Tessa voor Beebs and Moms
Moms Persoonlijk

Voorstelblog Tessa | Nieuwe blogger B&M

Op de oproep voor vaste gastbloggers reageerde Tessa hartstikke enthousiast en ik volg haar al een aantal jaren. In het verleden had Tessa haar eigen blog en ik wist dus direct dat zij geweldig bij Beebs and Moms zou passen! In deze blog zal Tessa zich aan jou voorstellen en ik weet zeker dat jij hierna ook razend enthousiast zal zijn.

Even voorstellen: Tessa

Zo kun je mij uittekenen: ik zit op onze groene, wollige, ingezakte bank. Hij is niet altijd wollig en ingezakt geweest, maar 11 jaar en een paar kinderen laten toch zo hun sporen na. Het is al een meevaller dat hij wél nog steeds groen is. In mijn hand heb ik een grote mok thee. Rooibosthee. Een thee die ik vroeger als de smerigste aller theeën beschouwde maar die ik mezelf heb leren drinken toen bleek dat mijn lijf vol zat met cafeïne (theïne), terwijl ik nooit koffie dronk. Over me heen ligt een groot plaid en op mijn schoot ligt de ene keer een boek of borduurwerk, de andere keer mijn telefoon of de afstandsbediening. En soms een kind natuurlijk.

Want al bijna 6 jaar ben ik iemands moeder. Iets dat ik nog steeds niet altijd begrijp. Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat ik al 35 jaar ben en moeder van 2 kinderen? Joas wordt bijna 6 en Lenna bijna 3, en ik krijg brieven gericht aan ‘de ouder(s)/verzorger(s) van… Ik sta op het schoolplein met andere moeders te mopperen dat de juf weer te laat is (er zijn ook vaders op het schoolplein, maar die mopperen nooit). Ik maak de hele dag beslissingen, variërend van wat we ze nou toch weer te eten moeten geven tot wanneer er een dokter gebeld moet worden. Ik rijd heen en weer naar zwemles, naar de peuterspeelzaal, naar logeerpartijtjes. Ik roep dingen als: “Hoe vaak moet ik het nou nog zeggen!” en “Ga maar naar je kamer!” Toch echt een moeder dus.

Daarnaast ben ik ook nog een echtgenote; van Oscar, een dochter, een zus, een vriendin en af en toe een receptioniste. Als laatste, je zou het bijna vergeten, ben ik zelf ook nog iemand; Tessa. Tessa die graag op de bank zit met rooibosthee. Die alles weet van de serie Friends en die gelukkig wordt van opruimen en alleen zijn. Die slecht tegen drukte, herrie, haasten en wijzigingen in de planning kan. Die als (grotendeels) thuisblijfmoeder bijzonder slecht is in het huishouden. Die sinds ze kinderen heeft toch ook maar koffie is gaan drinken.

En vanaf nu mag ik jullie, hier op Beebs And Moms af en toe meenemen in mijn leven als moeder én mezelf. Spannend, maar vooral heel leuk! Wil je nog iets van mij weten? Drop je vraag gerust! En ik ben benieuwd; zijn er nog meer Friends-fans of rooiboslovers?

Hasta pronto!

Tessa

Tessa

Tessa

Hola! Mijn naam is Tessa. Ik ben 35 jaar, getrouwd met Oscar en moeder van Joas van bijna 6 en Lenna van bijna 3. In het dagelijks leven werk ik incidenteel als receptioniste en ben ik dus voornamelijk thuisblijfmoeder. Daarvoor heb ik zowel in het bedrijfsleven als in het basisonderwijs gewerkt. Buiten de dagelijkse beslommeringen besteed ik de overige tijd graag aan lezen, legpuzzels maken, podcasts luisteren en series kijken. Ook doe ik soms een poging tot sportiviteit in de vorm van een lesje Pilates. Ik ben dol op borrelen maar heb een hekel aan koken. En oh ja, ik hou ook best wel van schrijven dus 😉

«

»