De zelfzorgvrijdag van Anouk
Zelfzorg

Zo zorgt Anouk voor zichzelf! | #zelfzorgvrijdag

Iedere vrijdag delen moeders op Beebs and Moms hun zelfzorg ter inspiratie voor andere moeders. Hoe houden zij tijd over voor zichzelf terwijl ze werken, moeder zijn en hun huishouden onderhouden? Deze keer neemt Anouk – moeder van 4 – je mee in de dingen die haar energie geven!

Zelfzorg toepassen?

Goed voor jezelf zorgen is voor velen een lastige klus, want we worden al snel in beslag genomen door de dagelijkse rompslomp. Iedere vrijdag roep ik daarom vrouwen op om tijd voor zichzelf in te plannen. Met de #zelfzorgvrijdag delen zij op Instagram hun momentje van zelfzorg. Dat momentje hoeft niet alleen op de vrijdag te zijn maar kan ook heel goed op een andere dag. De #zelfzorgvrijdag is vooral een reminder dat jij recht hebt op een moment voor jezelf en dat jij dat moment ook daadwerkelijk in je agenda zet.

De #zelfzorgvrijdag van Anouk

Anouk is een moeder van 4 met haar eigen blog en social media: Tussen Luiers en Cocktails. Hoe zorgt zij voor zichzelf en welke dromen heeft zij naast haar moederschap en blog?

Wie ben je, vertel eens iets over jezelf.

Mijn naam is Anouk. Ik ben 36. Ik woon samen met mijn vriend Yorick in Heerlen. Ik heb 4 kinderen; Joni van bijna 14, Zoey van 12, Lily van 10 en Link van 2. Sinds de geboorte van Link zit ik thuis met een (postnatale) depressie en burn-out. Gaandeweg bleek er psychisch toch iets meer aan de hand te zijn. Zo heb ik een bi-polaire stoornis, een sociale angststoornis, ADHD en PTSS. Naast psychische klachten heb ik een bindweefselaandoening wat ervoor zorgt dat gewrichten nog al snel uit de kom schieten en vrij veel spierpijn op een dag. Ik heb mijn eigen blog waar ik over van alles schrijf wat mama’s leuk kunnen vinden en vertel ik mijn eigen verhaal. Ik ben bezig een mama lifestyle boek te schrijven vol met eigen ervaringen. Ik ben dol op plantjes, ze zijn echt mijn tweede kindjes. Ik heb er nu ongeveer 30 in huis en ben ook al aan het uitbreiden naar de tuin waar ik hoop we snel onze eigen groentes uit kunnen eten. Koken en bakken doe ik erg graag. Knutselen is mijn andere hobby. Ik heb een bulletjournal waar ik van alles in bij houd, een artjournal waar ik flink in los ga en doe veel aan snailmailen en postcrossing.

Hoe vaak neem jij per week een moment voor jezelf en wat doe je dan?

Ik neem een tot twee momentjes per week voor mijzelf. Ik ga dan zitten knutselen of iets met mijn plantjes freubelen. Voor de Corona-crisis ging ik wel eens in mijn eentje naar een knutselbeurs, of in mijn eentje de stad in. Even lekker alles in de winkel rustig op mijn gemak bekijken.

Waar laad jij nou echt van op?

Ik laad er echt van op even rust te hebben. Ik hoef niet persé alleen te zijn. Als alle vier de kids braaf zitten te spelen of gewoon eventjes iets voor zichzelf aan het doen zijn, of als we met zijn allen een film kijken. Gewoon echt dat iedereen even zijn lekkere bubbeltje zit.

Wat is je lievelingseten?

De quinoa-noten salade van de Appie. Vers stokbrood vind ik ook heerlijk. Van de bakker, met warme brie erop besmeerd met appel-perenstroop en pijnboompitjes erop, of een andere salade.

Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

Ik vind mijn ogen het mooiste. De blauwe kleur waarvan ik had gehoopt dat ik hem door zou geven aan mijn kinderen. Helaas is dat niet gelukt, maar wie weet. Er is altijd ruimte voor kleinkinderen 😉

Wat vind jij het leukste aan jezelf?

Dat ik opgewonden en blij kan worden van hele kleine simpele dingen. Een stekje wat wortels krijgt, mooie stickers, mijn kinderen die me een knuffel kunnen geven, of iets schattigs wat ik heb gezien.

Waar verwen jij jezelf nou echt mee?

Met een uitgebreide douche. Een hele rituals lijn in een douchebeurt proberen. Scrub, doucheschuim, doucheolie, bodylotion, bodymist. Heerlijk.

Welk nummer is jouw favoriete powersong?

Walking on sunshine van Katrina & the waves. Ik word daar altijd zo vrolijk van en krijg dan direct energie.

Noem eens iets dat jij graag zou willen leren!

Omgaan met mijn eigen negatieve gedachtes, of deze gewoon weg niet meer hebben. Daarnaast zou ik willen leren hoe ik WordPress beter kan gebruiken voor mijn blog.

Wat wil je dit jaar graag eens doen?

Naar Parijs gaan.

Ook meedoen met de #zelfzorgvrijdag?

Vind jij het leuk om mee te doen met de #zelfzorgvrijdag en jouw fijne dingen te delen? Stuur me een berichtje, dan zorg ik ervoor dat jij de vragenlijst ontvangt.

Lees ook de #zelfzorgvrijdag van andere moeders

De zelfzorgvrijdag van Jamie
De zelfzorgvrijdag van Joyce
De zelfzorgvrijdag van Suzanne
De zelfzorgvrijdag van Brenda
De zelfzorgvrijdag van Bregje
De zelfzorgvrijdag van Daisy

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + drie =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.