47. Welk beroep zou je weleens voor een week willen proberen?
Recente berichten Tuesdays Teatopics

Tuesdays Teatopics #21 Welk beroep willen proberen?

Deze keer in de Tuesdays Teatopics weer een persoonlijke vraag die ik bij het theeleuten kreeg op mijn theezakje van Pickwick. En eigenlijk ook wel een vraag die al een tijdje door mijn hoofd gaat. Lees je snel verder?

Welk beroep zou je weleens voor een week willen proberen?

Echoscopie

Al sinds de zwangerschap van Evi ben ik aan het spelen met de gedachte en de wens om echoscopiste te worden. Het lijkt me gewoon zo ontzettend interessant en mooi. Ook ondanks de verdrietige ervaringen die er natuurlijk bij komen kijken. Misschien juist wel door mijn eigen ervaringen dat dit beroep me zo trekt. Ik zou dus heel graag dit beroep voor een week willen proberen. En inmiddels heb ik zelf al zoveel echo’s gezien dat ik me al wel een specialist amateur mag noemen denk ik 🙂

Opleiding

Maar goed, echoscopie zou ik dus heel graag willen gaan leren. Misschien dus zelfs daarvoor een opleiding volgen en mijn kennis vergroten. Er zijn een aantal dingen die me tegenhouden: Geld! Tijd! En een stukje angst. De opleiding kost zeker een jaar, je moet er 4 dagdelen voor werkzaam zijn in het vakgebied en het kost behoorlijk wat geld. Ik heb een opleiding op Bachelor-niveau afgerond (Bachelor in Social Studies met als specialisatie GGZ-Agoog) en eerlijk gezegd ben ik inmiddels 12 jaar werkzaam in deze business. Al die tijd werk ik met mensen met een (lichte) verstandelijke beperking en een psychiatrische indicatie. Daarom zou ik dit beroep wel een week willen proberen zodat ik echt kan snuffelen aan dit beroep en kan besluiten of dit echt het beroep voor mij is.

Proberen

Maar goed, ik merk dus wel een verschil tussen mijn interesses toen ik 20 jaar was en nu ik 32 jaar ben. Er zitten dus echt wat haken en ogen aan mijn wensen en droom. Dat moet ik dus gewoon heeeeeeel goed overwegen allemaal. En momenteel speelt er genoeg dus doe ik vooral rustig aan. En laat ik gewoon de tijd over me heen komen. Ik moet het allemaal maar zien en ervaren. Dat lijkt me het slimste. Misschien brengt de tijd me nog heel andere dingen in de toekomst.

Welk beroep zou jij voor een week willen proberen?

Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + 10 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.