de zelfzorg als moeder van Nophar
Mindset

De zelfzorg van Nophar | #zelfzorgvrijdag

Ruim een half jaar kwam er iedere vrijdag een #zelfzorgvrijdag online. Een blog waarin moeders jou meenemen in hun zelfzorg en in de dingen die zij leuk vinden om te doen, omdat je meer bent dan alleen moeder. In de voorlopig laatste zelfzorgvrijdag heeft Nophar de eer om jou mee te nemen in haar zorg voor zichzelf.

Voor jezelf zorgen als moeder

Ik kan niet hard genoeg benadrukken dat je als moeder beter voor anderen kan zorgen wanneer je ook goed voor jezelf zorgt. Het is belangrijk om op te laden, een positief zelfbeeld te ontwikkelen en daarmee ook nog eens een goed voorbeeld voor je kind(eren) te kunnen zijn. Geen idee wat je voor jezelf zou kunnen doen? Laat je dan door deze 50 zelfzorg tips inspireren.

De zelfzorgvrijdag van Nophar

Lieve Nophar volg ik al een tijdje op Instagram en ik vind het heel erg tof dat zij de (voorlopig) laatste #zelfzorgvrijdag voor haar dienst neemt. Nophar is inspirerend en ik zou graag eens een date met haar hebben!

1.Wie ben je, vertel eens iets over jezelf.

Hi, ik ben Nophar (30). Geboren in Israël, maar woon al sinds ik 3/4 jaar ben in Nederland. Na al die jaren ben ik een echte Brabander geworden en hier woon ik dan ook met mijn vriend en onze zoon van ruim 2,5 jaar. Sinds september ben ik weer aan het studeren, namelijk voor onderwijsassistent (online studie) en loop ik twee dagen mee in het basisonderwijs. 
Ik vind het leuk om te bloggen en doe dit dan ook als gastblogger. En ik kan me echt verliezen in Instagram….

2. Hoe vaak neem jij per week een moment voor jezelf en wat doe je dan?

Ik moest hier echt even over nadenken. Maar ik sport 1x per week, dat is echt een moment voor mezelf! Maar ik kan ook echt de tijd nemen om tijdens het middagdutje van Jonas op de bank te liggen en te netflixen. 

3. Waar laad jij nou echt van op?

De ene keer kan ik echt opladen van een uurtje naar de sportschool of wandelen, en soms is dat op de bank liggen met een boek. 

4. Wat is je lievelingseten?

Ik lust dus echt heel graag sperziebonen. Maar ik word ook heel blij van stokbrood kruidenboter, pasta’s of sushi. 

5. Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

Het mooiste aan mezelf vind ik toch wel mijn lengte (1,74). Ook vind ik de vormen van mijn lijf precies goed! 

6. Wat vind jij het leukste aan jezelf?

Ik ben onwijs zorgzaam, en grappig. 

7. Waar verwen jij jezelf nou echt mee?

Oef, wat een lastige vraag. Want ik ben niet het type vrouw dat blij wordt van een warm bad of lekkere douche producten. Ik kan wel blij worden van uit eten gaan of lunchen. Daarmee kan ik mezelf wel verwennen.

8. Welk nummer is jouw favoriete powersong?

Ik weet niet of het echt een powersong is, maar ik kan wel helemaal los gaan en mezelf sexy voelen op het nummer Dirrty van Christina Aguilera. 

9. Noem eens iets dat jij graag zou willen leren!

Iets meer tijd voor mezelf te nemen. Afgelopen jaren was ik vooral bezig zijn met moederen. Maar nu wordt het tijd om eens voor mezelf te kiezen en wat meer te ondernemen met vriendinnen of alleen! Wat wil je dit jaar graag eens doen?

10. Wat wil je dit jaar graag eens doen?

Ik had dit jaar heel graag Jonas willen laten zien aan mijn familie in Israël. Maar iets dichter bij huis; een avond uit met vriendinnen. Samen eten, wijn drinken en in onze broek piesen van het lachen. 

De #zelfzorgvrijdag van andere moeders

De zelfzorgvrijdag van Jamie
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Joyfromjoyce
De zelfzorgvrijdag van Suzanne
De zelfzorgvrijdag van Brenda
De zelfzorgvrijdag van Bregje
De zelfzorgvrijdag van Daisy
De zelfzorgvrijdag van Anouk
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Indyspiratie
De zelfzorgvrijdag van een pleegmoeder
De zelfzorgvrijdag van Roxanne
De zelfzorgvrijdag van Kirsten
De zelfzorgvrijdag van Charlotte
De zelfzorgvrijdag van Judith
De zelfzorgvrijdag van Jannelies
De zelfzorgvrijdag van Cynthia
De zelfzorgvrijdag van Lisanne
De zelfzorgvrijdag van Kirsten | Mamagisch

«

»