Lieve Merel - Een jaartje ouder worden
Column Recente berichten

Wat als mijn kind cosmetische chirurgie wil?

Na het zien van zoveel jonge meiden op de tv die cosmetische chirurgie hebben ondergaan komt de vraag omhoog wat ik zou doen als mijn kind cosmetische chirurgie wil? Een beladen vraag waarover iedereen een eigen keuze moet maken. Wat ik zou doen lees je in deze blog.

Jonge meiden en chirurgie

Lieve Merel,

Cosmetische chirurgie, ik sta er niet negatief tegenover. Zelf zou ik eventueel ook wel dingen willen aanpassen d.m.v. cosmetische chirurgie. Denk daarbij vooral aan een ooglidcorrectie t.z.t. of botox waar dat nodig is. Wat me echter opvalt is dat er nu wel heel veel jonge meiden zijn die aan zichzelf laten opereren.

Prachtige knappe jonge meiden die in deze wereld vol perfectionisme zichzelf fillers, botox en siliconen laten aanmeten. Zo zag ik in o.a. Geordie Shore alle meiden hun neus, borsten en lippen laten aanpassen. De natuurlijke uitdrukkingen vervagen en allemaal begonnen ze trekjes te krijgen van een Madame Tussauds beeld. Eeuwig zonde want ik vond het al leuke meiden. En ook bij de dames van Ex on the Beach zie je dat zij van alles hebben laten doen aan zichzelf.

Merel, je vroeg me na het zien van Ex on the Beach wat ik van cosmetische chirugie vind en wat ik zou doen als mijn kind cosmetische chirurgie zou willen?

Eerlijk gezegd: Ik vind cosmetische chirurgie helemaal niet zo’n probleem en denk dat iedereen moet doen waar zij blij van worden. Ik maak me tegenwoordig niet zo druk meer om wat anderen van mij vinden. Maar ik zie op de tv een trends van jonge meiden die van alles laten doen aan zichzelf. Op Instagram worden zij veelal gesponsord door cosmetische klinieken. En ik vraag me af waar deze vicieuze cirkel vandaan komt?! Ik zie eerst mooie meiden die vervolgens bekend worden en chirurgie ondergaan. Komt dat door onzekerheid, door commentaar online, door de samenwerkingen, het geld ineens hebben of stellige overtuigingen? Weten doe ik het niet maar het is opvallend!

Mijn kind probeer ik mee te geven dat zij goed is zoals zij is. Dat iedereen prachtig is op zijn eigen manier en dat gewicht e.d. geen ding is om iemand op te beoordelen. Noem het #bodypositvity of noem het zelfvertrouwen aanleren of jezelf accepteren. Ik wil niet dat mijn kind zich laat tegenhouden door onzekerheden. Waarschijnlijk probeert iedere moeder dit meegeven aan zijn/ haar kind, daar ga ik in ieder geval vanuit. En als mijn kind zou aangeven dat zij cosmetische chirurgie zou ik toch gaan doorvragen: Waarom wil zij dit, wat wil zij laten doen en wat zit erachter?

Er zijn mijns inziens namelijk nog wat stappen tussen het willen van cosmetische chirurgie en het daadwerkelijk laten doen. Zeker op jonge leeftijd en wanneer het niet medisch is. Als moeder heb je de verplichting om mee te kijken met je kind, hoe oud ze wel niet zijn. En juist ook op dit gebied wil ik er altijd zijn voor haar, ondersteuning bieden.

Wanneer zij er echt goed over na heeft gedacht, zal ik samen met haar onderzoek doen naar de beste chirurg en meegaan. Nooit zal ik haar alleen willen laten gaan of het idee willen geven dat ze er alleen in staat. Zelfs wanneer ik het er niet mee eens ben. Want nu ik dit schrijf kan ik wel kotsen, zo naar vind ik het idee als moeder dat zij e.e.a. zou laten aanpassen aan zichzelf want ik vind haar de mooiste en leukste. Als vrouw snap ik dat zij onzekerheden kan gaan hebben waar zij iets aan wil doen. Ik zal dan met haar meegaan, dat is sowieso zeker.

Dat zal wel de grootste drempel ook zijn denk ik. Mijn eigen mening opzij zetten en de wensen van mijn kind volledig accepteren. Ook wanneer ik het er niet mee eens ben. Heel lastig maar soms is er gewoon simpelweg geen andere optie, zeker wanneer zij volwassen zijn. Ten alle tijde wil ik dat Evi weet dat zij bij me terecht kan. Dat gaat natuurlijk nog wel een ding worden tijdens de pubertijd maar het voornemen is er in ieder geval.

Lieve Merel, zou jij het kunnen om je eigen mening opzij te zetten wanneer jouw (puber/ volwassen) kind iets zou willen waar je tegen bent?
Liefs, Kimberly

Merel en ik schrijven elkaar sinds een tijdje wekelijks een brief. We love pulp-tv, sparren over ons werk, over de kinderen en houden wel van een bitterbal op z’n tijd. 

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

1 COMMENT

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 18 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.