De zelfzorg van Sas - zelfzorgvrijdag
Zelfzorg

De zelfzorg van Sas | #zelfzorgvrijdag

Iedere vrijdag delen moeders op Beebs and Moms hun zelfzorg ter inspiratie voor andere moeders. Hoe houden zij tijd over voor zichzelf terwijl ze werken, moeder zijn en hun huishouden onderhouden? Deze keer neemt Sas je mee in haar zelfzorg en wensen.

Zelfzorg als moeder, juist dan!

Goed voor jezelf zorgen is voor velen een lastige klus, want we worden al snel in beslag genomen door de dagelijkse rompslomp. Iedere vrijdag roep ik daarom vrouwen op om tijd voor zichzelf in te plannen. Met de #zelfzorgvrijdag delen zij op Instagram hun momentje van zelfzorg. Dat momentje hoeft niet alleen op de vrijdag te zijn maar kan ook heel goed op een andere dag. De #zelfzorgvrijdag is vooral een reminder dat jij recht hebt op een moment voor jezelf en dat jij dat moment ook daadwerkelijk in je agenda zet.

Meer weten over zelfzorg en 50 dingen die je kan doen tijdens je zelfzorg? Je vind ze hier!

De #zelfzorgvrijdag van Sas

Wie ben je, vertel eens iets over jezelf.

Ik ben Sas, uit de jaren ’80, mama van Noa (2019) en getrouwd inclusief wonend met kat in een klein dorpje op het platteland. In het dagelijks leven ben ik kinderleidster en fulltime levensgenieter. Bij mij is het glas altijd half vol. Ik geniet van lezen, skaten, wandelen/natuur, bloggen (op mijn blog ), thee en thee mokken, eekhoorntjes en ik heb een voorliefde voor Londen.

Hoe vaak neem jij per week een moment voor jezelf en wat doe je dan?

Ik probeer elke dag eigenlijk wel een moment te vinden dat ik iets voor mezelf kan doen. Vooral als ons zoontje Noa slaapt geniet ik hier van. Wat ik dan doe? dat verschilt. Ik ben bezig met mijn blog of lees bij andere leuke bloggers. Ik verstop mezelf in een goed boek met een mok thee op de bank. Geniet van het (her)kijken van een serie of ga schoonmaken/opruimen in huis. Daar kan ik ook blij van worden. Tevens vind ik het fijn in de natuur te zijn. Skaten doe ik graag of wandelen samen met Noa.

Waar laad jij nou echt van op?

Van een goede nachtrust en tijd. Tijd in de zin van niet hoeven haasten of gestrest zijn. Dit werkt niet goed op mijn gemoedsrust en ik merk dat dit dan de gehele dag doorzet. Ik probeer echt op te laden door de dingen te doen waar ik blij van word en we daar echt 100% op de focussen. Telefoon weg en echt even lezen, serie kijken of bloggen met een fijn muziekje op.

Wat is je lievelingseten?

Ik kan genieten van een fijn bord spaghetti (uiteraard met een lading kaas eroverheen) of van een reep Tony’s.

Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

Ik ben wel trots op mijn mooie volle bos met krullen. Hoewel het een haat-liefde verhouding is als het weer eens alle kanten op gaat en niet doe wat ik wil. Maar ook ben ik erg blij met mijn bouw, ook na mijn bevalling heb ik redelijk mijn eigen lichaam terug gekregen waar ik erg dankbaar voor ben (en hard ook voor heb gewerkt)

Wat vind jij het leukste aan jezelf?

Wat ik het leukste vind aan mezelf is mijn optimisme. Ik ben altijd goedgemutst en zie graag het glas half vol en geniet. Ook als er momenten tegen zitten probeer ik dit om te buigen. Dat helpt altijd al de helft. Tevens ben ik een open en extravert persoon, waardoor ik makkelijk contact maak.

Waar verwen jij jezelf nou echt mee?

Een reep Tony’s met daarnaast een heerlijke mok thee. Of nét even dat ene leuke ding kopen om mezelf ergens voor te belonen (en daar verzin ik altijd wel wat op 😉 )

Welk nummer is jouw favoriete powersong?

Happy van Pharrell Williams. Een nummer waar ik altijd blij van kan worden, hoe vaak ik hem ook hoor.

Noem eens iets dat jij graag zou willen leren!

Ik zou wel graag een andere taal willen leren. Soms klinken woorden in andere talen zóveel beter.

Wat wil je dit jaar graag eens doen?

Ik zou graag nog wat dingen willen opknappen aan onze woning (dat is een hele lijst maar ergens een begin aan maken lijkt me fijn) Ook wil ik graag wat leuke uitstapjes ondernemen met Noa nu hij wat ouder is en echt ervan kan genieten.

Jouw eigen #zelfzorgvrijdag delen?

Vind jij het leuk om mee te doen met de #zelfzorgvrijdag en jouw fijne dingen te delen? Stuur me een mailtje, dan zorg ik ervoor dat jij de vragenlijst ontvangt.Tips voor meer zelfliefde? Je vind ze hier!

Lees ook de #zelfzorgvrijdag van andere moeders

De zelfzorgvrijdag van Jamie
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Joyfromjoyce
De zelfzorgvrijdag van Suzanne
De zelfzorgvrijdag van Brenda
De zelfzorgvrijdag van Bregje
De zelfzorgvrijdag van Daisy
De zelfzorgvrijdag van Anouk
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Indyspiratie
De zelfzorgvrijdag van een pleegmoeder
De zelfzorgvrijdag van Roxanne
De zelfzorgvrijdag van Kirsten
De zelfzorgvrijdag van Charlotte
De zelfzorgvrijdag van Judith
De zelfzorgvrijdag van Jannelies
De zelfzorgvrijdag van Cynthia
De zelfzorgvrijdag van Marieke

«

»