Lees ook: Je overleden kindje herdenken.

Wees dus lief voor jezelf, volg je eigen gevoelens en wees duidelijk tegen anderen waar jij behoefte aan hebt. Heel veel sterkte en liefs vandaag.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.