zilveren en gouden sieraden de verschillen
Moms Fashion

Zo kies je sieraden die bij jou passen!

Heb jij ook zin om nieuwe sieraden te kopen en weet je niet zo goed welke sieraden geschikt voor jou zijn? Met deze tips weet je zeker welke sieraden echt bij jou passen en doe je geen miskoop meer!

Je eigen stijl met sieraden

Sommige vrouwen zijn gouddragers, anderen zijn zilverdragers. Ik behoor tot de laatste categorie, goudkleurige sieraden zijn prachtig maar ik vind ze niet echt bij mij passen. Door de jaren heen heb ik een mooie collectie aan sieraden verzameld: zilveren, stalen en witgouden sieraden die ik met alle liefde draag. Bij de aanschaf van onze trouwringen probeerden mijn man en ik ook geelgouden ringen maar beide werden we pas echt enthousiast toen wij withouden ringen pasten.

Welk sieraad past bij jou?

De keuze is reuze, gelukkig maar want daardoor zijn er altijd sieraden die bij jou passen. En dankzij de minimalistische sieraden die we tegenwoordig veel zien kun je prachtige verzamelingen maken die ideaal voor jou zijn. Sterker nog, mixen en matchen van verschillende materialen “mag” volgens de trends. Zo kun je een zilveren armband voor dames goed combineren met een (rosé/ geel) gouden armband, of zelfs meerdere bij elkaar. Je kunt kiezen voor een statement sieraden: dit zijn sieraden die groter zijn en daardoor meer de aandacht zullen trekken (een statement zullen maken).

Mix en match sieraden of een statement maken?

Ik schreef het al: mixen en matchen is hartstikke hip. Statement sieraden zijn sieraden die je goed op zichzelf kan dragen en over het algemeen zijn deze sieraden wat grover dan de minimalistische sieraden. Je kunt hierbij denken aan een slavenarmband, een mooie grote oorring, oorhanger, ring met een grote steen of bijvoorbeeld een ketting met munt of parels. Minimalistische sieraden zijn vaak fijner van structuur en kleiner in grootte. Hierdoor kun je hen dus gemakkelijk met elkaar combineren: denk bijvoorbeeld aan een earparty. Je kunt zelfs hele toffe sieradensets kopen, dat scheelt je zelf weer sets samenstellen!

Jouw ideale sieraad kies je zo

De verschillen tussen goud en zilver

Zodra je nieuwe sieraden wil kopen merk je dat er een aantal verschillen zijn tussen gouden en zilveren sieraden. Ik zal de 2 grootste verschillen belichten:

De prijs

Direct tijdens het winkelen zal je zien dat gouden sieraden beduidend duurder zijn in aanschaf dan dat zilveren sieraden zijn. Dat heeft een logische verklaring: zilver komt zo’n 18 keer vaker voor in de aardkorst dan goud. Daarnaast is goud een product dat gewonnen moet worden en wordt zilver vaak als bijproduct geproduceerd.

Het onderhoud

Het andere grote verschil tussen goud en zilver is dat goud vrijwel onaantastbaar is maar dat zilver flink kan verkleuren. Deze zwarte aanslag op je zilveren sieraden heet patina en ontstaat door zwavel in de lucht. De sieraden die je draag maak je geregeld schoon door douchen en dergelijke, vandaar dat de sieraden die je niet draagt wel zullen verkleuren. Zilveren sieraden die verkleuren kan je gemakkelijk met zilverpoets weer oppoetsen, ook zijn er allerlei “tips van oma” die kunnen helpen om je sieraden weer te laten glimmen. Bij gouden sieraden heb je dit onderhoud niet.

statement sieraden of minimalistische sieraden

Jouw ideale sieraad

Ook sieraden zijn trendgevoelig. Zo heb ik zelf veel statement sieraden maar ook veel sieraden die ik (al jaren) met elkaar combineer. Naast de trends verandert je eigen voorkeur ook door de jaren heen. Weet vooral welk materiaal jouw voorkeur heeft en hou in gedachten of je jouw nieuwe sieraad graag wil combineren of los van andere sieraden wil dragen. Dit zal je helpen in je zoektocht. Gooi overboord wat anderen zeggen dat bij jouw gezichtsvorm en dergelijke past, draag wat jou gelukkig maakt! Maak je eigen prachtige combinaties en wees vooral dolgelukkig met jouw mooie nieuwe sieraad.

Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»