Vriendschappen als dertiger en moeder
Persoonlijk Recente berichten

Vriendschappen als dertiger en moeder

Vaak hoor ik vrouwen over vriendschappen. Ze zijn lastig om op te bouwen en te onderhouden, tegenwoordig zijn we allemaal wel druk op onze eigen manier. Maar hoe doe ik dat met mijn vriendschappen als dertiger en moeder?

Vriendschappen

Het blijft toch lastig om nieuwe vriendschappen als dertiger en moeder aan te gaan denk ik. Je zit meestal toch wel vast in bepaalde structuren en echte nieuwe mensen kom je vaak niet meer tegen. Maar dan gaat je kind ineens naar school en kom je nieuwe mensen tegen. Of misschien vind je een nieuwe hobby en brengt dat ook nieuwe mensen op je pad? Het zou zomaar kunnen want zo ging dat bij mij.

Nieuwe vriendschappen

In 2015 verhuisden wij naar een dorp net buiten Haarlem en dat vonden we echt heel spannend. Maar door de buren aan de overkant werden we warm verwelkomd en wat is het fijn om zulke buren te hebben! Soms als de opvang van Evi even niet geheel aansluit kan ik een beroep op de buuf doen en voor een borrel is ze ook al te porren. Ook de mannen kunnen het goed vinden, maar die meiden van ons vinden het spelen met elkaar heerlijk. Ondanks dat zij een jaar verschillen in leeftijd is dit verschil meestal niet heel aanwezig.

Ook op de basisschool zijn er een aantal moeders waar ik leuk contact mee heb, die hulp bieden wanneer het nodig is en andersom. Heel fijn om een stukje vangnet te hebben met elkaar want it takes a village to raise a child.

Bloggers

In 2016 startte ik na een paar maanden als gastblogger te hebben geblogd met Beebs and Moms. Ik vond het doodeng en ondanks dat ook de blogwereld soms net de echte wereld lijkt inclusief roddel en achterklap kwam ik een hele hoop lieve en behulpzame vrouwen tegen. Vrouwen waarvan ik inmiddels een aantal echt tot vriendinnen reken. Hele lieve vrouwen die meedenken, niet op hun eigen eilandje zitten, ambitieus zijn en gewoon heel tof zijn! Vrouwen waarvan ik graag zou willen dat ze wat meer in de buurt wonen want dat afspreken soms ook wel lastiger is wanneer je minstens een uur moet reizen om bij elkaar te komen.

Laatst ging ik met Kimberley van Momontop en Cassandra van Momambition naar Utrecht voor een dagje gezellig de hort op zijn. En dat is enorm fijn. Het streven is om dat elk kwartaal te doen en dat lijkt me heel gezellig. Ook met een aantal andere dames zijn er plannen om eens af te spreken buiten de blogevents. Zo moet ik echt eens afspreken met Nicole van Meisje-Eigenwijsje en Bregje van Bregt Blogt, we zeggen het namelijk wel tegen elkaar maar het komt er niet van. En de lieve Merel van Lotus Writings staat altijd paraat om even mee te denken, zo ontzettend fijn!

Oude vriendschappen

Naast nieuwe vriendschappen is het belangrijk om je oude vriendschappen aan te houden. Je bent allemaal druk met werk, hobby’s, de kinderen en ga zo maar door. Als je allemaal wisselende werktijden hebt is het ook nog eens wat lastiger meestal. Ik heb een aantal vriendinnen die ik inmiddels al ruim 20 jaar ken en ondanks dat we elkaar misschien niet wekelijks zien is het altijd goed wanneer we elkaar zien. En het gaat in fases, zo zien we elkaar een paar keer per week, zo eens per 3 weken. We zien elkaar wel geregeld en ik weet dat wanneer ik een beroep op hen doe dat het altijd ok is. Net zoals zij dat andersom ook weten. Heel bijzonder en heel erg fijn.

Daarom vind ik het zo belangrijk om het nog eens te benadrukken dat ik hen enorm waardeer en van hen hou. Ook al benoemen we dat nooit zo naar elkaar, de waardering is er gewoon. Deze zomer gaan we met een aantal weer op vakantie naar Italië en dat is heel fijn. De kinderen spelen met elkaar, de mannen drinken bier en wij genieten van een wijntje in de zon.

Ben jij tevreden met de vriendschappen die je hebt?

 

Liefs Kimberly

 

Vriendschappen als dertiger en moeder Pinterest

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

7 COMMENTS

 • Susanne

  Ik ben pas verhuisd en wil in de omgeving wel wat nieuwe vriendschappen opdoen omdat ‘oude’ vriendschappen niet meer om de hoek wonen. Maar inmiddels ben ik hoogzwanger en moet ik het voornemen van een hardloopclubje maar even parkeren haha. Hopelijk kan ik wel het één en ander oppakken als de baby er eenmaal is want vriendinnen in de buurt is toch ook wel fijn als je gewoon even spontaan op terras wilt zitten!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Ja dat absoluut! Er zijn ook vaak mamaclubjes in de buurt, die zijn ook zeker de moeite waard om eens te gaan kijken.

   • Susanne

    Bedankt voor de tip! Daar had ik nog niet over nagedacht.

 • Marieke

  Mooi hoe vriendschappen kunnen ontstaan.
  Ik heb ook hele fijne vriendschappen. Mijn beste vriendin ken ik dit jaar 21 jaar. Lief en leed meegedeeld. En op haar kan ik altijd terug vallen. Zeker voor wat betreft de kinderen. En dat geldt andersom net zo.
  Doordat de kinderen op de opvang zitten zijn daar ook nog twee goede vriendschappen uit voortgekomen, waar ik echt heel blij mee ben.
  En vakantievrienden die we in 2013 hebben ontmoet, zijn in korte tijd zo belangrijk geworden voor ons. Dat ook zij nog steeds heel speciaal zijn voor ons.
  Enige wat hier vaak ontbreekt, is tijd om af te spreken en dat vind ik wel echt jammer. Maar wat je al schreef, iedereen is druk.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Bijzonder hè al die verschillen maar toch allemaal bijzonder. Tijd en ruimte zijn een belangrijke factor, je moet er met kinderen echt tijd voor maken ❤

 • Cassandra

  Ik lief jou een heleboel ❤️

  • Kimberly
   AUTHOR

   En ik jou!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *