De zelfzorg van Jessica #zelfzorgvrijdag
Zelfzorg

De zelfzorg van Jessica | #zelfzorgvrijdag

Iedere vrijdag delen moeders op Beebs and Moms hun zelfzorg ter inspiratie voor andere moeders. Hoe houden zij tijd over voor zichzelf terwijl ze werken, moeder zijn en hun huishouden onderhouden? Deze keer neemt Jessica je mee in haar zelfzorg en wensen.

Zelfzorg toepassen als moeder?

Goed voor jezelf zorgen is voor velen een lastige klus, want we worden al snel in beslag genomen door de dagelijkse rompslomp. Iedere vrijdag roep ik daarom vrouwen op om tijd voor zichzelf in te plannen. Met de #zelfzorgvrijdag delen zij op Instagram hun momentje van zelfzorg. Dat momentje hoeft niet alleen op de vrijdag te zijn maar kan ook heel goed op een andere dag. De #zelfzorgvrijdag is vooral een reminder dat jij recht hebt op een moment voor jezelf en dat jij dat moment ook daadwerkelijk in je agenda zet.

Lees meer over zelfzorg en 50 tips voor het vergroten van zelfzorg

De zelfzorgvrijdag van Jessica

Wie ben je, vertel eens iets over jezelf.

Mijn naam is Jessica, bijna 29 jaar en inmiddels 18 maanden moeder van Abby. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn met mijn bullet journal, maar ook om artikelen te schrijven voor mijn blog www.lifebyjess.nl

Hoe vaak neem jij per week een moment voor jezelf en wat doe je dan?

Ik denk zo’n twee keer per week, even heel uitgebreid douchen en dan soms ook gewoon lekker met een muziekje erbij en een krukje, zodat ik lekker kan zitten. Maar ik vind zelfzorg ook op tijd naar bed gaan, in bed aan boek lezen en daarna heel fijn in slaap vallen.

De zelfzorg van Jessica #zelfzorgvrijdag

Waar laad jij nou echt van op?

In de tuin, in de zon liggen met een tijdschrift erbij. Daar kan ik echt ontzettend van genieten. Ik kan ook ontzettend genieten van een avond voor mij alleen. Zelf bepalen waar ik zin in heb.

Wat is je lievelingseten?

Ik houd van Italiaans eten. Heerlijk! Eet het alleen niet heel erg veel, gezien dit heel erg zwaar valt na mijn maagverkleining en ik dan maar een paar hapjes op krijg. Is niet echt heel “gezellig” tafelen als je met 2/3 happen klaar bent.

Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

Ik ben ontzettend trots op mijzelf dat ik heb gekozen voor mijzelf en voor een maagverkleining ben gegaan. Ik voel mij nu ik 40 kilo lichter ben, al zoveel beter dan voorheen. Het mooiste aan mijzelf vind ik mijn brede schouders en mijn ogen.

De zelfzorg van Jessica #zelfzorgvrijdag

Wat vind jij het leukste aan jezelf?

Dat ik van hele kleine dingen heel erg kan genieten. Zoals de hortensia die begint te groeien in onze tuin, maar natuurlijk ook van het moederschap. Dat is voor mij ultiem genieten, na 15 maanden zit ik nog steeds op mijn roze wolk.

Waar verwen jij jezelf nou echt mee?

Af en toe een heerlijke massage, een gezichtsbehandeling of een kappersbezoek.

Welk nummer is jouw favoriete powersong?

Het is een hardstyle nummer, maar daar kan ik echt goed op gaan. Daar ga ik me happy van voelen, dat geeft me het gevoel dat ik op Mysteryland ben. Mysteryland is voor mij ultiem genieten, elk jaar weer! Het enige weekend dat ik naar een festival ga, maar waar ik intens van geniet. Het is het nummer The Paradox – B-Front

Noem eens iets dat jij graag zou willen leren!

Mijn wens is om mijn grenzen beter te durven aangeven en hier dan ook niet weer overheen te laten lopen op het moment dat het erop aan komt.

Wat wil je dit jaar graag eens doen?

Met iemand gaan shoppen, die mij gaat aankleden. Nu ik zoveel ben afgevallen door een maagverkleining, ken ik mijn eigen lijf niet meer zo goed en weet ik ook niet wat mij staat. Ben zo benieuwd wat een ander mij zou aandoen en hoe bepaalde kleding mij staat.

Jouw eigen #zelfzorgvrijdag delen?

Vind jij het leuk om mee te doen met de #zelfzorgvrijdag en jouw fijne dingen te delen? Stuur me een mailtje, dan zorg ik ervoor dat jij de vragenlijst ontvangt.

Lees ook de #zelfzorgvrijdag van andere moeders

De zelfzorgvrijdag van Jamie
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Joyfromjoyce
De zelfzorgvrijdag van Suzanne
De zelfzorgvrijdag van Brenda
De zelfzorgvrijdag van Bregje
De zelfzorgvrijdag van Daisy
De zelfzorgvrijdag van Anouk
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Indyspiratie
De zelfzorgvrijdag van een pleegmoeder
De zelfzorgvrijdag van Roxanne
De zelfzorgvrijdag van Kirsten
De zelfzorgvrijdag van Charlotte
De zelfzorgvrijdag van Yvonne

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een + vijftien =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.