Wat je moet weten wanneer je kind een telefoon krijgt
Beebs Recente berichten

Wat je moet weten wanneer je kind een telefoon krijgt

Het is nu ondenkbaar geworden dat je enige tijd of zelfs maar een dag zonder telefoon of internet zou kunnen. De mobiele telefoon hebben we gewoon heel erg hard nodig, elke dag en elk uur. We is in dit geval niet alleen wij als volwassenen, maar ook onze kinderen. Op school, zeker op de middelbare school, zijn mobieltjes niet meer weg te denken.

Waarom heeft een kind een telefoon nodig?

Het lesrooster staat erop. Leerlingen kunnen inloggen en zo hun huiswerk zien en maken. Een mobiele telefoon is dus echt noodzakelijk geworden voor kinderen vanaf 12 jaar. Met natuurlijk alles wat daarbij hoort. Zoals de bekende oortjes en de oplader. Geef ze een telefoonhoesje als bescherming want kinderen gaan meestal makkelijker om met spullen dan ouderen. Want dat is de leeftijd voor de middelbare school. Voor die tijd doen ze wel eens spelletjes op jouw telefoon of mogen ze met je smartphone opa en oma bellen.

Verantwoord omgaan met de smartphone

Je kind moet op die leeftijd dan ook verantwoordelijk om leren gaan met die smartphone. En met de spullen die erbij horen. Telefoonhoesje, oortjes en opladers. Het is allemaal best dure apparatuur en je wil dat ze daar netjes en zorgvuldig mee om leren gaan. Je kind moet zuinig op het nieuwe toestel zijn, het kost namelijk veel geld. Ook moet je kind leren wat wel en niet op sociale media kan worden gezet en welke privé gegevens op het toestel kunnen worden bewaard.

Toegang tot de telefoon

Bedenk samen met je kind de pincode. Heel handig en verstandig als de ouders ook op de hoogte zijn van die pincode. Zorg dat het niet alleen maar de vingerafdruk van je kind is, want dan kun je er als ouder niet meer bij. Ook is het verstandig om je kind voor zover mogelijk te volgen op de diverse sociale media. Kijk wat ze daar uitspoken. Volg ook de laatste trends op sociale media. Op die manier weet je wat je kind ziet en kun je met je kind meepraten. En ze kunnen je niet voor de gek houden want jij weet ook wat er speelt en wat trending is.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − dertien =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.