Zelfzorgvrijdag van Cynthia - Cynspirerend
Zelfzorg

De zelfzorg van Cynthia | #zelfzorgvrijdag

Iedere vrijdag delen moeders op Beebs and Moms hun zelfzorg ter inspiratie voor andere moeders. Hoe houden zij tijd over voor zichzelf terwijl ze werken, moeder zijn en hun huishouden onderhouden? Deze keer neemt Cynthia je mee in haar zelfzorg en wensen.

Zelfzorg toepassen als moeder?

Goed voor jezelf zorgen is voor velen een lastige klus, want we worden al snel in beslag genomen door de dagelijkse rompslomp. Iedere vrijdag roep ik daarom vrouwen op om tijd voor zichzelf in te plannen. Met de #zelfzorgvrijdag delen zij op Instagram hun momentje van zelfzorg. Dat momentje hoeft niet alleen op de vrijdag te zijn maar kan ook heel goed op een andere dag. De #zelfzorgvrijdag is vooral een reminder dat jij recht hebt op een moment voor jezelf en dat jij dat moment ook daadwerkelijk in je agenda zet.

De zelfzorgvrijdag van Cynthia van Cynspirerend

Wie ben je, vertel eens iets over jezelf.

Mijn naam is Cynthia, ik ben 35 jaar en woon samen met mijn man en dochtertje van 3 jaar in Ede. Ik ben gek op koken, schrijven, bordspelletjes spelen, tekenen en lezen. Vanaf mei jongstleden zit ik thuis met een ‘ontploft hoofd’ (oftewel: Ik ben overspannen). In deze periode heb ik er ook voor gekozen om mijn baan op te zeggen en volledig voor mijn dochter te zorgen. En mezelf natuurlijk, want dat ontplofte hoofdje van mij is niet zomaar weer in orde. Daarnaast blog ik twee keer per week op mijn website Cynspirerend. Elke vrijdag is het Food Friday en deel ik een recept of een artikel over lekker eten. Op maandag schrijf ik over mijn leven, moederschap, bordspelletjes of bewust leven (denk aan: duurzaamheid en persoonlijke ontwikkeling).

Hoe vaak neem jij per week een moment voor jezelf en wat doe je dan?

Ondanks dat ik nu thuis ben, gaat mijn dochter wel 3 dagen in de week naar opvang. Een dag naar mijn moeder, een dag naar mijn schoonouders en een dag naar een gastouder. Op die manier heb ik drie dagen voor mezelf. Op wat huishouden na, besteed ik die dagen aan mezelf. Lekker rustig kokkerellen, bloggen, tekenen, in bad of rustig mediteren.  Even de “mama-modus” uit en doen waar ik op dat moment zin in heb.

Waar laad jij nou echt van op?

Creatief bezig zijn! Schrijven, tekenen, schilderen! Heerlijk! Maar ook een nieuw receptje improviseren vind ik heerlijk. Wat ingrediënten neerleggen en dan ter plekke in mijn kruidenlade zoeken naar de perfecte specerijen en kruiden voor bij het recept. Heerlijk! Ook laad ik op van wandelen, mediteren en yoga. Maar dat laatste doe ik de laatste tijd echt te weinig! 

Wat is je lievelingseten?

Heb je even? Ik ben echt een lekkerbek, maar wel ééntje die bewuste keuzes wil maken. Bewust veel chocolade eten dus! 😉 Hahaha! Nee hoor! Maar ik kook en bak bij voorkeur zonder pakjes en zakjes. Ik wil graag weten wat er in mijn eten zit en niet onnodige suikers en zouten binnenkrijgen. Ik ben dol op chocolade, maar je maakt me ook erg gelukkig met lekkere saté, longtong, komkommers en pindasaus. Die combinatie is supermakkelijk om te maken (zelfs met mijn ontplofte kop lukt het!) en tegelijkertijd zo lekker. Ook mijn man en dochtertje zijn er dol op. We noemen het ‘Indische Tapas’. Lekker alles dopen in de pindasaus!

Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

Mijn ogen. Ik ben blauwe ogen die -zeker met de juiste make-up- van het beeldscherm afspatten. 🙂

Wat vind jij het leukste aan jezelf?

Pfff… Goh, ik vind dit nog best een lastige vraag, weet je dat? Ik heb mezelf de afgelopen maanden met behulp van mijn psycholoog en de mindfulness training behoorlijk onder de loep gelegd. Daar kwam ik er onder andere achter dat ik enorm creatief ben, maar dit eigenlijk heel gewoon van mezelf vindt. Dus laat ik mezelf maar eens een klopje op mijn schouder geven en zeggen: Ik vind mijn creativiteit erg leuk aan mezelf!

Waar verwen jij jezelf nou echt mee?

Tijd voor mezelf. Mediteren, wandelen of gewoon even niksen. Het zit in de kleine dingen vaak. Ik kan ook erg genieten van een nieuwe plant in de woonkamer, een nieuw bordspel waar ik nieuwsgierig naar ben (we hebben er zo veel!) of een mooi notitieboekje om in te schrijven. 

Welk nummer is jouw favoriete powersong?

Uptown Funk van Mark Ronson en Bruno Mars. Maar of het echt een powersong is, weet ik niet. Ik word er wel ontzettend blij van. Eigenlijk altijd. Als je het hebt over een tekst die me echt raakt, dan is dat eerder Greatest Love of All van Whitney Houston. Ik heb niet heel veel met haar als zangeres, maar van de tekst van dit liedje krijg ik gewoon kippenvel. Zo mooi! En zo waar!

Noem eens iets dat jij graag zou willen leren!

Door de training mindfulness die ik laatst heb gevolgd, begint mijn vuurtje weer te branden. Ik wil meer leren! Als ik mijn balans meer heb gevonden, wil ik nog professioneler gaan bloggen. Er misschien zelfs mijn werk van gaan maken, als dat kan. Dat zou top zijn, want dan kan ik mijn passie omzetten in inkomen. Dat lijkt me fijn. Maar dan zou ik wel meer over online schrijven, SEO en social media willen leren. Maar ook op het gebied van mijn eigen ontwikkeling zou ik nog meer stappen willen maken. Maar daarin wacht ik wat er op mijn pad komt dat me meteen triggert. Dat had ik bij mindfulness en jaren terug ook in mijn studie tot psychosociaal therapeute. De cursussen en trajecten die me verder helpen, komen vaak ‘als vanzelf’ op mijn pad.

Wat wil je dit jaar graag eens doen?

Mijn familie knuffelen. Ik ben best een knuffelaar en vind het lastig dat dit nu niet mag met de 1,5 meter samenleving. Maar ja, het is voor ieders gezondheid belangrijk. Dat snap ik wel hoor. Maar ik hoop dat er snel een vaccin is. Dan ga ik lekker iedereen knuffelen. En weer spelletjesavonden organiseren! Dat mis ik ook. Maar het allerliefst wil ik dit jaar rustig herstellen en ontdekken waar mijn passie ligt. En waar ik uiteindelijk voor wil gaan.

Jouw eigen #zelfzorgvrijdag delen?

Vind jij het leuk om mee te doen met de #zelfzorgvrijdag en jouw fijne dingen te delen? Stuur me een mailtje, dan zorg ik ervoor dat jij de vragenlijst ontvangt.

Lees ook de #zelfzorgvrijdag van andere moeders

De zelfzorgvrijdag van Jamie
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Joyfromjoyce
De zelfzorgvrijdag van Suzanne
De zelfzorgvrijdag van Brenda
De zelfzorgvrijdag van Bregje
De zelfzorgvrijdag van Daisy
De zelfzorgvrijdag van Anouk
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Indyspiratie
De zelfzorgvrijdag van een pleegmoeder
De zelfzorgvrijdag van Roxanne
De zelfzorgvrijdag van Kirsten
De zelfzorgvrijdag van Charlotte
De zelfzorgvrijdag van Judith
De zelfzorgvrijdag van Jannelies

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + zes =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.