De zelfzorg van Marieke Blogt - zelfzorgvrijdag
Zelfzorg

De zelfzorg van Marieke | #zelfzorgvrijdag

Iedere vrijdag delen moeders op Beebs and Moms hun zelfzorg ter inspiratie voor andere moeders. Hoe houden zij tijd over voor zichzelf terwijl ze werken, moeder zijn en hun huishouden onderhouden? Deze keer neemt Marieke van Marieke Blogt je mee in haar zelfzorg en wensen.

Zelfzorg als moeder, juist dan!

Goed voor jezelf zorgen is voor velen een lastige klus, want we worden al snel in beslag genomen door de dagelijkse rompslomp. Iedere vrijdag roep ik daarom vrouwen op om tijd voor zichzelf in te plannen. Met de #zelfzorgvrijdag delen zij op Instagram hun momentje van zelfzorg. Dat momentje hoeft niet alleen op de vrijdag te zijn maar kan ook heel goed op een andere dag. De #zelfzorgvrijdag is vooral een reminder dat jij recht hebt op een moment voor jezelf en dat jij dat moment ook daadwerkelijk in je agenda zet.

De #zelfzorgvrijdag van Marieke | Marieke Blogt

Ik vind het echt super dat Marieke deze keer over haar zelfzorg vertelt! Marieke ken ik namelijk al eigenlijk sinds dat ik met Beebs and Moms ben begonnen en ik vind haar een ontzettend lieve vrouw. Hierbij dus de #zelfzorgvrijdag van Marieke:

Wie ben je, vertel eens iets over jezelf.

Hi, ik ben Marieke, 39 jaar, getrouwd met mijn grote liefde en moeder van een olijk duo van 7 en 6. Ik werk 4 dagen in de week als transportplanner bij een rederij in Rotterdam. Daarnaast ben ik ook nog een aantal uur per week bezig met mijn blog Marieke Blogt bezig. En als ik daar niet mee bezig ben dan ben ik altijd wel creatief bezig met haken, invulboeken of fotografie. Sinds kort vind ik het ook heerlijk om bezig te zijn met planten.

Hoe vaak neem jij per week een moment voor jezelf en wat doe je dan?

Ik probeer iedere avond wel echt iets voor mezelf te doen. Maar vooral de vrijdagochtend is echt voor mezelf. Soms vind ik het heerlijk om gewoon even lekker niks te doen, maar meestal ben ik wel bezig met fotografie of mijn blog. Daarnaast is de vrijdag ook vaak voor mijn zelfzorgmomenten bij de kapper of nagelstyliste.

Waar laad jij nou echt van op?

Als ik echt even niet hoef te zorgen voor mijn gezin en tijd voor mezelf heb.

Wat is je lievelingseten?

Voor Italiaans mag je me altijd wakker maken.

Zelfzorgvrijdag Marieke blogt

Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

Voorheen zou ik mijn ogen gezegd hebben, maar ik ben voor mijn doen aardig wat afgevallen en ben echt heel blij met mijn billen. In plaats van alleen maar dik, zijn ze nu gewoon mooi rond en daar ben ik best trots op.

Wat vind jij het leukste aan jezelf?

Dat vind ik een lastige vraag, had ik niet verwacht trouwens. Maar ik denk dan toch het spontaan zijn.

Waar verwen jij jezelf nou echt mee?

Met een uitgebreide en lange douche.

Welk nummer is jouw favoriete powersong?

Run the World van Beyoncé.

Noem eens iets dat jij graag zou willen leren!

Ik zou wel willen leren hoe ik nog eerder aangeef dat ik een stap terug moet doen.

Wat wil je dit jaar graag eens doen?

Ik wil dit jaar nog een weekend alleen weg. Dat heb ik nu twee keer eerder gedaan en is me zo ontzettend goed bevallen. Ik kan het echt iedereen aanraden.

Jouw eigen #zelfzorgvrijdag delen?

Vind jij het leuk om mee te doen met de #zelfzorgvrijdag en jouw fijne dingen te delen? Stuur me een mailtje, dan zorg ik ervoor dat jij de vragenlijst ontvangt.

Lees ook de #zelfzorgvrijdag van andere moeders

De zelfzorgvrijdag van Jamie
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Joyfromjoyce
De zelfzorgvrijdag van Suzanne
De zelfzorgvrijdag van Brenda
De zelfzorgvrijdag van Bregje
De zelfzorgvrijdag van Daisy
De zelfzorgvrijdag van Anouk
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Indyspiratie
De zelfzorgvrijdag van een pleegmoeder
De zelfzorgvrijdag van Roxanne
De zelfzorgvrijdag van Kirsten
De zelfzorgvrijdag van Charlotte
De zelfzorgvrijdag van Judith
De zelfzorgvrijdag van Jannelies
De zelfzorgvrijdag van Cynthia

«

»