Vakantie als ZZP'er waar moet je rekening mee houden?
Ondernemen Recente berichten

ZZP Update #4 | Vakantie als ZZP’er is niet zo makkelijk

De zomervakantie komt eraan en dus krijg ik ook geregeld de vraag of ik nog op vakantie ga en hoe ik dat ga doen met mijn 2 bedrijven. Ik heb wel wat plannen en ga deze met jullie delen vandaag. Misschien heb je wat aan mijn plannen of heb je goede tips voor mij?! Vakantie als ZZP’er is namelijk niet zo makkelijk als een gewone vakantie maar waarom niet?

Vakantie als ZZP’er

Op vakantie gaan als zzp’er is dus helemaal niet zo makkelijk. Natuurlijk ben je eigen baas en bepaal je lekker zelf wanneer je gaat en waar je heen gaat. Maar in een vakantie werk je over het algemeen niet en verdien je dus ook niets. Ik heb daar nu zo mijn eigen plannen voor en deel deze met je.

KVK

Dankzij de KVK ben ik op allerlei manieren te vinden. Maar mijn adres ook. Wanneer ik dus precies op vakantie ga laat ik dus achterwege, ook ben ik aan het denken om een bekende op ons huis te laten passen. Dan is er gelijk voor de hamster en de katten gezorgd maar ook dus voor het huis. Ik vind het namelijk wel een eng idee dat ook diegene met kwade bedoelingen gemakkelijk kunnen achterhalen wanneer wij er niet zijn.

Lees ook: ZZP Update #3 Hoe zit het met mijn inkomen?

Planning is key

Mijn planning is echt heilig momenteel. Straks heeft Evi vakantie en kan ik minder werken. Ik wil dus veel vooruit werken en zeker onze vakantie ook gedekt hebben met artikelen op Beebs and Moms. Ik gebruik sinds kort een tafelplanner voor het klieder- en kraswerk maar ook een Milly Pie voor het grote planwerk. Na het krassen en orde in de chaos scheppen qua artikelen pak ik mijn Milly Pie om alles duidelijker bij te houden. Hier komt binnenkort nog een review van online dus dan laat ik je meer zien van hoe ik hem gebruik.

Vooruitwerken

Het is dus echt belangrijk om vooruit te werken. Ik schrijf inmiddels behoorlijk wat blogs per week zodat ik in de vakantie rustiger aan kan doen. Dat zorgt nu voor druk maar straks kan ik meer genieten van mijn kind. Ik ben dus ook hard aan het vooruit werken zodat ik in de vakantie straks ook rustig aan kan doen en jullie toch steeds nieuwe toffe artikelen kunnen lezen. Dit betekent voor mij dat ik ook mijn opdrachtgevers steeds verder vooruit aan het inplannen ben. Gelukkig is nu ook steeds meer gericht op na de vakantie en dus kan ik die opdrachten voor later plannen. Zo verdien ik tijdens de vakantie gelukkig ook nog.

Beetje werken ontkom ik niet aan

Van de week had ik het er met Patrick over, ik kan er niet aan ontkomen om een beetje te werken tijdens de vakantie als ZZP’er. Facturen sturen, mails sturen naar de opdrachtgevers dat artikelen online staan, maar ook wat mail checken tussendoor. We gaan hier wel afspraken over maken zodat ik niet steeds tussendoor bezig ben en toch maar half vakantie aan het vieren ben. Patrick z’n auto is een hotspot dus ik kan bij de auto wel werken. Dat is voor mij fijn want de auto is bij onze tent en bij mijn gezin. Ook ben ik bezig met een traject om mijzelf meer te laten zien als ondernemer. Heel tof maar daarvoor zijn meerdere online bijeenkomsten en opdrachten. Ook deze moet ik voltooien omdat ik anders niet het volle potentie uit het traject zal halen.

Binnenkort zal ik een blog publiceren over dit traject want het is echt heel tof!

Dit zijn mijn tips en hoe ik het ga aanpakken. Hoe pak jij de vakantie als ZZP’er aan?

 

Liked it? Pin het op Pinterest!

Vakantie als ZZP'er waar moet je rekening mee houden

 

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *