Kinderen Recente berichten

Veilig het water op met kinderen

Heerlijk het water op met kinderen, dat belooft een fijne onderneming te worden. Maar hou je dan wel aan een aantal ‘spelregels’, om zo te voorkomen dat je heerlijke uitje eindigt in een akelig drama! Hoe hou je het veilig? En hoe hou je het leuk voor de kinderen zelf?

Veiligheid voorop!

Gaan je kinderen mee de boot op, dan zul je er rekening mee moeten houden dat ze onverwacht het water in zouden kunnen vallen. Zorg dan ook voor zwemvesten! Kinderzwemvasten kan je kopen bij een watersportwinkel of sommige sportzaken. Een zwemvest online kopen kan bij Nautic Gear. Koop een kinderzwemvest welke de juiste maat heeft en probeer deze eerst uit in het zwembad. Niet alleen om zo zeker te zijn dat het echt goed werkt, maar ook om je kindje eraan te laten wennen. Leg hem hier ook uit wat hij moet doen als hij in het water valt. Zo voorkom je paniekreacties! Leg je kindje uit dat het binnenboord blijft zitten en dus niet over de rand heen gaat hangen. Verder kan je denken aan zaken als een lifeline of een relingnet. En hou je kids in de gaten! Niet af en toe, maar gewoon continue… Niet alleen met kids, maar ook al zou je alleen met ouderen gaan: een EHBO-koffertje is wel slim en een telefoon om bij noodsituaties te kunnen bellen eveneens.

Hoe blijft het leuk voor de kinderen?

Een dagje water is leuk, maar voor de kinderen is spelen met/in het water veel leuker. Varen is leuk voor even, maar stilzitten worden ze al snel zat. Vaar dan ook naar een plek waar ze kunnen zwemmen, of lekker in het zand kunnen spelen. Midden op het water picknicken op de boot, is ook een leuk idee. Of leg tussendoor gewoon aan om op de kant even in het gras te spelen. Verwacht niet dat je kinderen uren stil op de boot van de omgeving zitten te genieten, dat is echt niet reëel. Zijn de kinderen iets ouder dan kan je ze ook taken geven. Dat ze zelf mogen sturen, bijvoorbeeld. Dat zij de route bijhouden en vertellen waar de route heen gaat. Misschien heb je een grotere boot en zijn er nog andere klusjes te bedenken waardoor ze het allemaal extra interessant gaan vinden en het gevoel krijgen dat ze iets nuttigs doen! Goed voor hun zelfvertrouwen én het maakt het allemaal net even leuker.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *