Hoe bewaar je het geboortekaartje op een originele manier
Zwangerschap

Hoe bewaar je het geboortekaartje op een originele manier

De geboortekaartjes van je kinderen zijn een bijzondere mijlpaal voor jou als ouder. Deze wil je dus graag goed bewaren. Dit kun je doen door de geboortekaartjes in de woonkamer of kinderkamer neer te zetten, maar er zijn nog veel meer originele ideeën om deze blijvende herinnering goed te bewaren.

Geboortekaartje inlijsten

Een geboortekaartje kan door de jaren heen verkleuren, daarom is het slim om hem op tijd in te lijsten. Zo behoud je altijd de originele kleur en kwaliteit van je geboortekaartje. Wil je een unieke twist geven aan je geboortekaartje? Schaf dan een 3D lijst aan. De 3D lijst heeft extra ruimte waardoor je naast het geboortekaartje nog meer persoonlijke items kunt toevoegen. Bijvoorbeeld gekleurde muisjes of een eerste kledingstuk(je). Zo heb je een mini bewaardoos voor aan de muur.

Producten in thema

Wil je het geboortekaartje bewaren, maar niet alleen als kaartje? Dan heb je geluk, want je kunt steeds meer producten laten bedrukken of beschilderen in het design van je geboortekaartje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een spaarpot in het thema van je geboortekaartje? Of een speelgoedkist beschilderd met de kleuren of vormen van het geboortekaartje? Woon je op het platteland? Dan zijn de eerste klompen van je kleintje, beschilderd aan de hand van zijn geboortekaartje, ook echt een origineel idee. Zoals je merkt zijn er veel producten die je kunt personaliseren aan de hand van het geboortekaartje. Kijk goed wat voor jullie gezin een bijzondere betekenis heeft en kijk vervolgens naar hoe je deze producten kunt personaliseren.

Geboortekaartje op hout

Een geboortekaartje kan door de jaren heen verkleuren of vervagen. Een zeefdruk op hout kan dit niet. Daarom is het geboortekaartje zeefdrukken een ideale manier om een blijvende herinnering voor jezelf of je familie te creëren. Iedere opa en oma zal enorm blij zijn met een houten geboortekaartje. Deze kun je gemakkelijk neerzetten in de woonkamer, op de schouw of op een andere belangrijke plek. Net als met geboortekaartjes, zijn de mogelijkheden met hout eindeloos. Als je meerdere kinderen hebt is het cadeau geven van een drieluik aan opa en oma erg leuk. Zo hebben ze alle geboortekaartjes in een en dezelfde stijl.

Geboortekaartje laten vouwen

Als laatste is het laten vouwen van je geboortekaartje erg populair. Dit betekent dat de geboortekaartjes gebruikt worden om te vouwen in allerlei voorwerpen, waarvan de schoentjes veruit het meest populair zijn. De schoentjes worden zo gevouwen dat de belangrijkste details van het geboortekaartje goed zichtbaar zijn, zoals de naam en de geboortedatum. Voor het vouwen van een geboortekaartje zijn vaak twee kaartjes nodig. Je kunt de gevouwen schoentjes vervolgens verwerken in het fotolijstje of ophangen in een glazen bal.

«

»