Vakantie in eigen tuin
Tips

Vakantie in eigen tuin vieren doe je zo!

Vakantie vieren is in 2020 heel anders dan alle andere jaren. Veel meer mensen vieren vakantie in eigen land of in eigen tuin dan voorgaande jaren. Ultiem genieten van vakantie in eigen tuin kan jij ook, in deze blog lees je hoe je dat kunt gaan doen.

Even helemaal niets

De zomer van 2020 is alweer begonnen en duurt tot 22 september. We hebben nu al de zonnigste lente ooit gemeten achter de rug. De lente bracht al dagen met tropische temperaturen. De zomers worden volgens het weerinstituut KNMI steeds heter. In 2019 werd het lokaal soms wel 40 graden. Dit zal deze zomer niet anders zijn.

Covid -19 Virus

Sneller dan verwacht worden beperkende maatregelen in verband met het coronavirus verder versoepeld. Vanaf 1 juli geldt niet langer een maximum aantal bezoekers voor bijeenkomsten en evenementen op voorwaarde dat 1,5 meter afstand in acht wordt genomen. Het loslaten van het maximum aantal personen bij bijeenkomsten en evenementen is goed nieuws voor de cultuursector en de horeca. De versoepeling betekent dat festivals, concerten en kermissen vanaf 1 juli weer aangepast georganiseerd kunnen worden.

Lees ook: 5 tips voor een kindvriendelijke tuin

Vakantie in eigen tuin in plaats van het buitenland

Toch kiezen veel mensen om de vakantie in het buitenland te ruilen voor de eigen tuin. Onzekerheid over de ontwikkeling van de corona pandemie heeft veel mensen doen besluiten om de buitenlandse vakantie voor dit jaar uit te stellen. Dit ondanks het gegeven dat de grenzen weer open zijn. De angst bij velen is dat er toch een tweede golf van besmettingen komt als vele Europeanen zich over het continent gaan verspreiden.

Ligbed in je tuin

Als het in Nederland prachtig weer is kun je net zo goed kiezen voor ligbedden in de eigen tuin in plaats van aan de rand van een zwembad in een buitenlands resort. Van de besparing van een buitenlandse reis is de aanschaf van comfortabele ligbedden een peulenschil. Ligbedden zijn er overigens in verschillende prijsklassen. Afhankelijk van het materiaal; hout, aluminium of wicker lopen de prijzen uiteen van rond de 200 tot 2000 euro of meer. Designer Piergiorgio Cazzaniga heeft een houten ligbed ontworpen met een geïntegreerd tafelblad voor het merk Tribu wat te koop is voor 2.020 euro. Je loungt dan wel gracieus en koninklijk.

Dolce far niente. Heerlijk nietsdoen. Op een ligbed of hangmat en opkijken uit een boek, stilte, vogelgezang. Even helemaal niets. Alleen maar rust. Het kan ook gewoon thuis.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − 1 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.