Midweek Center Parcs Huttenheugte
Persoonlijk Recente berichten

Center Parcs De Huttenheugte en onze midweek daar

Op de social media van Beebs and Moms kon je laatst al zien dat we een midweek naar Center Parcs De Huttenheugte zijn geweest. En eigenlijk vond ik het wel leuk om daar gewoon nog een blogje aan te wagen dus hier komt ‘ie.

Midweek

De midweek had de man geboekt als zijnde laatste vakantie met zijn drieën. Zoals jullie allemaal inmiddels wel weten is dat heel anders gelopen. Toch wilden we graag gaan om wat afleiding te hebben en ons gewoon even te kunnen richten op ons gezin. Dat is enorm goed gelukt moet ik zeggen, we hebben echt in een bubbel geleefd en daar van genoten. Ook wat het (geregeld) wel wat confronterend door de zwangere buiken en gezinnen om ons heen. Maar dat is gewoon ons persoonlijke ding geweest.

 

Het Park

Het park zelf vonden we heel leuk, het regende steeds maar er was genoeg voor Evi te doen in de Market Dome. We hebben elke dag een aantal uur gezwommen, ze heeft flink gespeeld en er was toch ook wel diversiteit qua restaurants. We kenden die diversiteit wel doordat we de laatste jaren standaard 1 keer per jaar naar Center Parcs gaan. Maar goed, ook in de zomer lijkt me er genoeg te doen en we zagen al genoeg dingen die Evi wel zou willen doen. Die kon ze nu door het weer niet doen helaas.

Binnen is een grote indoor midgetgolf-baan en zijn allemaal leuke spelletjes te doen. Die zijn trouwens vooral voor de grotere kinderen maar er is ook een kids-corner waar ook de kleintjes lekker kunnen spelen.

 

Het zwembad

Het zwembad was echt heel leuk. Zeker nu Evi steeds groter wordt en minder bang was er meer te doen voor haar. Er is een peuterbadje, een kleuter/ kinderbad, een wildwaterbaan, een buis etc etc. Evi vermaakte zich enorm met het kleuter/ kinderbad en heeft zich met haar zwemvest aan echt uren vermaakt met de glijbaan en de kindjes in dat bad. Wij konden lekker op de stoelen bij dat bad zitten en alles ging prima zo. Met elkaar konden we meerdere glijbanen en de wildwaterbaan af, wat we erg leuk vonden.

 

De restaurants

De restaurants zijn divers, ik blijf het alleen erg jammer vinden dat ze maar beperkt open zijn doordeweeks. Wij eten op maandag standaard bij de Evergreenz, het buffet restaurant van Center Parcs. En dit restaurant was duidelijk de kleinste van alle Evergreenz waar we tot nog toe hebben gegeten. Hierdoor was de keuze minder maar het eten was wel prima. Bij het Pizzarestaurant de volgende dag werd er wat van de man z’n pizza vergeten en het ijsje van Evi werd afgerekend terwijl die bij een menu hoorde. Op woensdag aten we bij het grillrestaurant. En daar ging nogal wat mis: onze reservering was niet terug te vinden. Die hadden we bij de servicebalie o.i.d. gedaan en was blijkbaar niet goed gegaan. Terwijl er allemaal lege tafels waren werden we weggestuurd en moesten we later maar terugkomen.

Ondanks dat ik er al klaar mee was zijn we toch later teruggekomen en hebben prima gegeten. De man heeft nog wel z’n beklag gedaan want de manier waarop het ging was echt niet prettig. Hierop kregen we een toetje aangeboden en daar hebben we uiteraard gebruik van gemaakt. Dat was wel netjes.

