Maakt geld gelukkig
Tuesdays Teatopics

Tuesdays Teatopics #12: Maakt geld gelukkig?

Het is weer dinsdag en dus is het tijd voor een nieuwe Tuesdays Teatopics. #12 is het deze week met een lastige vraag over geld. Maar eigenlijk vind ik het ook wel weer een makkelijke vraag. Ben jij het met me eens?

Maakt geld gelukkig?

Een lastige vraag want er zijn zoveel dingen belangrijker dan geld. Maar wat vind ik hier nou eigenlijk echt van en wat doet het dan wel als het niet gelukkig maakt?

Geld maakt het makkelijker

Ik denk niet dat geld gelukkig maakt maar wel dat het je leven makkelijker maakt. Al zal er een deel afhankelijk zijn van hoeveel geld je hebt. De mensen om je heen maken je gelukkig denk ik, in samenwerking met je eigen persoontje uiteraard. Maar als je geen geldzorgen hebt of hoeft te hebben en kunt kopen wat je nodig hebt in je leven, dan is je leven denk ik dus makkelijker. Maar misschien denk ik dan te rooskleurig over geld. Te veel geld brengt natuurlijk ook weer zorgen met zich mee.

 Zorgen

De echte Gooische meisjes zeiden het al: “Beter verwend dan verwaarloosd”.  En ook daar zitten natuurlijk weer verschillende hoogtes in. Maar gewoon zonder puzzelen je rekeningen kunnen betalen, de sportlesjes van de beebs, de dingen die nodig zijn zonder puzzelwerk kunt kopen etc etc. Ja ik denk dat zoiets je wel gelukkig kan maken. Het scheelt je natuurlijk een hoop zorgen als je daar geen spanningen om hoeft te hebben. Misschien maakt het je ook wel makkelijk maar ok.

Loterij

Ik zou er dus zelf geen problemen mee hebben om een loterij te winnen en geen zorgen te hebben over de financiën. Niet dat we nu al wat te klagen hebben, we hebben een heerlijk huis, 2 auto’s, kunnen gewoon lekker eten, Evi zit op dansles, we kunnen uit eten, hebben leuke kleiding aan onze lijfjes etc etc. En we hebben elkaar. En met mijn gezin ben ik eigenlijk al gewoon een enorm rijk mens. Maar…. Geld zou het allemaal wel nog iets makkelijker maken 😉

Hoe denk jij over deze vraag? Laat je het me weten?

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

1 COMMENT

  • MamaIssues

    Vind dit altijd een hele lastige vraag!!
    Ik denk inderdaad dat het een stuk makkelijker is maar of je ook echt gelukkiger bent?
    Ik denk dat dat ook te maken heeft met de mensen om je heen enzo…

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + 2 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.