Welke eeuw
Tuesdays Teatopics

Tuesdays Teatopics #15: In welke eeuw had ik wel willen leven?

Zoals elke dinsdag is het vandaag weer tijd voor een Tuesdays Teatopics. Hoe vinden jullie de vragen tot nu toe eigenlijk? Bevalt het jullie een beetje om deze vragen te lezen of vinden jullie het tijd voor een andere wekelijkse blog?

In welke eeuw had je graag willen leven?

In de 19e eeuw

Ik denk dus dat ik wel in de jaren 1800 -1900 had willen leven. Het leven was zwaar  maar als ik beelden terug zie, dan vind ik die periode qua kleding een hoop charmes hebben. Het was ook een periode waarin veel ontwikkelingen plaatsvonden en waarin er meerdere uitvindingen werden gedaan waar we tegenwoordig veel aan hebben.

Kleding

Laatst keken de man en ik naar Penny Dreadful en de kleding die iedereen aan had was, uiteraard, ouderwets en traditioneel. Maar ik vond het dus wel charmant. Vrouwen waren echt vrouwen, mannen echt heren. Ik vind dat dus wel hebben met hoeden en iets traditioneels. Het zou helemaal niet meer in deze tijdsgeest passen maar toch. In Nederland had je sowieso nog veel klederdracht en die verschilde natuurlijk erg per regio en zelfs per stad. Maar goed, die kleding die je dus bij de gegoede dames en heren zag. Die vind ik wel een hoop charme hebben. Maar ook de kleding van de werkende mannen. In combinatie met de petten vind ik dat dus mooi

Afbeeldingsresultaat voor clothing 19th century Afbeeldingsresultaat voor clothing 19th century

Uitvindingen

In de 19e eeuw werden o.a. de stoomlocomotief, de telefoon, de telegraaf, het geweer, fotografie en de gloeilamp uitgevonden. Er werd dus nog veeeeeel meer uitgevonden maar deze vond ik zelf wel de grootste uitvindingen. Anderen kunnen daar een andere mening over hebben 😉

20e en 21e eeuw

Maar goed, ik ben dus geboren in de 20e eeuw. De kleding is inmiddels behoorlijk veranderd in vergelijking met de kleding van de 19e eeuw. De uitvindingen van de 19e eeuw lijken inmiddels behoorlijk achterhaald of zijn volledig doorontwikkeld. Denk maar aan de telefoon. Zonder Smartphone zijn we inmiddels nergens meer. Erg eigenlijk. En misschien is dat ook wel een beetje wat me trekt: Het minder bereikbaar hoeven en kunnen zijn. Je liet weten als je ging en men zag wel weer wanneer je kwam. De vroege 20e eeuw lijkt me dus ook heel bijzonder om mee te maken. Maar aangezien er toen 2 behoorlijk grote oorlogen waren (de eerste en tweede wereldoorlog duh….) heb ik dus gekozen voor de 19e eeuw.

In welke eeuw had jij graag willen leven?

Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

1 COMMENT

 • Avatar
  MamaIssues

  Lastige vraag weer
  De tijd waar we nu in leven vind ik ook erg mooi omdat we eigenlijk alles hebben wat we nodig hebben. Vooral Internet echt een geweldige uitvinding.
  Stel je voor dat je altijd kilometers moest reizen, te voet of misschien te paard om een boodschap over te brengen. Kunnen wij ons echt niet indenken he 🙂
  Ff een whatsappje is wel zo makkelijk

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 2 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.