 

De bediening

Bij alle Center Parcs parken lopen we er toch weer tegenaan dat de bediening in de restaurants of cafés niet efficiënt verloopt. Het duurt vaak lang voor je (weer) geholpen wordt, de bediening loopt veel meters zonder daadwerkelijk wat te doen. Zo zien wij ze vaak een tafel bedienen, teruglopen naar de kassa oid en dan weer naar een tafel gaan naast de tafel die ze net bediend hebben. Dat lijkt me makkelijker te moeten kunnen. Een aantal keer hebben wij een volgend drankje laten zitten omdat we een tijd aan het wachten waren, niet gezien werden en dat het uiteindelijk echt tijd was voor de rekening i.v.m. een moe kind. Ik blijf dat toch wel echt een minpunt van Center Parcs vinden.

 

Huisjes

Ik blijf de huisjes toch een beetje ouderwets en misschien zelfs wat achterstallig vinden. Er staat tuinmeubilair binnen, de vloeren liggen er al zeker 15 jaar in en dan zeg ik maar niks over die kuilen in de matrassen. We hebben zelfs nog matrassen geruild zodat m’n kuil wat minder diep was maar goed. Ik weet best dat de huisjes bij andere organisaties beter zijn (hoor ik tenminste) maar die parken bieden vaak weer minder zwembad en restaurants aan. En daar boeken wij dus Center Parcs voor. Nu zaten wij in een VIP-huisje waardoor het huisje al niet eens de meest oude is en we een whirlpool in het bad hadden. Ook hadden we een sauna maar daar houden wij niet zo van. En een aparte douche en een dubbele wasbak in de badkamer. Dat vind ik dan wel weer prettig. Wij hadden trouwens prachtig uitzicht op het meer en genoten er enorm van omdat het zo anders is dan ons Vinexdorp-tuin. Evi vond de eendjes weer top en we zagen in de tuin ook nog eens eekhoorns, score! O en die broodjes in de ochtend aan onze deur? Dubbel score!

 

Familymember

De man is naast lid van ons gezin ook nog eens familymember bij Center Parcs waardoor we vouchers kregen voor activiteiten en korting. Meestal krijgen we vouchers voor activiteiten en de krant o.i.d. maar het schijnt dat dit per park verschilt. De kortingsvouchers hebben we niet gebruikt, het ging om weinig korting en ook nog eens voor dingen waar we niks aan hadden; zwemkleding, een tas of voor dierenpark Emmen. Aangezien Plopsaland Coevorden naast het park ligt zou dat logischer zijn geweest voor een voucher in onze ogen. Maar ok, een gegeven paard mag je niet in de bek kijken dus we hebben lekker een uur gebowld met z’n drieën van de vouchers.

 

Plopsaland indoor Coevorden

Ik schreef het al: Plopsaland indoor Coevorden ligt naast het park. Als je boekt kun je kaartjes voor Plopsaland met korting kopen, wat voor korting weet ik niet. Wij hebben die kaartjes toen niet geboekt namelijk. Uiteindelijk zijn wij voor een middagje naar Plopsaland gelopen omdat we hadden gelezen dat het een klein iets is. Het is trouwens best prijzig en na 2 uur kun je een avondkaartje kopen. Dat scheelt dan € 5,00 per persoon. Omdat Evi langer dan een meter is moesten we ook voor haar een volgeprijsd kaartje kopen. Ik vond het zeker de € 15,00 p.p. niet waard maar het was wel geinig en we gingen daarna toch naar huis.

Op het park van Center Parcs kun je kaartjes kopen voor de hele dag met korting maar die korting is iets van 2 euro volgens mij.

Evi vond het wel geinig Plopsaland maar heeft vooral in de draaimolen gezeten. Het was trouwens erg rustig en volgens mij waren we maar met 50 mensen, hooguit. Tip trouwens: Om te parkeren bij Plopsaland moet je betalen maar als je richting Center Parcs rijdt kun je daar parkeren op de parkeerplaats voor dagjesmensen. Volgens mij kost het je dan niks. Maar… Pin me er niet op vast.

Conclusie

Wij hebben erg genoten en gaan zeker weer volgend jaar, al zullen we dan wel naar een ander park gaan.

Ga jij ook naar Center Parcs of naar een ander park? En wat is je favoriete park?

Uitgelichte foto: in.drenthe.nl

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.