Column Moms Recente berichten

Voorstelblog Suzanne | Nieuwe blogger B&M

Als hekkensluiter van de nieuwe bloggers op Beebs and Moms mag ik je Suzanne voorstellen. Deze kanjer van een vrouw is het laatste jaar enorm gegroeid op persoonlijk vlak en neemt je in haar blogs op Beebs and Moms mee in haar leven als moeder.

Oproep voor nieuwe bloggers

Het moment dat ik de oproep voor een gast blogger voorbij zag komen vlogen er veel gedachtes door mijn hoofd. Waaronder ik ben niet goed genoeg en niemand ziet op mij te wachten. Ik heb daarom niet direct gereageerd. Ik moest die drempel over! De drempel van onzekerheid die echt niet volledig weg is. Dat is overigens prima, want niemand is altijd even zeker van zichzelf. Daar leer je alleen maar van. Ik ben namelijk die drempel over gestapt en heb mijn stoute schoenen aan gedaan. Ik heb Kimberly een berichtje gestuurd en hier ben ik! En jij bent er ook, want je leest mijn blog. Iets wat ik enorm spannend en leuk tegelijk. Welkom!

Wie ben ik? Ik zal me voorstellen.

Ik ben Suzanne, maar de meeste noemen mij Suus. Zo stel ik mij altijd voor als ik een training geef op mijn werk. En ik sluit mijn blogs ook met mama Suus af. Ik ben 35 jaar jong en Dex (mijn zoontje) is nu 2,5 jaar oud. Hij is de grootste boef die er is, maar dat ontkent hij meestal door te zeggen: “Nee mama, ik ben Dex”. Ik woon samen met Dex en mijn man Ralf in het mooie zuidelijke puntje van Nederland. We wonen in een leuk dorp, waar ik opgegroeid ben. Inmiddels heeft mijn man zijn hart er ook verloren. Ralf en ik zijn 7,5 jaar samen, 2 jaar getrouwd en we wonen 4 jaar in ons grote mensenhuis. Naast onze peuter hebben we ook een hondje en een konijn rondlopen in huis.

Ik werk 32 uur als trainer in een callcenter en ik heb veel hobby’s. Die ik overigens het liefst iedere dag doe, maar inmiddels weet ik dat het leuker is om alles ter verdelen (en je blijft beter in balans). Ik wandel graag, teken veel, schrijf iedere dag in mijn dagboek, lees veel tijdschriften, luister podcast, muziek en boeken en ik breng zoveel mogelijk tijd met Dex en Ralf door. Ik wil veel mooie herinneringen maken en dat gaat veel beter nu ik weer fijner in mijn vel zit. Schrijven en tekenen doe ik overigens al zo lang dat ik mij kan voorstellen. Recent deelde mijn moeder een boekje dat ik had gemaakt voor haar en mijn vader. Mijn verhaaltjes en tekeningen, dus in mijn wildste dromen zou ik het heel gaaf vinden om ooit een boek te schrijven. Dromen doe ik veel en heb ik veel, daar stromen weer doelen uit en uiteindelijk zal er van alles uitkomen en ben ik daar enorm trots op.

De eerste stap.

Ik ben na mijn bevalling begonnen met het schrijven van blogs. Ik kreeg veel leuke reacties en nog steeds vind ik het een hele leuke hobby om erbij te doen. Leuke plaatjes, teksten en filmpjes delen van mijn leven als mama, maar ook schrijven over veel voorkomende onderwerpen. Het is voor mij een uitlaat klep en het helpt me enorm in het traject waar ik momenteel in zit. Afgelopen jaren ben ik veel bezig geweest met mijn onzekerheid en angsten. Mij vooral niet goed genoeg voelen! Door hier over te schrijven en nieuwe mama’s te leren kennen, merk ik dat ik er niet alleen voor sta. Dat is natuurlijk een fijn gevoel. Zeker omdat ik weet dat mijn blogs andere mama’s weer helpen. Zo hebben de blogs en de badass moeders cursus van Kimberly mij geholpen om in te zien dat ik een mooi mens ben en er mag zijn. Tegelijkertijd leert ze je ook dat je soms best even onzeker mag zijn of een minder fijne dag mag hebben. Je make up hoeft niet altijd perfect te zitten en een hele dag in je pyjama is gewoon lekker. Heel tof hoe en dankbaar hoe ik dit de afgelopen tijd bij mij heb zien veranderen.

Dat was het voor vandaag! Snel komt mijn eerste blog langs en neem ik jullie mee in het wereldje van mama Suus.

Liefs mama Suus

«

»