#proudmama
Persoonlijk

Waarom ben ik nou gewoon zo’n #proudmama?

Vandaag op Donderdag doe ik een Throwback Thursday. Eerder schreef ik deze blog voor Digimama.nl waar ik ruim een half voor geblogd heb. In deze blog laat ik gewoon even weten waarom ik zo ontzettend trots op mijn beeb was en waarom ik dat nog steeds ben, al is de schat geen peuter meer inmiddels. I’m a #proudmama!

Zoals elke mama vind ik dat mijn kind de leukste van de wereld is. Dat is natuurlijk ook gewoon zo, zo werkt dat gewoon. Maar ik weet echt wel zeker dat mijn peuter de leukste peuter van alle peuters is ????

 

En dat weet ik wel omdat:

*Ze mijn hart tot 5 x zo groot kan laten zwellen door op een rukdag haar kleine armpjes om mijn nek te doen, me een dikke knuffel geeft en me vertelt dat ik de liefste mama van de wereld ben “Ik hou van jouhouhouhou”

*Ze op mijn schoot komt liggen terwijl ik van alles in mijn hoofd heb om te gaan doen maar door haar gewoon in het moment moet leven. En dat doet ze goed.

*Omdat ze de grappigste peuter van de wereld is. Ik zou het van niemand anders pikken dat ik een paar blote billen tegen me aan krijg zodat er een (nep) scheetje op me gelaten kan worden. Om te gieren is het hier in huis. Het is trouwens wel een ding dat alleen thuis kan en alleen als we met z’n drietjes zijn.

*Omdat ze zo heerlijk blij kan zijn met alles. Een snoepje, een chipje, een film, een bloem, de katten, vriendjes op de PSZ, een foto van zichzelf, een filmpje van zichzelf, haar tekeningen die ze zelf gelijk op de koelkastdeur plakt. Name it, ze is er over het algemeen erg blij mee.

*Ze is de reden waarom ik FaceTime. Elke avonddienst voordat ze naar bed gaat belt ze even met me. Al sinds mijn eerste avonddiensten na mijn zwangerschapsverlof. Heerlijk, even haar stem horen (of aanvankelijk dan gebabbel) en nu haar ook nog eens zien.

*Een skinnyjeans staat té schattig bij haar. Nooit en te nimmer zal ik een ander z’n kontje als schattig betitelen maar potverdorie wat.een.schattig.kontje.heeft.de.beeb.in.een.skinny!

*Niemand kan zo blij zijn met een zeemeerminnenpyjama. Maar ze is het, dankbaarheid ten top.

*Ze kan zo lekker meezingen met liedjes waarvan ze de tekst niet begrijpt (Heeft haar oma trouwens ook) maar zo bewogen we ons laatst een volle week door het leven met een beeb van 3,5 die zong dat de lente komt en dat Jezus leeft. En bedankt school van de 6 jarige vriend.

*Doen alsof je een baby bent, de handcrème van je moeder de fles, babygeluiden maken en heerlijk kroelen met je moeder. Ik zeg fantastisch en dat mag uren duren.

*Ze me vol verontwaardiging aankijkt als ik zeg dat chocopasta en jam echt niet door een koe gemaakt worden.

 

I’m just loving it

En nou, ik kan nog uren doorgaan. Maar het komt erop neer dat ik haar de leukste, grappigste, vrolijkste, liefste, geweldigste beeb van de wereld vind. Die driftbuien, ontdekken en aftasten van grenzen, puzzelstukjes die de ene dag wel passen en de andere dag niet, tsja laten we die maar gewoon even opzij zetten. De goede momenten maken hier enorm veel goed en die andere momenten horen er gewoonweg bij.

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + 6 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.