Lieve Merel
Column Recente berichten

Wanneer zet ik de kerstboom op?

De kerst, wat vind ik daar nou van en wanneer zet ik de kerstboom? Merel vroeg mij wanneer ik de kerstboom in huis haal of dat ik het vooral gedoe vind. Tsja, daar vind ik het een en ander van. Hoe onze kerstboom er dit jaar uit gaat zien en wanneer ik hem opzet laat ik je uiteraard weten maar ook waarom ik tussen The Grinch en Mariah Carey hang in de decembermaand.

De kerstboom opzetten

Lieve Merel, je vroeg me in je Lieve Kim het volgende:

Staat bij jou de boom ook meteen op 6 december in huis of vind je het vooral een gedoe? En hoe ziet jullie boom eruit?

Lieve Kim van 11 november

Als het kerst betreft ben ik een soort mix van The Grinch en Mariah Carey. Ik vind kerst leuk en gezellig maar ik heb vooral helemaal geen zin in verplichte nummertjes. Dat maakt me enorm opstandig en dan boek ik bij wijze het liefste een hutje op de heide. Daarnaast vind ik het ook niet heel relaxed als mijn huis vol staat met allerlei dingen.

Enter Kerst. Want dan staat juist je huis extra vol met allerlei dingen. Vroeger zetten we de kerstboom direct na de Sinterklaas. Toen Evi was geboren en we nog in ons kleine huisje woonden deden we de kerstboom na Evi haar verjaardag. Zij is namelijk de 14e jarig en we hadden er gewoonweg geen ruimte voor. Nu we ons grote mensenhuis hebben kunnen we dus wel eerder de kerstboom opzetten. Ik krijg er wel altijd een soort kortsluiting van want dan heb ik kerstversiering in huis én verjaardagsspullen.

Evi en Patrick vinden het ontzettend gezellig als de kerstboom staat dus het is echt mijn kortsluiting. Daarom zetten we de kerstboom tegenwoordig zodra de Sint de deur uit is. Evi helpt me in het begin om de boom op te tuigen, verdwijnt vervolgens achter een kop warme chocolademelk en Patrick zie ik – nadat hij alle spullen naar beneden heeft gehaald – pas weer als de piek op de boom gezet moet worden. Blijkbaar is dat mannenwerk ofzo, ik heb werkelijk geen idee.

De afgelopen jaren hadden we een kerstboom versierd met wit, blauw, zilver en (drijf)hout. Die traditionele slingers vind ik vreselijk dus we hadden de afgelopen jaren slingers van drijfhout in de kerstboom. Nadat we dat een aantal jaar hebben gehad was Patrick er klaar mee en zei hij vorig jaar dat er wel weer een nieuwe kleur in de boom mocht en dat de drijfhouten slingers eruit moesten. We zijn dus laatst op zoek gegaan naar een nieuwe kleur en dat werd donkergroen!

Ik ben heel erg benieuwd hoe dat eruit gaat zien en i.v.m. de liefde van Evi en mij voor panterprint hebben we ook een paar kerstballen met panterprint. Die van ons komen bij het tuincentrum vandaan maar ik zag ze ook bij Action, Xenos en Kwantum. Geen idee nog hoe het geheel gaat zijn maar ik heb er door de wisseling aan kleur wel zomaar zin in om de kerstboom te zetten. Overigens hebben wij wegens de katten en Evi kunststof kerstballen 😉

De Mariah Carey in mij komt naar boven zodra we ons kunnen aankleden voor de kerstdagen of het kerstdiner op school. Dan komen er een berg glitters, pailletten, foute kersttruien en kerstmuziek naar boven en ben ik er klaar voor. Pat in een fout kerstpak en gaan met die banaan. Met de kerstdagen zelf staat trouwens standaard de Top 2000 aan omdat dat voor mij de ultieme kerstsfeer geeft in huis.

Lieve Merel, wat is jouw ideale kerst?

Liefs, Kimberly

In deze serie verschenen eerder:

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 − twee =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.