Verklein tijdens de zomervakantie de kans op inbrekers
Home en interieur Recente berichten

Verklein de kans op inbrekers tijdens de zomervakantie

De zomer is altijd de tijd waar je naar hebt uitgekeken: heerlijk op vakantie gaan zonder zorgen. Helaas houden inbrekers ook rekening met het feit dat je weg bent en slaan zij juist in deze periode toe met inbraken. Hoe houd je tijdens je vakantie de inbrekers buiten de deur of vertraag je ze?

Beveilig het huis

Het is verstandig om je huis op diverse manieren te beschermen:

 • Laat een alarmsysteem installeren. Door het enorme lawaai zullen inbrekers sneller geneigd zijn het hazenpad te kiezen.
 • Plaats diverse sloten. Doe dit niet alleen bij je deuren, maar ook bij ramen waar inbrekers doorheen kunnen komen. Kies daarbij alleen de sloten die een keurmerk hebben. Des te beter de inbraakbestendigheid is van de sloten, des te sneller de inbrekers opgeven.
 • Plaats camera’s. Met goede beveiligingscamera’s op diverse strategische plaatsen houd je de kamers in de gaten en leg je de mogelijke inbrekers vast op beeld. De politie ontvangt dit soort beelden maar al te graag en zijn soms cruciaal om de inbrekers op te sporen. Hierom werken camera’s ook afschrikkend, dus plaats ze vooral in het zicht van de inbrekers.

Wanneer je de bovenstaande huisbeveiliging op orde hebt, ga je al met een geruster gevoel op vakantie.

Scherm de tuin af

Ook de tuin speelt een belangrijke rol bij het beveiligen van je huis. Wanneer je een simpele schutting hebt, klimmen de meeste inbrekers hier makkelijk overheen. Als je een gaashekwerk gebruikt met spijlen, maak je het ze al moeilijker. Er zijn diverse soorten hekwerken waar je uit kunt kiezen, maar de metalen variant is aanbevolen. Plaats in de tuin ook een lamp die reageert op beweging, zeker in het donker schrikken inbrekers van licht, omdat ze natuurlijk niet gezien willen worden.

Laat het huis bewoond lijken

Laat niet een perfect opgeruimd huis achter, want dit duidt vaak op afwezigheid van de bewoners en dat weten inbrekers maar al te goed. Laat bijvoorbeeld spullen in het zicht liggen zoals bijvoorbeeld oude vaat of kleding. Zo lijkt het alsof er nog activiteit in huis is. Ook helpt het soms om met een timer kleine lampjes aan te laten in diverse kamers. Wat je juist niet moet laten liggen is de post op de deurmat. Vaak is dit het eerste waar inbrekers naar kijken in de vakantieperiode. Vraag daarom een buur of vriend om je post regelmatig weg te halen.

Dit is een gastblog.

 

Liked it? Pin het op Pinterest.

Verklein tijdens de zomervakantie de kans op inbrekers

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

4 COMMENTS

 • Ik zag nu onlangs op facebook een nieuw trucje die ze gebruiken. Ze plakken we plakbandje over het sleutelgat van de voordeur. Zo kunnen ze zien of er iemand de deur gebruikt heeft of niet.. want plakbandje eraf betekend mensen thuis. Plakbandje erop mensen (waarschijnlijk) niet thuis.. Hopelijk worden de postbodes hier ook over ingelicht en als ze dit zien de plakbandje verwijderen..
  Sylvia – alovelyadventure onlangs geplaatst…About last week.. Week 29 – 2018My Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Ik zag ook al wat oproepen inderdaad om de plakbandjes te verwijderen als je het ziet.

 • Verena

  Wat een handige tips zeg! Ga ik zeker gebruiken als ik op vakantie ben.

 • Wendy

  Als wij op vakantie zijn, dan komt er sowieso 1x per dag (maar meestal 2x) iemand in ons huis voor de katten. Niet dat die niet langer zonder ‘bezoeker’ zouden kunnen, maar mijn moeder vind dat zielig. Hahaha. Voordeel is gelijk dat ons huis er dan toch een soort van bewoond uit ziet. De post wordt opgeraapt, er is elke avond activiteit (want meestal is het ook geen in en uit lopen wat mijn moeder doet, maar gaat ze gerust een uurtje in ons huis zitten). Scheelt hopelijk toch ook weer wat op de kans op inbrekers.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + drie =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.