tweede keer verjaardag in lockdown
Column

Voor de tweede keer een verjaardag in lockdown vieren

Vlak nadat de eerste lockdown vorig jaar werd aangekondigd, vierde ik mijn 35e verjaardag. Voor het eerst met alleen mijn gezin, ik vond het wel prima. Maar nu staat mijn 36e verjaardag voor de deur en merk ik dat ik enorm aan het balen ben. Voor de tweede keer een verjaardag in lockdown vieren, het doet stiekem meer met me dan dat ik van tevoren had gedacht!

Verjaardag in tijden van corona vieren

Tsja, vorig jaar was er nog veel onbekend en gekscherend zeiden we tegen elkaar: volgend jaar vieren we het weer met elkaar. Nu zijn we op dat punt aangekomen maar zit het er nog steeds (voorlopig) niet in. Daar baal ik dus wel van. Waar in het begin van alles mijn introversie best ok ging op de lage sociale verplichtingen, is ook bij mij inmiddels de behoefte aan sociale dingen kneiterhard aan het groeien.

De tijden van onbevangenheid

Ik mis het zo enorm: op je gemakje naar de winkel zodra je iets nodig hebt. Of afspreken met vriendinnen voor een borrel aan een grote eettafel gevuld met wat hapjes en smeuïge verhalen. Het onbevangen deel van ons leven pré corona. En ik had dat mijn kind ook zo enorm gegund. Maar het is anders, het loopt allemaal anders. Niks niet dit jaar met al mijn vriendinnen tegelijk mijn verjaardag vieren maar kijken hoe we het toch wel een vorm kunnen geven. Kijken naar wat er wel mogelijk is en waar we zin in hebben.

Ik baal er gewoon van

Maatregelen hier, maatregelen daar. Ik kan me heel goed voorstellen dat er bij velen de rek enigszins uit is inmiddels. Dat heb ik ook wel, al hou ik me nog steeds aan allerlei maatregelen. Ik baal er gewoon van dat het al zo lang duurt en weet dat velen met mij dat gevoel hebben. Gewoon weer eens in een smerige kroeg midden in de nacht met een zure wijn dansen op foute muziek. Spontaan heb ik er weer zin in. Zelfs in het wakker worden met een kater de volgende dag, al jaren doe ik dit nauwelijks maar nu wil ik het weer.

Iedere keer hou ik mezelf maar voor dat ook de Spaanse Griep afnam qua gevaar (mede dankzij vaccinaties) en dat we er uiteindelijk over leerden op school. Dat gaat ook met deze periode gebeuren. Dat weet ik zeker. Maar misschien moet ik het mezelf ook wel voorhouden om het vol te kunnen houden, om licht te blijven zien aan het einde, om lucht te houden in het leven.

Ik mis mijn contacten

Maar nu merk ik dat ik verder van een deel van mijn vriendinnen afsta dan in het verleden omdat afspreken met elkaar wat hindernissen opwerpt. Dat het lastig kan zijn om allerlei dingen met elkaar te combineren maar ik merk ook dat ik het zo ontzettend mis. Ik mis mijn vriendinnen en onze borrels zodat we van elkaars leven op de hoogte zijn. Daarnaast zocht mijn dochter laatst op Google op hoe lang corona duurt om vervolgens later tijdens het avondeten aan ons verbolgen te vertellen dat Google het verkeerd had. Die twee weken van Google waren allang voorbij, slome Google. Zij is er klaar mee. Ik ben er klaar mee. Iedereen is er klaar mee. En nu kunnen wij dat allemaal wel zijn, het is zoals het is. We moeten er maar het beste van maken!

Even balen en weer de schouders eronder

Nou ja, ik vermoed dat een ieder er wel last van heeft. Even balen is dan niet meer dan logisch, dat mag ook gewoon voor de volle 100%. De afgelopen dagen heb ik flink zitten balen om vervolgens mezelf weer op te rapen, de schouders eronder te zetten en door te gaan. Met mezelf zielig zitten vinden schiet ik namelijk verder ook niets mee op. Dus deze verjaardag bestel ik mijn lievelingseten, ga ik heerlijk taart eten en ga ik weer enorm genieten van mijn gezin. En weer hou ik mezelf maar voor: volgend jaar vier ik het met de tafel vol met vriendinnen, wijn en smeuïge verhalen.

Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»