Besparen op je zorgverzekering- zorgverzekering vergelijken
Recente berichten Tips

Zorgverzekering vergelijken en kiezen wat bij jou past

Veel zorgverzekeringen gaan het komende jaar omhoog qua prijs. Mijn huidige verzekering gaat zelfs € 15 omhoog. Zo kom ik per jaar aan bijna een extra maand zorgkosten in vergelijking met afgelopen jaar. Dat is me echt te gortig en dus ga ik op zoek naar een andere zorgverzekering!

Besparen op je zorgverzekering

Sinds de invoering van het huidige zorgsysteem met zorgverzekeraars die zouden moeten concurreren met elkaar zijn de kosten voor een zorgverzekering steeds hoger geworden. Er zijn gelukkig verschillende zorgverzekeraars die een eigen aanbod hebben. Besparen op je zorgverzekering kan wanneer jij verschillende zorgverzekeraars vergelijkt met elkaar. Zelf ga ik na 13 jaar overstappen van zorgverzekering omdat de prijsverhogingen me te veel zijn geworden.

Zorgverzekeringen en zorgverzekeraars vergelijken

Er zijn verschillende manieren om zorgverzekeringen te vergelijken. Je kunt zelf op onderzoek uitgaan, vrienden en kennissen vragen maar online zijn er ook zorgverzekering vergelijkers die je helpen met een zorgverzekering kiezen. Zo kun je verschillende zorgverzekeringen naast elkaar leggen en de goedkoopste zorgverzekering voor jou kiezen. Ieder mens heeft andere eisen en wensen voor de zorgverzekering, daarom is het belangrijk en fijn om te kunnen vergelijken op de punten die voor jou belangrijk is. Online je zorgverzekering vergelijken is prettig omdat je verschillende zorgverzekeringen naast elkaar kunt leggen en de kleine lettertjes kunt vergelijken met elkaar.

Waar moet je op letten bij een zorgverzekering?

Toen ik zwanger was bleek dat een bevalling in het ziekenhuis niet standaard vergoed wordt. Dit doet een zorgverzekering alleen wanneer jouw bevalling medisch is. En sowieso betaal je jouw eigen risico. Bij het afsluiten van een zorgverzekering moet je dus alert zijn op de vergoedingen en op de uitzonderingen die de verschillende zorgverzekeraars aanhouden. Hou ook rekening met jouw levenssituatie het komende jaar. Wil je graag een kindje krijgen? Dan is het belangrijk dat de bijkomende zorgkosten onder je zorgpakket vallen. Is de kans groot dat jouw kindje het komende jaar een beugel zal moeten krijgen? Kijk dan naar de vergoedingen voor orthodontie bij jouw (nieuwe) zorgverzekeraar.

Ook zijn er tegenwoordig verzekeraars die deals sluiten met bepaalde zorgverleners en zorg bij andere zorgverleners niet meer vergoeden. Dat kan voor problemen zorgen wanneer jij net afhankelijk bent van die ene zorgverlener die niet meer vergoed zal worden. Belangrijk om hierop te letten dus bij het afsluiten van een (nieuwe) zorgverzekering! Je zorgverzekering vergelijken zal jou lagere kosten opleveren en de best passende verzekering voor jouw leven op dit moment.

Tip: Besparen in de decembermaand

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × twee =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.