Weer naar de basisschool, Evi gaat naar groep 2.
Opvoeding School

Hoera de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar is er, hallo groep 2!

Vandaag is er een einde aan de zomervakantie gekomen. Ondanks dat we 6 weken echt genoten hebben van elkaar ben ik toch ook wel blij dat Evi weer naar school gaat. Hallo groep 2!

Mamamamamamama

Laat ik voorop zetten dat ik enorm veel hou van mijn kleutertje. Maar allemachtig wat drijft ze me soms tot het uiterste. Mamamamamamamamama op repeat de hele dag en geen moment rust. Ja, ik weet best dat dit er een beetje bij hoort maar allemachtig zeg. Sommige dagen lijkt er geen einde aan te komen! En ook ik heb mijn grenzen dus uiteindelijk reageer ik als een soort Hulk met Jaaaaa! Mijn oren en ogen afplakken leek me op een gegeven moment een reële oplossing.

Vakantie

Het zal er ook een beetje mee te maken hebben gehad dat we niet met vakantie zijn geweest deze zomervakantie. De vriendjes van Evi (en van mij) gingen echter allemaal wel de hort op. We waren dus flink op elkaar aangewezen. Meestal geen enkel probleem maar inmiddels zijn we na een half jaar basisschool ook wel een beetje gewend aan uitrazen en wat tijd voor onszelf. Ik had dus soms echt even behoefte aan totale rust en Evi had gewoon behoefte aan uit kunnen razen. Dat het weer niet echt mee heeft gewerkt was ook een kleine domper. Ik dacht continue met mijn billen op het strand te kunnen gaan zitten deze vakantie maar we zijn welgeteld 3 keer op het strand geweest. Jammer dus. Gelukkig hebben we een hoop andere dingen kunnen doen.  

Lees meer: Wat deden wij afgelopen zomervakantie?

 

Groep 2

Evi gaat vanaf vandaag naar groep 2. We gaan met elkaar kijken hoe ze dat bij gaat benen en gaan het ervaren. Ze heeft dezelfde juf als in groep 1 en ook (deels) dezelfde klas. Een aantal kinderen zijn naar groep 3 doorgestroomd en er komen gaandeweg het komende jaar ook kindjes bij die leerplichtig zijn geworden. Evi verheugd zich in ieder geval weer op het zien van haar juf en het spelen met de kindjes. Wat wel anders gaat zijn het komende jaar is dat Evi voortaan over moet blijven en ik de meeste avonden thuis ga zijn. In het verleden was dat wel anders. Puntje is wel dat Evi het heel lastig vind dat ze moet gaan overblijven. Logisch ook want ze heeft het afgelopen (halve) schooljaar bij mij kunnen eten tijdens de lunch, of bij een klasgenootje. Het zal dus wel wennen worden en samen hebben we een nieuw broodbakje gekocht voor bij de overblijf. Ik ben enorm benieuwd naar hoe ze het gaat vinden!

Lees meer: Hoera ik heb een nieuwe baan!

 

Nieuwe baan

Maar goed, die nieuwe baan dus. Ik begin ook vandaag op mijn nieuwe plek! Ommekot wat vind ik dat spannend maar wel in de positieve vorm. De komende weken hebben ze mijn rooster “bepaald” doordat ik ingewerkt moet worden en daarna kan ik zoveel mogelijk mijn eigen rooster bepalen. Op naar weer veel leren en ervaren. Ondertussen maak ik me vooral druk hoe Evi het overblijven gaat vinden, maar gelukkig haalt mijn moeder haar vandaag tussen de middag op. Dat scheelt enorm! Morgen zal ze echt over moeten gaan blijven. Niet zo stiekem hoop ik dat de school volgend jaar een continuerooster zal gaan invoeren zodat er wat regelwerk weg gaat vallen.  

Tijd voor mijzelf

Ik ga de knuffelpartijen, het “uitslapen” en het zijn met mijn geweldige dochter enorm missen. Maar ben ondertussen wel blij dat ik ook weer wat momenten voor mijzelf ga krijgen. Momenten dat ik kan bloggen, het huishouden kan doen, sporten, of in een milde Netflix-coma kan raken. Die momenten geven me toch ook weer het geduld om al die mamamamamamama te verwerken en aan te kunnen.   Liefs Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + tien =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.