Lieve Merel
Column Recente berichten

Voldoende tijd vrijmaken voor je partner?

Tijd vrijmaken voor je partner en investeren in je relatie? Ik vind het heel belangrijk maar waarom eigenlijk en hoe pakken Patrick en ik dat aan in onze relatie? Na bijna 12 jaar samen zijn kunnen we er best wel wat over zeggen in ieder geval 😉

Investeren in je relatie?

Hoe zorg je dat Pat en jij voldoende tijd voor elkaar vrij maken?

Lieve Merel,

Patrick en ik zijn inmiddels bijna 12 jaar samen. En zoals in de meeste relaties komen die jaren ons niet zomaar aanwaaien. Een relatie is investeren en blijven investeren in elkaar. Waarom je zou blijven investeren in je relatie schreef ik eerder al eens een blog over. Ik vind het namelijk ontzettend belangrijk om energie te blijven stoppen in mijn relatie.

Je bent snel geneigd om door te gaan met het leven en de drukte die er soms gewoon is. Heb je dan geen momenten om met elkaar om dichter bij elkaar te komen, dan is het lastig om staande te blijven. Date Nights zijn hemels en vooral heel goed voor je relatie. Bespreken waar de ander mee bezig is of waar diegene tegenaan loopt, de neuzen dezelfde kant op en aanhalen waarom je voor elkaar bent gevallen of hebt gekozen. Tijd vrijmaken voor je partner is zo gek dus nog niet.

Nu ik ondernemer ben is het budget minder ruim dan vroeger, toen we minstens eens per maand uit eten gingen. Nu doen we ook avondjes samen met wat lekkers te eten, kletsen en wijntjes drinken. Te weinig maar we bespreken veel tussendoor en nemen geregeld tussendoor de tijd voor elkaar. Wanneer de ruimte er is lunchen we samen, eten een hapje buiten de deur of eten samen iets waar Evi niet zo gelukkig van zou worden.

Uitspreken waar je behoeftes liggen is daar ook erg belangrijk in. Je partner kan niet in je hoofd kijken en raden wat jij graag zou willen. Benoemen wat ik wil of waar ik behoefte aan heb doe ik dus ook standaard. Maar Patrick doet dat ook. Al moet ik daar soms een duwtje voor geven in zijn rug 😉
Tegelijk naar bed gaan, met elkaar in slaap vallen nadat je nog even hebt liggen kletsen over de dingen waar je mee bezig bent. Ik vind het gouden momenten en voel me (dan) ontzettend geborgen in zijn armen.

Nu we ook zomaar niet meer een meisje continue hoeven vast te houden als we de deur uitgaan, houden we ook weer vaker elkaars hand vast. Het zit hem voor mij echt in dat soort kleine dingen. Een tik op mijn billen wanneer Pat thuiskomt, een appje overdag met de vraag hoe het met je gaat of gewoonweg stilstaan bij waarmee je de ander gelukkig kan maken. Het doet onze relatie goed en na bijna 12 jaar kan ik alleen maar zeggen dat ik hem nog steeds niet zat ben!

Sterker nog, Patrick ging laatst een weekend weg met zijn vrienden en we hebben elkaar flink gemist. Zoetsappig en alles, ik weet het best wel. Maar wij zijn gewoon graag bij elkaar. Doordat Evi en ik voor dat weekend ook nog de hort op gingen samen zagen we elkaar 5 dagen niet. Voor het eerst dat we zo lang niet bij elkaar waren!

Lieve Merel, Hoe vinden jij en Ro het om niet bij elkaar te zijn voor langere periodes?

Liefs, Kimberly

Merel en ik schrijven elkaar sinds een tijdje wekelijks brieven naar elkaar over de meest uitlopende dingen. We love pulp-tv, sparren over ons werk, over de kinderen en houden wel van een bitterbal op z’n tijd. De brieven van Merel lees je via Lotus Writings.

In deze serie verschenen eerder:

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − negen =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.