De zelfzorg van Jannelies Zelfzorgvrijdag
Zelfzorg

De zelfzorg van Jannelies | #zelfzorgvrijdag

Iedere vrijdag delen moeders op Beebs and Moms hun zelfzorg ter inspiratie voor andere moeders. Hoe houden zij tijd over voor zichzelf terwijl ze werken, moeder zijn en hun huishouden onderhouden? Deze keer neemt Jannelies je mee in haar zelfzorg en wensen.

Zelfzorg toepassen als moeder?

Goed voor jezelf zorgen is voor velen een lastige klus, want we worden al snel in beslag genomen door de dagelijkse rompslomp. Iedere vrijdag roep ik daarom vrouwen op om tijd voor zichzelf in te plannen. Met de #zelfzorgvrijdag delen zij op Instagram hun momentje van zelfzorg. Dat momentje hoeft niet alleen op de vrijdag te zijn maar kan ook heel goed op een andere dag. De #zelfzorgvrijdag is vooral een reminder dat jij recht hebt op een moment voor jezelf en dat jij dat moment ook daadwerkelijk in je agenda zet.

De zelfzorgvrijdag van Jannelies

Wie ben je, vertel eens iets over jezelf.

Ik ben Jannelies, 37 jaar en sinds mijn 15e samen met mijn man. Dit jaar zijn we 12 jaar getrouwd. We hebben 2 kinderen, Sanne van 9 en Cas van 4. Na 15 jaar loondienst ben ik begin 2019 aan de slag gegaan als zzp’er in de gehandicaptenzorg. Daarnaast ben ik tijdens de coronacrisis toch weer in loondienst gegaan, als invalkracht in de ouderenzorg. Ik doe dit naast mijn zzp werk.

Ik vind het heel leuk om voor mijn blog (Suze zoekt Balans) te schrijven als hobby, al ontbreekt het mij de laatste maanden aan tijd en inspiratie. Ik houd van lezen, Netflix kijken, blogs lezen, soms heb ik periodes dat ik sporten heel leuk vind. Al zijn er ook periodes dat ik het helemaal niet leuk vind 😉 Ik heb wel vaker dat ik iets heel leuk vind, dat doe ik een paar maanden en dan ineens is het ook weer klaar. Zoals haken, diamond painting, puzzelen.

Zelfzorgvrijdag Jannelies

Hoe vaak neem jij per week een moment voor jezelf en wat doe je dan?

Op dit moment te weinig. Ik haal veel ontspanning uit in bad gaan en dan heerlijk weggezakt in het schuim Netflixen. Het komt er alleen niet zo vaak van. Tegen de tijd dat mijn dochter naar bed gaat, vind het eigenlijk al weer te laat om in bad te gaan. Elke keer opnieuw neem ik mij voor om dat minimaal 1x per week te doen.

De kinderen gaan 2x per week naar de bso, het komt soms voor dat ik alleen in de ochtend moet werken. Ik kies er dan wel bewust voor om ze ‘s middags uit school toch naar de bso te laten gaan. Dan heb ik even een middag het huis voor mijzelf. Soms ga ik lezen, sporten, bloggen. Maar ik kan dan ook echt ontspanning halen uit gewoon de was vouwen terwijl ik een serie kijk.

Een tijdje terug heb ik het boek Miracle Morning van Hal Elrod gelezen, ik ben toen ook begonnen met vroeg opstaan. Elke ochtend 1 a 1,5 uur eerder er uit dan de kinderen. De Miracle Morning bestaat uit 6 onderdelen, waaronder meditatie en beweging. Ik deed elke ochtend yoga. Dat werkte echt heel goed, ik begon de ochtend veel rustiger en dat werkte de hele dag door. Helaas gaat dat nu even niet vanwege een ijzer tekort, ik ben zo moe dat ik er ‘s ochtends niet uit kan komen. Hopelijk krijg is weer meer energie en dan ga ik het zeker weer oppakken, het is echt heerlijk!

Waar laad jij nou echt van op?

in bad gaan, slapen (stiekem ook een hobby) sporten/yoga (bij tijd en wijlen), uit eten gaan zonder de kinderen, een weekend weg zonder de kinderen. Maar ook leuke dingen doen met het hele gezin, even onbezorgd genieten van elkaar zonder de haast van alledag met school, werk, speelafspraakjes, sporten.

Wat is je lievelingseten?

sushi en tapas

Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

Lastig, maar als ik echt iets moet noemen dan zijn het mijn ogen.

Jannelies zelfzorgvrijdag

Wat vind jij het leukste aan jezelf?

Mijn humor en zelfspot, als wordt ik ook wel eens moe van mijzelf. Kun je nagaan hoe dat voor anderen is, hahahaha

Waar verwen jij jezelf nou echt mee?

Toch weer dat bad en op tijd naar bed gaan, maar ook dat lukt zelden. Het voelt heerlijk als ik lekker vroeg naar bed ga. Ik verwen mijzelf soms ook met een mooi paar sneakers. Het vroeg op staan voelde ook echt als verwennen, echt even me-time terwijl iedereen in huis nog slaapt. Het zou fijn zijn als dat weer gaat lukken.

Welk nummer is jouw favoriete powersong?

Leef! van Andre Hazes jr. Ik ben niet zo’n fan van het Nederlandse levenslied, maar dit nummer is wel speciaal voor mij. Leef, alsof het je laatste dag is. Maak van iedere dag een feestje of probeer er op zijn minst iets positiefs uit te halen ook als valt dat niet altijd mee.

Noem eens iets dat jij graag zou willen leren!

Ik zou graag willen gaan leren voor Verzorgende IG. Ik heb, lang geleden, een agogische opleiding gedaan. Ik zou graag die kennis, mijn kennis die ik de afgelopen 17 jaar heb opgedaan en mijn ervaring willen aanvullen met deze opleiding die meer gericht is op de zorg de SPW opleiding die ik gedaan heb.

Ik zou graag beter willen leren schrijven voor mijn blog.

Ik zou graag wat meer leren over mindset en hoe dat je kan helpen in mijn dagelijks leven.

Wat wil je dit jaar graag eens doen?

Ik heb niet iets specifieks wat ik dit jaar wil doen. Ik wil vooral genieten van mijn gezin, van de kleine dingen in het leven (dat heb ik wel geleerd tijdens de intelligente lockdown), maar ook genoeg tijd voor mijzelf nemen. Als ik zelf in balans ben, ook echt aan mijzelf denk, ben ik een leukere moeder.

Jouw eigen #zelfzorgvrijdag delen?

Vind jij het leuk om mee te doen met de #zelfzorgvrijdag en jouw fijne dingen te delen? Stuur me een mailtje, dan zorg ik ervoor dat jij de vragenlijst ontvangt.

Lees ook de #zelfzorgvrijdag van andere moeders

De zelfzorgvrijdag van Jamie
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Joyfromjoyce
De zelfzorgvrijdag van Suzanne
De zelfzorgvrijdag van Brenda
De zelfzorgvrijdag van Bregje
De zelfzorgvrijdag van Daisy
De zelfzorgvrijdag van Anouk
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Indyspiratie
De zelfzorgvrijdag van een pleegmoeder
De zelfzorgvrijdag van Roxanne
De zelfzorgvrijdag van Kirsten
De zelfzorgvrijdag van Charlotte

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 20 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.