DIY paastakken decoratie
DIY Recente berichten

DIY Paastakken Decoratie | Houten paaseitjes

Zo heel af en toe vind je op Beebs and Moms ook makkelijke knutseldingen die je zelf kunt maken. Bijna is het Pasen en omdat ik best wel weet dat de meeste paasdecoratie behoorlijk schreeuwerig is zal ik je helpen om toch een makkelijke maar toffe decoratie in je paastakken te kunnen hangen. Check snel de DIY Paastakken decoratie die ik maakte.

DIY Paastakken Decoratie

Het valt me op dat op Pinterest soms de meest bizarre dingen worden gemaakt. Paaseitjes die je stemming kunnen lezen? Waarom zou je dat willen maken en vooral hoe krijg je dat in hemelsnaam voor elkaar?! Ik ben namelijk helemaal niet handig en echt creatief ook niet. Pinterest helpt mij op ideeën en dus vind je bij mij alleen makkelijke DIY (Do it Yourself) die dus zelfs ik voor elkaar kan krijgen.

Benodigdheden

 • Basic paaseitjes. Deze van hout kocht ik vorig jaar voor een peuleschil bij de Action.
 • Verf. Maakt niet zoveel uit welke je gebruikt, deze krijtverf van de Action had ik nog staan na een opleving van creativiteit.
 • Kwastje of tandenstoker
 • Bord o.i.d. om de verf in te doen.
 • Eventueel wat schilderstape als je graag strakke lijnen wilt.Benodigdheden Paastakken decoratie DIYPaaseitjes DIY

Stappen

 1. Eventueel kun je de eitjes vetvrij maken, ik heb het niet gedaan omdat ik weet dat deze krijtverf goed pakt en reiniging niet perse nodig heeft.
 2. Doe de verschillende kleuren verf op een bord.
 3. Haal de eitjes stuk voor stuk door de verf. Eventueel kun je ze dippen of rollen. Ook met het zachte gedeelte van een schuurspons zou je kunnen stempelen op de paaseitjes.
 4. Na het dippen kun je er ook voor kiezen om nog stipjes te maken of streepjes, leef je uit.
 5. Laat ze drogen.
 6. Klaar!

 

Resultaat paaseitjes decoratie

Resultaat

Je ziet dat je met weinig moeite dus een leuk effect kan behalen. Kleine tip van mij is om de eitjes hangend te laten drogen en doe ze niet in een opwelling in een eierdoos zoals ik. Dan kun je dus de onderkant schuren en dan weer verven. Ik hing ze nat in de paastakken om te drogen maar daar werden de paastakken niet zo blij van, zeker nadat de kat het noodzakelijk vond om te gaan spelen met het natte paaseitje. Daardoor heb ik ze in een opwelling in een eierdoos gezet, dom dom dom want nadat ze droog waren trok ik dus wat van die eierdoos mee. Ik heb die gedeeltes er dus af moeten schuren met een schuurpapiertje en kon daarna die gedeeltes opnieuw dippen. Bezint voor u begint dus.

Paastak decoratie

Paastakken decoratie DIY

 

De pompoms in de paastakken heb ik samen met Evi gemaakt n.a.v. het stappenplan vanGo Mommy Go!

Hoe vind jij de paaseitjes geworden? Moeilijkheidsgraad valt mee toch 😉

Liefs Kimberly

DIY paastakken decoratie

Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + 18 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.