Voor het eerst een weekend weg als moeder
Ondernemen Persoonlijk Recente berichten

Voor het eerst een weekend weg zonder mijn gezin.

Komend weekend ga ik voor het eerst weg met een workation: een werkvakantie. En deze moeke vind dat toch nogal een ding want ik ga voor het eerst een weekend weg zonder mijn gezin. Thuis draait alles door terwijl ik er niet ben, niet even knuffelen met mijn gezin. Ik vind het nogal iets, waarom eigenlijk en ben jij weleens weggeweest zonder je gezin?

Een workation als onderneemster

Sinds 2018 ben ik onderneemster en ik werk veelal alleen. Vind ik meestal wel prima maar ik merk ook dat het fijn is om te blijven ontwikkelen, te groeien en te kunnen sparren met gelijkgestemden. Daarom heb ik wel samenwerkdagen en probeer ik goed gebruik te maken van de whatsapp-groepen waarin ik met andere ondernemende vrouwen zit.

Voor het eerst weg als moeder bij mijn gezin

Yup, ik ben een moeke. No shame ook. De keren dat mijn kind 2 nachten bij mij weg was zijn op 1 hand te tellen. Op 2 vingers zelfs waarvan ik haar 1 x tussendoor nog zag omdat ik terugkwam uit het ziekenhuis. Patrick heb ik vaker een paar dagen niet gezien maar toch, wij zijn gewoon flink verknocht aan elkaar. Gelukkig want anders zouden we niet al 11 jaar samenzijn. Maar waar ik geregeld andere vrouwen een weekend – of langer – weg zie gaan zonder hun gezin, deed ik dat nog niet eerder.

Heimwee en emotioneel

Het kan me over het algemeen niet zoveel rotten waar ik ben, als ik maar met mijn gezin ben. En nu ga ik dus naar Heino, of all places. Wel met hele toffe dames, dat scheelt een berg. En ik ga keihard werken aan mijn bedrijven. Daar heb ik enorm veel zin in! Maar aan de andere kant ben ik dus een enorme moeke en pas volledig op mijn plekje als ik mijn gezin bij me heb. Als ik eraan denk ze 3 nachten niet bij me te hebben word ik er echt emotioneel van. Het is weer een stap die ik moet nemen en achteraf zal het allemaal meevallen.

Videobellen zorgt ervoor dat ik hen kan zien en toch even kan contacten. Maar ik vermoed dat er een berg heimwee aan gaat komen. Geen probleem, leer ik weer van. Zij misschien ook wel weer, krijgen ze ineens door hoeveel ik doe thuis.

Toch heel veel zin in!

In ieder geval heb ik er wel veel zin in. Ik heb zoveel dingen in mijn hoofd die ik nog niet concreet kan maken. Dit weekend ga ik daar hard aan werken in ieder geval. De opvang van Evi is rond, voor 1 dag kook ik van te voren voor ze ( anders kunnen ze pas laat eten ) en verder regelt Patrick het gewoon. Evi vroeg me of ik wel voor alle dagen kleren wilde klaarleggen met haar want “Papa kan dat niet zo goed”. Ik zorg er gewoon voor dat alles klaar is voor ze en dan moet ik keihard gaan loslaten. Genieten, werken, doorzetten. Ik ga het allemaal doen!

Ben jij weleens een weekend of langer zonder jouw gezin weggeweest?
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − drie =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.