Lichtkoepel in woonkamer meer licht creëren
Home en interieur

Meer licht in je woonkamer met een lichtkoepel

Heb je een donkere woonkamer waar het lastig is om meer natuurlijk licht binnen te laten komen? Creëer dan meer licht in je woonkamer met behulp van een lichtkoepel!

Natuurlijk licht creëren in huis

Vooral oudere huizen hebben er vaak last van: donkere hoeken en woonkamers die wel wat extra natuurlijk licht kunnen gebruiken. Niet alleen creëer je met natuurlijk licht meer sfeer en wooncomfort in huis, maar ook is de extra lichtinval heel belangrijk voor jou! Natuurlijk licht is namelijk heel goed voor je stemming en dat is sowieso fijn. Maar door meer licht in huis naar binnen te halen zorg je er ook voor dat je minder elektriciteit verbruikt aangezien je minder vaak of lang de lampen aan hoeft te zetten.

Vorig jaar lieten wij zelf op onze zolder het oude dakraam vervangen door een nieuw dakraam. En dat verschil aan lichtinval was ontzettend groot! Ik merkte dat ik meer energie had gedurende de dag, een betere concentratie en ook werd mijn stemming beduidend positiever.

Waar moet je op letten bij het kopen van een lichtkoepel?

Met een lichtkoepel kan je gemakkelijk meer licht creëren in je woonkamer of in wat voor ruimte dan ook. Het is echter wel belangrijk om eerst goed op onderzoek te gaan naar de mogelijkheden, want ook lichtkoepels moeten wel goed worden aangepast aan de omgeving. Er zijn namelijk veel verschillende mogelijkheden qua maten, materialen, vormen en groottes. Laat je goed adviseren bij de aankoop, want het zou zonde zijn als je mooie nieuwe lichtkoepel toch niet goed aansluit bij de ruimte. Even op een rijtje waar je goed op moet letten tijdens het aanschaffen van een lichtkoepel:

  • Bepaal in welke ruimte je de lichtkoepel wilt gaan plaatsen
  • Wil je veel natuurlijk daglicht of op één bepaalde plek
  • Bedenk goed van welk materiaal de lichtkoepel moet zijn
  • Bepaal de vorm van de lichtkoepel
  • Overweeg een geluidswerende en isolerende lichtkoepel
  • Moet de lichtkoepel open en dicht kunnen – d.m.v. handmatige of elektrische bediening –
  • Meten is weten!

Wat kost een lichtkoepel?

De prijzen voor een lichtkoepel kunnen erg uiteenlopen. De prijs is namelijk afhankelijk van allerlei factoren, waaronder die in de lijst hierboven. Nu kun je natuurlijk zelf je nieuwe lichtkoepel plaatsen, maar het is wel aan te raden om dit te laten doen door de vakman. Zo voorkom je lekkages en andere problemen met je woning. Daarbij krijg je van de vakman vaak garantie op zijn werk en dit vind ik zelf in ieder geval altijd een prettig idee.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 19 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.