Beebs

Voorlezen? Hier mijn boekentips

De Kinderboekenweek is weer van start gegaan en is van 5 -16 oktober. Iets langer dan een week dus eigenlijk, deze Kinderboekenweek. Toen Evi nog erg klein was vond ik het lastig om haar voor te lezen, al was het iets waar ik me enorm op zat te verheugen. Tijdens het voorlezen trok ze alleen continue aan de pagina’s, scheurde ze vooral en had er gewoonweg ook geen aandacht nog voor.
Dat veranderde toen ze zo’n beetje 1,5 jaar was, voorlezen werd toen echt steeds leuker. Inmiddels hebben we een aantal favoriete boekjes en in het kader van de Kinderboekenweek zal ik ze hier aan jullie geven:

  1. Met stip op nummer 1 staat het Dubbeldikke Dikkie Dik voorleesboek. Deze jongen is enorm populair de afgelopen 2 jaar en bleek een fantastisch geboortecadeau te zijn van mijn zus. Dat deze lieverd er ook nog een heel lief briefje in heeft geplakt voor haar kleine nichtje maakt het dan nog leuker. Maar…. Dikkie Dik. Korte verhaaltjes, duidelijk geschreven en pakkende tekeningen. Dikke hit en je zit niet gelijk vast aan een uur lezen. Inmiddels kent Evi de verhaaltjes zo van binnen en buiten dat pa en ma geregeld worden voorgelezen door de Beeb. De tekeningen beeld Evi trouwens uit met haar kleine Dikkie Dik knuffeltje.1001004010936618
  2. Alle miniboekjes van Peppa Big zijn hier erg populair. En ook dat al bijna 2,5 jaar. De ondeugende Peppa en broertje George maken van alles mee en spreken Evi enorm aan. Dat de boekjes een miniversie zijn van de tekenfilmserie zal ook wel helpen. Maar het zijn korte verhaaltjes en dat vind ik toch wel prettig zo voor het slapen gaan.
  3. Slokkebrok de reuzenslang. Slokkebrok heeft enorme honger en eet alles op dat hij tegenkomt. In het boekje komen verschillende dieren voorbij, er wordt geteld en het rijmt. Je kunt het boekje her en der wat uitbreiden of inkorten als je wilt en daarbij leert je beeb van alles. Evi vind het een heel leuk boekje en die gulzige slang vind ik zelf ook leuk om voor te lezen.
  4. Over een kleine mol die wilt weten wie er op zijn kop heeft gepoept. Tsja, welke peuter vind het nou niet leuk om over poep te praten?! Geef de dieren die voorbij komen een eigen stem en maak de bijbehorende geluiden, succes verzekerd! Kleine tip, het boekje kan best prijzig zijn maar is relatief goedkoop op marktplaats te krijgen.
  5. De aap met de blauwe billen gaat over een ondeugende aap die de dieren uit de jungle een kleur gaat geven. Kleuren en dieren komen ruimschoots voorbij waardoor je beeb die door het boekje leert kennen. Er hoeft van mij nooit echt een boodschap te worden gegeven maar dat is bij dit boekje wel echt duidelijk; als je ondeugend bent kun je “gestraft” worden. Het is niet heel erg aanwezig en waarschijnlijk valt het mij meer op dan Evi maar een klein lesje op z’n tijd is niet verkeerd toch?1001004004989212
  6. En dan als laatste: Welterusten kleintje, het verhaal van Klaas Vaak. Deze hebben we nog niet zo lang maar vinden we wel heel leuk. In kleine hoofdstukjes opgedeeld dus ook makkelijk in gedeeltes voor te lezen. Lief en leuk boekje.

 

Nou ik hoop dat jullie wat aan mijn boekentips hebben en dat jullie de komende tijd heerlijk kunnen voorlezen. Wij lezen vooral veel voor als Evi naar bed gaat maar ook beneden staan veel boekjes die we tussendoor pakken. De favorieten liggen echter toch wel boven op haar kamer. Daarnaast gaan we geregeld naar de bibliotheek om weer nieuwe boekjes uit te kiezen die we kunnen voorlezen.

In het kader van de Kinderboekenweek wens ik jullie in ieder geval veel leesplezier!

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.