Hoe maak je een #linkinbio op Instagram - landingspagina voor Instagram maken
Blogs voor bloggers Ondernemen

Zo maak je een landingspagina voor je #linkinbio.

Bij Instagram kun je maar 1 link toevoegen in je profiel. Als ondernemer, bedrijf en als blogger kan dat behoorlijk beperkend zijn en die ene link is een groot nadeel van Instagram. Zo maak je een landingspagina voor die ene #linkinbio op jouw Instagram en ik help je op weg met tips om op die landingspagina te zetten.

Wat is een #linkinbio op Instagram?

Laten we bij het begin beginnen. Als gebruiker op Instagram kun je op je eigen pagina aangeven wie je bent en wat je doet. Dat is een zogenaamde Biografie. In die biografie kun je een link toevoegen naar jouw website, blog of YouTube wanneer je die hebt. Je vind de link in bio door naar het profiel van de gebruiker te gaan en dan onderaan in de biografie staat de klikbare link. Met deze klikbare link ga je dus naar de website, blog of YouTube van de gebruiker.

Het grote nadeel van Instagram voor de zakelijke gebruikers is dat zij maar 1 link kunnen toevoegen. Het zorgt ervoor dat je als gebruiker regelmatig de link handmatig moet aanpassen, dat je gebruik maakt van Linktree of dat je zelf een landingspagina aanmaakt. Deze link in je bio is eigenlijk behoorlijk makkelijk aan te maken en ik heb zelf spijt dat ik dat niet veel eerder heb gemaakt.

Lees ook: Instagram Inplannen, hoe doe je dat?

Eigenlijk is het heel makkelijk om een eigen landingspagina te maken voor de link in je bio.

 • Maak op je eigen website een nieuwe pagina aan.
 • Geef deze pagina de naam Link in Bio, Instagram, Belangrijke Links of maar net wat jij zelf wilt.
 • Dankzij de nieuwe editors en thema’s met bijbehorende builders van WordPress kun je gemakkelijk knoppen toevoegen die je geheel in je eigen huisstijl aanpast. In Elementor is het fijn om de lay-out aan te passen naar Elementor volledige breedte. Dan krijg je het mooiste resultaat op de telefoon. En laten we eerlijk zijn, iedereen gebruikt Instagram toch via de telefoon.
 • Geen WordPress? Via HTML kun jij je eigen pagina bouwen.
 • Beide geen optie? Dan kun je zelf bijvoorbeeld in Canva afbeeldingen of knoppen ontwerpen waar je de link onder plaatst op je site. Klikken jouw gebruikers op de afbeeldingen dan komen ze alsnog op de plekken waar jij naar wilt verwijzen.
 • Publiceer de pagina zodra je klaar bent en plaats de link van deze pagina in de je biografie van je Instagram. Dat doe je door je biografie te bewerken en de link aan te passen.
 • Check nog wel of de pagina niet in je menu terug te vinden is. Is dat wel het geval dan kun je de pagina verwijderen uit je sitemenu.

Wat zet je op de landingspagina?

Op die landingspagina wil je de meest belangrijke informatie geven aan jouw volgers op Instagram. Ben jij een blogger? Deel dan een link naar je nieuwste artikelen, je samenwerkingspagina, bepaalde rubrieken die het goed doen op je site, andere social media die belangrijk is en eventuele andere informatie die veel wordt bezocht. Maak het vooral niet te vol en te groot, de pagina moet vooral overzichtelijk zijn. Wat ik in mijn #linkinbio heb staan kun je hier zien.

Als bedrijf kun je denken aan de meest afgenomen producten, een nieuw product, jouw diensten, de contactpagina of de over mij- pagina. Je kunt de links op je gemak aanpassen wanneer je dat wil, op die manier blijft de pagina makkelijk in het gebruik. Zo heb ik op de landingspagina van mijn coaching-account andere dingen staan dan op die van Beebs and Moms.

Laat je het me weten als het je gelukt is om je eigen #linkinbio te maken? Ik vind het leuk om van je te horen!
Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

6 COMMENTS

 • Avatar
  Martine

  Daar moest ik ook maar eens wat aandacht aan gaan besteden. Dank voor de tips. Net het zetje dat ik nog nodig had.

  • Avatar
   Kimberly
   AUTHOR

   Heel graag gedaan! Dit werkt echt heel makkelijk. Heb je de andere tips op de site ook gezien?

 • Avatar
  Marieke

  Ik ben al bezig geweest om dit ook voor elkaar te krijgen, maar ben hier toch net niet nerdie genoeg voor haha.

  • Avatar
   Kimberly
   AUTHOR

   Als je wat ik schrijft stapje voor stapje volgt dan zou het zeker moeten lukken!

 • Avatar
  Drazenka Lekic

  Beste Kimberly,

  Complimenten voor je blog en mooi hoe je thema rondom moederschap en andere thema’s samen brengt.
  Ik ben sinds kort begonnen met het leren van vaardigheden over insta, sites en hoe je jezelf zichtbaar maakt.
  Wat ik graag wil is een landingspagina op insta maken met daarin een link voor “you can book me”. Ik wil dit in eerste instantie doen zonder eigen website. Weet jij of dit mogelijk is?
  Hartelijke groet,
  Drazenka Lekic

  • Avatar
   Kimberly
   AUTHOR

   Hi Drazenka,

   De link in bio moet ergens naartoe kunnen gaan. Als je geen website hebt maar wel meerdere links die je graag in de link in je bio wil zetten, dan is het aanmaken van een Linktree een mogelijkheid.

   Groet,

   Kimberly

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *