Wat is je favoriete quote?
Recente berichten Tuesdays Teatopics

Tuesdays Tea # 17: Wat is je favoriete quote?

Na een paar weken afwezigheid probeer ik weer de normale gang van zaken op te pakken en daar hoort uiteraard ook de Tuesdays Tea bij. Deze keer in de Tuesdays Tea is mijn favoriete quote aan de beurt.

Wat is je favoriete quote?

Let Love Rule

Voor diegene die me goed kennen weten mijn favoriete quote allang en de inner circle weet zelfs waardoor dit mijn favoriete quote is. Vanaf vandaag weten jullie dat dus ook 😉

Laat de liefde overheersen

Mijn opa zei altijd dat we de liefde moesten laten overheersen; blijf niet te lang in je boosheid hangen, waardeer de goede dingen in je leven en probeer daar naar te leven. Ik denk dat dit een beetje voortkwam uit: “Wat gij niet wilt wat u geschied, doet u zeker ook een ander niet”. Mijn grootouders waren erg gelovig dus er zal wat levenswijsheid en wat geloof aan deze quote en instelling vooraf zijn gegaan. Maar het is me altijd bijgebleven en ook de reden waarom het mijn favoriete quote is. Ik heb er “zelfs” een tattoo van op mijn linkerpols, de kant die staat voor de liefde. De tattoo staat er voor de mensen waar ik van hou en voor de herinnering aan wat belangrijk is in het leven: De liefde. Ik heb er trouwens een tattoo van een witte vlinder bij, voor mij een teken voor de mensen die voor mij erg belangrijk zijn maar die niet meer leven.

Belangrijk in het leven

Ik probeer altijd de boosheid en frustraties snel weer te verwerken en de liefde de kern in het leven te laten zijn. Dat betekent ook dat ik probeer om de positieve en mooie dingen voorop te laten staan, de nare dingen mogen er zijn (uiteraard) maar die moeten niet de overhand krijgen. Voor nu is dat dus ook erg belangrijk na alle ellende die we over ons heen hebben gekregen: de kanker van mijn moeder, de miskraam, de doodgeboorte van ons kindje, de Kell-antistoffen die eraan vooraf gingen en het verdriet dat we nu hebben. Uiteraard is het soms moeilijker om aan de positieve dingen vast te blijven houden maar ik besef wel dat dit het beste is. De nare dingen moeten een plekje krijgen en ondertussen gebeuren er ook mooie dingen. Als je die niet meer ziet wordt je verteerd door de lelijke kanten van het leven. In de kern is het dus focussen op de mooie dingen en de liefde in het leven.

 Volgende generatie

Ik probeer Evi mee te geven dat boos zijn mag, dat mag je ook uiten, maar uiteindelijk moeten ruzies o.i.d. wel weer bijgelegd worden en moet de boosheid worden afgesloten. Tot nog toe gaat dat goed, maar dat zal in de toekomst misschien wel lastiger zijn, wanneer ze beter beseft waarom ze boos is. Ook benoem ik elke dag dat ik van haar hou, ik vind het heel belangrijk om dat mee te geven aan haar. En ja, ook de man zeg ik dat ik van hem hou. Voordat jullie denken dat er een praatgroepje moet worden opgericht voor hem. Maar goed nu weten jullie dus wat mijn favoriete quote is en waarom.

Heb jij ook een favoriete quote?

Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

2 COMMENTS

  • Avatar
    Ricardo

    Ik ben zelf niet zo van de quotes maar ik geloof in deze ook sterk. Laat liefde heersen en overwinnen dan komen we met zijn allen ook gewoon een stuk verder. Dat constant gehaat op alles en iedereen daar schiet niemand iets mee op.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 4 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Pingback: Mama's moeten elkaar steunen, ook op Social Media! - Beebs and Moms on 14 maart 2017