Tamara Mamavriendin zelfzorg #zelfzorgvrijdag
Column Moms

Wat ik het meeste mis tijdens de lockdown

Het afgelopen jaar is ons leven in Nederland (en in heel de wereld) compleet veranderd. In deze blog deel ik met jullie wat ik op het moment het meeste mis of wat ik de afgelopen maanden heb gemist.

 Ik mis de scholen zo

Ten eerste wil ik met jullie delen dat ik heel erg opgelucht ben dat de scholen en de kinderdagverblijven vorige week weer open gingen. Dit haalt toch wel heel erg veel druk weg bij ons thuis en hoogstwaarschijnlijk bij de meeste gezinnen. Nu alleen nog de middelbare scholen… Onze oudste mag wel naar school, want hij zit in zijn examenjaar. Mijn andere zoon zit in de derde en kan ook niet wachten tot hij weer naar school mag. Vanachter een scherm de hele dag werken en leren is echt niks voor hem. 

Maar ook de winkels 

Eigenlijk had ik gedacht dat ik de winkels niet zo erg zou gaan missen. Tegenwoordig kun je immers alles online bestellen. Toch staat mijn eerste click en collect bestelling bij Action al klaar hihi. Ik mis het het meeste om gewoon even een rondje door de stad te gaan en door een winkel te struinen. Ook als ik niets nodig heb of niets koop, kan ik daar soms gewoon van genieten.

Ik mis de horeca ook zo

Even met de kinderen ergens zitten om een ijsje te eten of met dit weer een warme chocomel te drinken, lunchen met een vriendin, high tea met vriendinnen of uit eten gaan met Johan. Alles wat normaal gesproken altijd zo normaal was, dat begin ik nu toch wel echt te missen.

Lekker naar de bioscoop

Niet dat ik iedere week in de bioscoop zat, maar toch begin ik mijn bioscoopbezoekjes nu ook te missen. Ik ging meestal om de paar weken met een vriendin naar de ladies night en ook met de (1 van de) kinderen ging ik geregeld naar de bioscoop. Ik mis deze leuke, gezellige momenten. 

Zelfs het kinderspeelparadijs 

Zelfs de kinderspeelparadijzen met gillende kinderen en vieze toiletten begin ik nu toch echt te missen. Als we een dagje niks te doen hadden en ik vroeg aan de kleuter wat hij wilde doen, was dit steevast zijn antwoord. Ik vond dat nooit zo erg. Als de jongste op het kdv zat of thuis bij papa bleef, (als hij wel mee was, zag zo’n middag er natuurlijk heel anders uit) dan nam ik mijn tablet mee en kon ik zelfs nog wat werken terwijl Daley en Faylin zich uitleefden.

En als laatste mis ik mijn familie en vrienden

Eigenlijk verdient deze een veel hoger plekje. Het afgelopen jaar heb ik zoveel minder contact gehad met familie en vrienden. Geen onverwachtse bezoekjes meer, geen gezellige avondjes met meerdere gezinnen, geen uitgebreide verjaardagsfeestjes meer etc. Heel veel mensen om me heen hoor ik zeggen dat ze dit nu juist niet heel erg missen en nu ook veel meer rust ervaren. Ik heb dit helemaal niet en mis al dit gezellige samenzijn met vrienden en familie. 

Ik ben heel benieuwd naar wat jullie het meeste missen! Laat het me weten op mijn instagram. Dan zal ik hier volgende week een blog over schrijven.

Tot volgende week!

Liefs Tamara

Tamara

Ik ben Tamara en ik ben moeder van 5 kinderen: van dreumes tot puber. Samen met mijn verloofde Johan wonen wij in Almere. Ik ben gek op: uitjes, kletsen met vriendinnen, wandelen, podcasts luisteren, lezen en schrijven. Ik schrijf graag over alles wat ik meemaak in mijn drukke leventje met mijn grote gezin.

«

»